Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

10 év után új albummal tért vissza a NOCTURNAL RITES - itt az új klip, a 'What’s Killing Me'!


2017-10-24

A svéd melodic power metal zenekar egy 'Phoenix' című nagylemezzel tért vissza.

Vannak olyan bandák, amik hatalmas űrt hagynak maguk után, miután eltűnnek a színtérről. Jó példa erre a veterán svéd metalbanda, a Nocturnal Rites, ami legutóbb 2007-ben adott ki albumot ('The 8th Sin' címen), majd csendben vissszavonult.

A Nocturnal Rites azonban most, tíz évvel később hivatalosan is visszatért! A banda néhány hete fejezte be új albuma, a 'Phoenix' munkálatait. A viszatérő korong szeptember 29-én látott napvilágot, a német AFM Records jóvoltából.

A banda korábbi közleménye így szól: "Alig várjuk már, hogy megoszthassuk ezt az új albumot mindenkivel! Régóta vártatok, vártunk már erre! Ígérjük, nem lesz csalódás, sőt! Azt pedig mondanunk sem kell, remek érzés a visszatérés!".

"Van néhány igazán sötét és agresszív számunk, de vannak dalok, melyek sokkal dallamosabbak, tehát ez az új album minden aspektusból a Nocturnal Rites örökségét táplálja. Valamilyen szinten visszanyúltunk a sötétebb hangvételű 'Afterlife'-hoz [2000], és ezt kevertük a Nocturnal Rites védjegyének számító, fogós melódiákkal, melyekben sosem csalódhattok!" - olvasható a legutóbbi zenekari közleményben.

A 'Phoenix' megrendelhető különféle formátumban, az alább látható borítóval és tracklistával:

01. A Heart As Black As Coal
02. Before We Waste Away
03. The Poisonous Seed
04. Repent My Sins
05. What’s Killing Me
06. A Song For You
07. The Ghost Inside Me
08. Nothing Can Break Me
09. Flames
10. Used to be God
11. Welcome to the End

Alább dalszöveges videó formájában elérhető az első friss nóta, a  'Before We Waste Away'.
"
Ez a dal klasszikus Nocturnal Rites-vibrálással bír: vagyis egy dallamos és fogós, középtempós tételről van szó, benne némi tökösség és keménység. Egészét tekintve ez az album igencsak változatos - vannak dalok, amik magukon hordozzák az 'Afterlife' agresszióját, de vannak olyan tételek is, melyek nagyzenekari, epikus hatással bírnak - részünkről ez új próbálkozás. Egyébként nagyon izgatottak vagyunk, hogy megoszthatjuk az első új dalt, és alig várjuk már, hogy az egész lemezt hallhassátok! Hamarosan jelentkezünk!".

Újabban megjelent az album nyitó-dala, az 'A Heart As Black As Coal' is; méghozzá hivatalos klip formájában. Ugyanígy debütált szeptember elsején a ''Repent My Sins' dal is.

Alább megtekintehető az október végén bemutatott 'What’s Killing Me' videoklip is:

A Nocturnal Rites jelenlegi felállása így néz ki:

Jonny Lindqvist - ének
Nils Eriksson - basszusgitár
Per Nilsson - szóllógitár
Fredrik Mannberg - ritmusgitár
Owe Lingvall - dobok


10 év után új albummal tért vissza a NOCTURNAL RITES - itt az új klip, a 'What’s Killing Me'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás