Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

SHADOWSIDE - itt a friss klip a 'Shades of Humanity' albumról: 'The Fall'!


2019-05-01

A brazil heavy metalista Shadowside zenekar Európában és Észak-Amerikában 2017. július 28-án adta ki új nagylemezét; méghozzá az EMP Label Group által (amit a Megadeth basszerosa, Dave Ellefson üzemeltet).

A 'Shades of Humanity' lemez producere ezúttal is az Fredrik Nordström volt, aki a banda előző albumát, az 'Inner Monster Out'-ot "kezelte". A stúdió-munkálatokról - mely folyamatokat figyelemmel lehetett követni a banda Facebook-oldalán - bővebben itt írtunk. (Nordström - aki a Dream Evil zenekar gitárosa / alapítója - producerként olyan híres bandákkal dolgozott együtt az elmúlt években, mint az At The Gates, az In Flames, a Sinergy, az Arch Enemy, a Soilwork, az Opeth és a Dark Tranquillity.)

A Shadowside Japánban 2017. július 26-án (Spiritual Beast), Észak-Amerikában és Európában július 28-án (EMP Label Group, szeptember 4-én pedig Brazíliában (Furia Music Records) adta ki a 'Shades of Humanity' albumot, ami koncepcióját tekintve olyan komoly témákat boncolgat, mint a depresszió, az abotusz, a brazil Mariana-gát katasztrófája, és általában az emberiség morális értékei. A hanganyag maszterizálását Henrik Udd (Architects, Dimmu Borgir, Dream Evil, Arch Enemy) végezte, egy göteborgi stúdióban.

A lentebb látható lemezborítót Douglas Jen, a Furia Music munkatársa készítette. A képen a dalszövegek atmoszférájának demonstrációja látható, mint az emberi személyiség-fajták különféle aspektusainak reprezentációja.

Íme a 'Shades of Humanity' dallistája:

01. The Fall
02. Beast Inside
03. What If
04. Make My Fate
05. Insidious Me
06. The Crossing
07. Stream of Shame
08. Parade the Sacrifice
09. Drifter
10. Unreality
11. Alive
12. Haunted (japán bónusz track)

2019 áprilisában bemutatta a banda a 'The Fall' című szám hivatalos szöveges videóját, aminek producere Tiago Lima volt. Az új kisfilmben a banda legutóbbi, amerikai turnéjának emlékezetes mozzanatai elevenednek fel (a Shadowside-nak ez volt az eddigi leghosszabb ideig tartó turnéja - ezt a legendás Anvil előzenekaraként bonyolították le).

A Shadowside néhány hónappal az album megjelenése előtt vette be soraiba a HammerFall egykori basszerosát, Magnus Rosén-t, aki aktívan részt vett a banda új lemezének dalszerzésében.

Rosén korábban a következőket adta hírül: "Több mint 8 éve nem léptem színpadra metalzenekar tagjaként, de már nagyon hiányzik az az energia, amit csak ez a műfaj adhat meg! A Shadowside pedig pont egy olyan banda, ami tökéletesen passzol az én stílusomhoz! Arról nem is beszélve, hogy mindig is a szívem csücske volt Brazília / Dél-Amerika. Miután 9 alkalommal turnéztam a HammerFall-lal, majd szólóbandámmal a világ ezen részén, tisztában vagyok érzéseim súlyával; és nagyon várom már, hogy a Shadowside tagjaként állhassak színpadra. Amikor felkért a banda, hogy csatlakozzak hozzájuk, újra felvillant bennem egy szikra - rájöttem, nekem szükségem van a hangerőre, a füstre, a fényekre és a jó metalzenére. Ez pedig - még egyszer mondom - egy tökéletes banda számomra. Már van is néhány dal-ötletem, melyekkel úgy érzem, hozzájárulhatok a Shadowside további sikereihez. Úgyhogy nagyon izgatott vagyok!".

Dani Nolden, a Shadowside énekesnője: "Magnus egy olyan ember, akit mi nagyon nagyra tartunk - megtiszteltetés vele dolgozni; nem csak azért, mert basszusgitárosként mérhetetlen tehetséggel rendelkezik, hanem azért is, mert hatalmas tapasztalata van szinte minden zenei műfajban. Úgy éreztük, ő a tökéletes basszusgitáros számunkra - nagyon boldogok voltunk, amikor elfogadta felkérésünket erre a posztra. Alig várjuk már, hogy végre egy megújult, erős felállással turnézhassunk világszerte. Remek idők jönnek!".

Fotó a Shadowside új felállásáról, fentebb látható. Rosén mellett egyébként a King Diamond gitárosa, a hangmérnökként is világszerte ismert Andy La Rocque is részt vett a dalszerzői munkában.

A banda tagjai a szlovák Hellmagazine-nak adtak nemrég interjút. Az énekesnő, Dani elmondta, nagyjából mire lehet számítani az új korongon: "Előző albumunk, az 'Inner Monster Out' az eddigi legsikeresebb kiadványunk volt. Világszerte 2012-ben jelent meg, és azt mondhatjuk, hogy általa magasabbra jutottunk az elmúlt években, mint azt valaha is gondoltuk volna. Az a lemez felkerült a BURRN magazin legkelendőbb hanganyagainak listájára, és néhány USA-beli rock- / metal-rádió lejátszási listájára is. Egy kemény, egyenes albumról van szó, ami bejött sokmindenkinek, ezért ezúttal is próbáljuk megtartani azt az intenzitást, dallamosságot és agresszivitást, ami azt jellemezte. Jelenleg tehát azt mondhatom, hogy az 'Inner Monster Out' logikus evolúciós folytatásán dolgzunk. Folyamatosan jönnerk a fogós dallamok és a kemény riffek... Célunk az, hogy minél izgalmasabb legyen az anyag; de mégis kiválóan lehessen headbangelni rá".

Az új basszer, Magnus korábban a következőket közölte: "Mivel mindannyian különböző zenei hátterekkel rendelkezünk, ez remélhetőleg még színesebbé teszi majd a banda egyébként is különleges zenéjét. A Hammerfall-ban sosem volt alkalmam zenét szerezni, ezért most hatalmas örömömre szolgál, hogy jómagam is hatással lehetek egy zenekar muzsikájára. Annak idején megírtam néhány közös dalt a King Diamond gitárosával, Andy LaRocque-kal - ezeket a témákat, szólamokat mindenképpen beleviszem majd a Shadowside következő albumába is".

A banda nemrég megkötötte új szerződését; méghozzá az amerikai menedzsment-céggel, az Artery Foundation-nel (Destruction, Anvil, stb.). A jövőbeni turnék leszervezésért tehát ezentúl világszerte ez a vállalt fog felelni.

Szintén friss hír, hogy a ShadowSide néhány hete videoklipet forgatott a nagylemez 'Alive' című számához. A banda Daniel Stilling (Criminal Minds) rendezésében forgatta új kisfilmjét, a floridai Orlando-ban. Íme a premier:


SHADOWSIDE - itt a friss klip a 'Shades of Humanity' albumról: 'The Fall'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás