Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Első videoklipjét forgatta David Readman énekessel a TANK együttes - itt a 'W.M.L.A.' premiere!


2019-06-18

A brit power metalista Tank együttesbe David Readman (Pink Cream 69) személyében érkezett új énekes, miután a Skid Row-ba igazolt előző vokalistájuk, ZP Theart (ex-Dragonforce).

Cliff Evans, a Tank gitárosa nemrég a következőképpen nyilatkozott: “Nagyon örülünk, hogy ZP új ottonra lelt - reméljük, a jövőben minden kedvezően alakul a számára. Mindig is tudtuk, hogy ő egy nagy Skid Row rajongó; így kétségkívül hatalmas boldogság számára, hogy élére állhat ennek a bandának, és előadhatja azokat a dalokat, amiken felnőtt. Turnézás és stúdiózás tekintetében is hiányozni fog nekünk ZP; de most csak annyit tehetünk, hogy a legjobbakat kívánjuk neki”.

A banda másod-gitárosa, Mick Tucker így folytatta: “Az egyik legjobb albumunkat rögzítettünk ZP-vel ('Valley of Tears'), közösen pedig magunk mögött tudhatunk számtalan világkörüli bulit - az elmúlt három évben tehát nagyon szépen összejátszottunk. Természetesen hiányozni fog nekünk ZP, de ugyanakkor élvezettel vettük a kihívást, amit egy új énekes felkutatása jelentett. Mindig is nagy tisztelői voltunk Readman kivételes vokál-stílusának és hangskálájának, de sosem hittük volna, hogy egyszer lehetőségünk adódik együtt muzsikálni...”.

David Readman - aki a '90-es évek közepe óta énekel a Pink Cream 69 zenekarban; emellett pedig megfordult többek közt a francia Adagio és a német Voodoo Circle együttesekben is - elmondta: "Nagyszerű érzés egy ilyen fantasztikus, hosszú és gazdag múlttal rendelkező brit banda színeiben tündökölni. Több mint 20 év telt el azóta, hogy brit származású zenekarban énekeltem; így ez egyfajta hazatérés is számomra. Arról nem is beszélve, hogy Mick - hozzám hasonlóan - szintén Hollandiában él; így rengeteg közös kapcsolatunk van. Szó szerint kihagyhatatlan volt számomra ez az ajánlat”.

Az utóbbi években a Tank zenekar élén a mindenkori rock-színtér olyan legendás énekesei álltak, mint például Doogie White (akivel a 'War Machine' és a 'War Nation' albumokat rögzítették), valamint az egykori Dragonforce / jelenlegi Skid Row vokalista, ZP Theart (aki a banda eddigi legkelendőbb, 'Valley of Tears' című lemezén szerepel). David Readman érkezése ezúttal is azt jelenti, hogy a Tank ismét újabb, eddig felfedezetlen területre téved, egyúttal még magasabb szintre emeli védjegyének számító "brit" stílusát.

2019 elejére megszületett a Tank új felállásának első albuma, a 'Re-Ignition', ami április 26-án jelent meg, világszerete a Cleopatra Records jóvoltából (Japán kivételével, ahol a Rubicon Music kiadó gondozza a lemezt).

A Tank hosszú hónapokon keresztül írta és rögzítette új albumát, aminek hangzásával a banda korai éveibe repülhetnek vissza a hallgatók. 11 klasszikus dalt rögzített újra a zenekar, a '80-as évek elejéről, az első négy albumról ('Filth Hounds of Hades', 'Power of the Hunter', 'This Means War', 'Honour and Blood') - ezek kerültek fel a 'Re-Ignition' című kiadványra, melyen nem mellesleg két neves metalista is vendégszerepet játszik - név szerint: Dani Filth, a Cradle Of Filth frontembere és Tom Angelripper thrash-legenda (Sodom), akik egyéni stílusukkal járulnak hozzá a végleges anyag egyébként is magas fokú energiájához.

Mick Tucker így nyilatkozott: "Sok dal ezekről a klasszikus albumokról a mai napig rendszeresen elhangzik a koncerteken, és rengeteg rajongó kérdezgeti, mikor rögzítjük újra a stúdióban ezeket a nótákat. Kétségkívül időtálló dalokról van szó, mi pedig úgy éreztük, nem eshet semmi bántódásuk, ha átesnek egy teljes metal-turbózáson, és új életet lehelünk beléjük. Sőt, meg is érdemlik!".

Cliff Evans hozzátette: "Megkerestük az amerikai Cleopatra Records kiadót, hogy érdekelné-e őket az új lemez kiadási joga. Rögtön kaptak az alkalmon, és fel is ajánlottak néhány neves vendéget számunkra. Ezekre az előadókra annak idején, a nyolcvanas években nagy hatással volt a Tank. És milyen jó ötlet is volt ez! Így hát végül a Cradle Of Filth frontembere, Dani Filth énekelte fel a 'Shellshock' dal új változatát; a német thrash-legenda, a Sodom-os Tom Angelripper pedig a 'Power Of The Hunter'-t emelte magasabb sizntekre".

A 'Re-Ignition' lemezen Randy Van Der Elsen basszusgitározik és a Sodom egykori tagja, Bobby Schottkowski dobol.

Evans így kommentálta a banda új felállását: "Mindig is magasan volt bandánk mércéje, ha új tagot, új muzsikosokat kerestünk; és ez a mérce mindig is minket igazolt. Nagyon büszkék vagyunk azokra az albumokra, amiket Doogie-val és ZP-vel rögzítettünk, de most mindennél boldogabbak vagyunk, hogy egy olyan hatalmas tehetség áll a mikrofon mögött, mint David Readman!".

A tracklista:
01. Walking Barefoot Over Glass
02. Power Of The Hunter (feat. Tom Angelripper)
03. Just Like Something From Hell
04. (He Fell In Love With A) Stormtrooper
05. This Means War
06. Shellshock (feat. Dani Filth)
07. W.M.L.A.
08. Honour And Blood
09. Blood, Guts And Beer
10. Echoes Of A Distant Battle
11. The War Drags Ever On

A 'Re-Ignition' első ízelítője, a Dani Filth-tel közös 'Shellshock' dal szöveges videója lentebb megtekinthető; újonnan pedig megjelent a 'W.M.L.A.' hivatalos videója, ami a banda első klipje Readman-nel (a lemez rendelési infói itt érhetők el).

David Readman énekes első koncertje a Tank színeiben, Hamburgban került megrendezésre, a Pussy Galore klubban, 2017 júliusában. Az új lemez első promóciós turnéját of 2019 áprilisában rendezik meg (e körút keretében lép fel először Ukrajnában a Tank). Az első teljes értékű európai turnét az ősz folyamán bonyolítják le; ezt követően pedig Japánban és Dél-Amerikában is fellépnek. Az eddig ismeretes turné-besoztás itt érhető el.

Íme egy kis zenei ízelítő a David Readman vezette Tank jövőbeni munkásságából:


Első videoklipjét forgatta David Readman énekessel a TANK együttes - itt a 'W.M.L.A.' premiere!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás