Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

'Thrice Woven' című albummal jelentkezik a WOLVES IN THE THRONE ROOM - itt a friss dal-premier!


2017-08-21

A Csendes-óceán megszállotjaként ismert black metal banda szeptember 22-én jelenteti meg új albumát; méghozzá saját kiadója, az Artemisia Records jóvoltából.

A 'Thrice Woven' album egy 'Born From The Serpent’s Eye' című tétellel indul, ami egy vérbeli, epikus thrasher black metal himnusz, benne kísérteties északi siralommal, melyet egy svéd sztár, Anna von Hausswolff ad elő. A banda ezúttal két metal-dokumentaristával, Peter Bestével és Nico Poalillo-val dolgozott, hogy egy speciális videoklipet állítsanak össze e dalhoz. A forgatás egy Olympiához közeli erdőben zajlott (a kisfilmet hamarosan bemutatják, de lentebb elérhető az első trailer).

A második, 'The Old Ones Are With Us' című tétel tűzpattogással, valamint Steve Von Till (Neurosis) nyers hangjával indul, felelevenítvén a tavaszi hóolvadás pillanatait. Ezt követően egy '90-es évek finn doom metal-stílusára hajazó gyászénekkel folytatódik a dal. Ezzel a szerzeménnyel azt a szent napot ünnepli a banda, ami a tél végleges lecsengését, illetve a tavasz kezdetét fémjelzi. Északi mítológiai alakok formájában bontakoznak ki személyes szívfájdalmak, és a zord 'Angrboda' születése. A dalt a Fagyok Óriás Szentjéről, Fenrir Wolf-ról nevezték el - ez az óriás pusztítja el az egész Földet, és gyilkolja le az isteneket.

Fenrir Wolf látható egyébként a 'Thrice Woven' borítóján, ami valójában egy orosz okkult művész, Denis Forkas által alkotott festmény. Forkas sötét középkort idéző festői technikái remekül passzolnak a Wolves In The Throne Room zenéjéhez.

A következő, 'Mother Owl, Father Ocean' című tételben visszatér Anna von Hausswolff, aki ezúttal duettet ad elő egy török hárfással, Zeynep Oyku-val. Egy kétségbeesett hangvételű, indusztriális atmoszférára kell itt számítani. Hausswolff svéd nyelven előadott dalszövegei egy szürke tengeri tájkép felett visszhangoznak.

Végezetül a 'Fires Roar In The Palace Of The Moon' című szerzemény szerepel az albumon. Ez egy klasszikus, epikus kaszkádi black metal himnusz; az ún. "harmadik szem", aminek nézésétől szent-folyókká olvad a jég. A szöveg itt egyfajta ima a Föld vizeihez, melyek a sötétség forrásából ömlenek bele az óceánok mélyébe.

A tracklista:
01. Born From The Serpent's Eye
02. The Old Ones Are With Us
03. Angrboda
04. Mother Owl, Father Ocean
05. Fires Roar In The Palace Of The Moon

Az album első single-dala, a 'Born From The Serpent's Eye' (pontosabban annak egy részlete; tehát nem a teljes dal) lentebb elérhető hivatalos videoklip formájában. A WITTR-nak ez az első hivatalos kisfilmje.

Miután a Wolves In The Throne Room 2016 nyarán visszatért hosszas turnéjáról, Kody Keyworth gitárost teljes értékű tagként vették be a bandába. A 'Thrice Woven' album dalaihoz Kody "ördögi sikolyokkal" és brutális, gyilkos riffekkel járul hozzá. A zenekar koncert-felállását továbbá Peregrine Somerville (Sadhaka) harmad-gitáros és Brittany McConnell (Wolvserpent) billentyűs / ütős teszi teljessé. A három gitár színpadi hatása egyfajta sötét pszichedelikus feelinget kölcsönöz a W.I.T.T.R. egyébként is egyedülálló zenéjének.

Újabban megjelent az 'Angrboda' című szám is:

A Wolves In The Throne Room augusztusi európai turnéja keretében ellátogatott Budapestre is, az A38 Hajóra (a Cough és a Sinister Haze társaságában) - erről bővebb infókat itt lehet találni. Hamarosan közzéteszik a jövőbeni turné-beosztást is.


'Thrice Woven' című albummal jelentkezik a WOLVES IN THE THRONE ROOM - itt a friss dal-premier!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás