Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

"Doom metal, ronda gyerekek kacaja és némi részegség" keveredik a GATEWAY TO HELL debütáló lemezén - végighallgatható a 'Clovers' EP


2017-07-20

'Clovers' című EP-vel debütál a Baltimore-i doom banda. Bemutatkozó lemezük július 21-én jelenik meg, az Unholy Anarchy Records jóvoltából.

A 'Clovers' felvételei a Developing Nations stúdióban zajlottak, Kevin Bernsten hangmérnök társaságában. A hallgatók "súlyos riffekre, kivételes vokál-attakra, valamint bűnbánatot nem érző dallamokra" számíthatnak.

A Maryland-i négyes alapvetően hangos zenében utazik - ezt teszik színessé "lassú tűzön égő, egzisztenciális elmélkedésekkel, vagy épp perzselő tempójú, késő esti, részeges étel-orgiákkal". Zenei tekintetben a Gateway To Hell a Deep Purple / Danzig / Black Sabbath vonalon mozog.

A 'Clovers' digitálisan, illetve háromféle színű bakeliten jelenik meg. Az előrendeléseket itt lehet leadni. Ízelítőképpen lentebb meghallgatható a teljes lemez.

A tracklista:
01. Clovers
02. Tin Roof
03. The Drizzard
04. Rain For Days
05. Scorched Earth

A Gateway To Hell zenekart 2013-ban alapította Dan Petruccelli dobos és Rudy Gomez basszusgitáros. A két haver egy híres Baltimore-i cukrászda pincéjében kezdett el jammelni, olyan zenék hatásai alatt, mint a Type O Negative, a Ministry és John Carpenter soundtrack-jei. Miután rájöttek, hogy a közös zenélés roppant jó móka, meghívták köreikbe Jerrod Bronson énekest és Jo K. gitárost, hogy teljessé tegyék a felállást. A banda 2014 októberében adta ki debütáló demóját - a megjelenést követően pedig többek közt a The Skull és a Crypt Sermon társaságában adtak koncerteket.

2015-ben Gomez a texasi Austin-ba költözött, de a továbbiakban is integrált része maradt a csapatnak; méghozzá lemezborító-festőként... Eric Smythe vette át ezután a basszusgitáros-posztot; később pedig Alex Briscoe másod-gitáros is belépett a bandába. A megújult felállású Gateway To Hell-t olyan zenekarok hívták közös turnéra, mint a Valient Thorr, a The Bronx, a Mac Sabbath és a Mondo Generator.

2016 tavaszán felvették debütáló EP-jük, a 'Clovers' alapjait. Öt atmoszférikus, pusztító hangzású dal született meg, némi punk-hatással. Jo K. még abban az évben távozott a felállásból, hogy a jövőben kizárólag saját projektjeivel foglalkozhasson. A banda azóta ismét négytagúként működik - így készül a debütáló nagylemez is, aminek megjelenése 2018-ra várható.

Bővebb infók a bandáról a Facebook-on olvashatók.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás