Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

JAG PANZER - bejelentették a 2019-es európai turnét; újra megjelenik a 'Mechanized Warfare' album


2019-02-24

A veterán Colorado-beli banda hosszú évek után idén ismét visszatér Európába.

A csapat év elején bejelentette 2019-es európai turnéját, melynek során fellépnek többek közt az Egyesült Királyságban, Németországban, Svájcban, Olaszországban, Görögországban és Ausztriában is. A koncerteken többnyire a banda aktuális albuma, a 'The Deviant Chord' egyes dalai hangzanak el, de természetesen felcsendülnek régi klasszikusok is.

Másik hír, hogy 2019. március 29-én újra megjelenik a banda klasszikus, 2001-es albuma, a 'Mechanized Warfare'. A lemezt a Punishment 18 Records dobja piacra, különféle változatokban.

A Jag Panzer számára a csapat-szellem mindennél fontosabb. Enélkül - Mark Briody gitáros szerint - semmi értelme nem lenne működtetni a bandát: "Olyanok vagyunk, mitn egy igazi család - legalábbis hosszú évek óta ismerjük egymást" - nyilatkozta a veterán zenész, miközben visszatekint a 2011-2013 közötti időszakra, amikor a Jag Panzer tulajdonképpen a feloszlás szélén állt. "Két bandatag kilépett, és részünkről is nagyon kevés esélye volt annak, hogy új embereket vegyünk fel, és újrakezdjük az egészet. Új zenészeket sosem könnyű alkalmazni; ezért akkor úgy döntöttünk, különválunk".

A legendás amerikai power metal banda azonban egy rendkívül stabil, széleskörű rajongótáborral rendelkezik - az ő követeléseiket tehát szinte lehetetlen figyelmen kívül hagyni. Briody így folytatta: "Korai lemezeinket a mai napig nagyon sokan keresik; bandatársaim rövid időn belül rájöttek tehát, hogy az emberek továbbra sem álltak le a Jag Panzer hallgatásával - a közönségünk nem veszett el. Aztán mi is elkezdtünk egyre többet telefonálgatni egymással... Kaptunk is néhány nagyszerű fellépési lehetőséget; így végül elhatároztuk, újra összeállunk". A reunion végeredménye pedig egy vadonatúj stúdióalbum, a 'The Deviant Chord' lett, ami valójában egy vérbeli metal-manifesztum. A Jag Panzer visszatérő lemezét az Steamhammer/SPV adta ki 2017. szeptember 29-én, rajta tíz vadonatúj, lendületes nótával, a banda tipiku, jól bejáratott stílusában előadva.

A tracklista:
01. Born Of The Flame
02. Far Beyond All Fear
03. The Deviant Chord
04. Blacklist
05. Foggy Dew
06. Divine Intervention
07. Long Awaited Kiss
08. Salacious Behavior
09. Fire Of Our Spirit
10. Dare

Bandatársaival, John Tetley-vel (basszusgitár), Harry 'The Tyrant' Conklin-nal (ének), Rikard Stjernquist-tel (dobok) és Joey Tafollával (szólógitár) közösen, Briody ezúttal egy olyan albumot rögzített, amely magában foglalja mindegyik zenész kivételes tehetségét. "Nálunk John végzi az úgynevezett "minőségi irányítást",  ami azt jelenti, hogy ő bizonyosodik meg arról, hogy minden dalunk a lehető legjobban van kivitelezve. Harry egy zenei géniusz - gyerekkora óta énekel ebben a bandában; roppantul képzett a hangja és a vokál-technikája. Ez a tehetség pedig fantasztikus dalszerzői közreműködővé teszi őt. Rikard továbbá a dobok istene. Ő szintén egészen kis gyerekkora óta zenél; azóta egy pillanatra sem állt le: bejárta szinte az egész világot, és mindig volt egy-két bandája az adott időszakban. Joey a klassszikus szólógitáros, a szó minden tekintetében. Mondanom sem kell, hogy kiváló készségekkel rendelkezik; plusz kivételes színpadi egyénisége van. Az ő játéka által lesznek még jobbak a dalaink".

A 'The Deviant Chord' album megjelent digipak CD-n (benne ajándék poszterrel), dupla színes LP-n, valamint digitális letöltés formájában. A fentebb látható lemezborítót egy híres szerb művész, Dusan Markovic készítette, tökéletesen leképezvén az kísérteties atmoszféráját. Briody ezzel kapcsolatban elárulta: "Mind a science fiction, mind a valódi tudomány rajongóinak meg kell nézniük közelebbről az új Jag Panzer albumot, mivel bandánk elrejtett egy pár utalást a borítón!".

Kétség nem fér hozzá: a tűz újra ég a Jag Panzer-táborban; méghozzá minden eddiginél nagyobb lánggal. Briody így folytatta: "A bandán belüli hangulat jelenleg az összpontosításon alapszik. Ezen albumon esetében történt meg először, hogy minden dalt felvettünk először demó-változatban. Ez tehát azt jelenti, hogy mindannyian kivettük a részünket a folyamatok minden egyes lépéséből. Minden bandatag láthatta, miként fejlődnek az adott dalok az idő múlásával. Ez pedig egy nagyon izgalmas folyamat volt. Szóval mindenki nagyon várja már, hogy a világra szabadulhasson a 'The Deviant Chord'!".

Az új album első dala, a 'Far Beyond All Fear' hivatalos szöveges videó formájában jelent meg. Briody ennek kapcsán elmondta: "Egyfajta Verne Gyula-stílusú, kalandos klipet akartunk megalkotni, mivel tulajdonképpen ilyesmiken nőttünk fel. Eleve szándékoztam kitalálni egy olyan szöveges videót, ami a borító 1800-as évek végi stílusára hajaz, ezért összeállítottunk egy háttér-sztorit az illusztrációhoz".

Később közzétették a 'Foggy Dew' című szám hivatalos szöveges klipjét is. Ennek kapcsán Briody elmondta: "A 'Foggy Dew' egy olan dal, amivel jómagam felnőttem. Édesapám annak idején sokszor énekelte nekem. Ugyanakkor történeteket mesélt az írországi Húsvéti Felkelésről - azokat a történeteket, amit ő is az pjától hallott. Nagy kihívás volt számunkra egy klasszikus nóta felvétele, amit már többen is feldolgoztak; de szerintem sikerült ellátnunk némi ízes megoldással ezt a szerzeményt".

A legutóbbi premier a 'Fire Of Our Spirit' szöveges klipje, és a 'Blacklist' audiója:

A legutóbbi teljes értékű Jag Panzer album, a 'Scourge Of The Light' 2011 februárjában jelent meg, az SPV/Steamhammer jóvoltából. A lemez keverését a legendás Jim Morris végezte, a floridai Morrisound Stúdióban.


JAG PANZER - bejelentették a 2019-es európai turnét; újra megjelenik a 'Mechanized Warfare' album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás