Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Europe '16' címmel adja ki első koncertalbumát a KYUSS legendája, Brant Bjork - itt a 'The Greeheen' koncertfelvétele!


2017-08-25

A legendás Kyuss zenekar alapítótagjaként ismertté vált énekes / dalszerző / multi-instrumentalista / producer Brant Björk a Napalm Records jóvoltából jelenteti meg első önálló live-albumát.

Már a Berlinben rögzített 'Europe '16' nyitó gitár-riffjétől kezdve érezhető a klasszikus rockzene tagadhatatlan, felszabadult feelingje, ami új szférákba repíti a hallgatót. Ez az irányított őrület magában foglal mindent, ami elvont, ami szomorkás, ami ritmusos és ami a felhőtlen örömre jellemző.

A szeptember 22-én a Napalm Records jóvoltából megjelenő koncertlemez Brant Bjork első ilyesfajta szóló-kiadványa.

Ez a lemez totálisan élő! A koncertlemezeknek mocskosaknak kell lenniük, mert így adják át a zene igazi feelingjét. Ha egy banda élőben játszki, a tagok kiengedik a hajukat. Ez az, ami számít, ez a felszabadultság. Vannak pillanatok az életben, amikor úgy érzed, minden rendben van - ez pedig akkor történik, ha épp azt csinálod, amire ezen a bolygón hivatott vagy. Pontosan ott vagy, ahol lenned kell; nincs szégyen-érzeted; nincs félelem, nincs megbánás, nincs gyűlölet és nincs bocsánat. Mindig is mondtam, hogy ez a banda tele van ilyesfajta felszabadult érzésekkel. És ez az a feeling, aminek mindig elsődlegesnek kell lennie; a zene csak a második... legalábbis részemről. A Tao könyvében van egy sor, ami így szól: "az egyes dolgok konkrét elnevezése határozza meg a jövőbeni tényeket". Az én esetemben a "csúnya", vagy a "mocskos" ez az elnevezés, amit alkalmazok a hangszínekkel való kapcsolatomra. Hogy miért pont ez? Mert ez épp az ellenkezője a "szépnek". A híres mondás úgy tartja: "Van, ami van", az én zeném, az én bandám, és ezen koncertlemez esetében azonban inkább azt mondanám: "Van, ami nincs".” - nyilatkozta Brant Bjork.

A tracklista:
01. Buddha Time
02. Controllers Destroyed
03. Humble Pie
04. Stakt
05. The Gree Heen
06. Lazy Bones-Automatic Fantastic
07. Stokely Up Now
08. Dave's War-Dave's Peace
09. Biker No. 2
10. Freaks Of Nature
11. Low Desert Punk
12. Let The Truth Be Known-Jumpin' Jack Flash

A 'The Gree Heen' koncertfelvétele lentebb meghallgatható.

A koncert-kiadvány promóciójának keretében Bjork és bandája augusztusban lebonyolít egy kisebb európai turnét, aminek keretében, a hónap hatodik napján a budapesti A38 Hajón is fellépnek (erről bővebb infók itt olvashatók). A kibővített, őszi turné dátumai és állomásai az alábbi plakátra kattintva érhetők el:

A jelenleg John Garcia oldalán, a Vista Chino zenekarban is közreműködő Brant korábban két saját lemezkiadót (Duna Records, El Camino) is alapított; emellett világszerte elismert producer, előadó és dalszerző hírében áll. Kiemelkedő tehetségét az utóbbi időben többek közt a Fu Manchu, a Fatso Jetson és a Mondo Generator együttesekben kamatoztatta; nem is beszélve sikeres szóló-karrierjéről, amit közel 20 esztendeje folytat. Legutóbbi önálló albuma 'Tao of the Devil' címmel jelent meg, 2016 őszén.


'Europe '16' címmel adja ki első koncertalbumát a KYUSS legendája, Brant Bjork - itt a 'The Greeheen' koncertfelvétele!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás