Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [216. rész]


2017-07-05

Ma egy kevésbé ismert, azonban kétségkívül világhírnévre érdemes, brit-amerikai együttes zenél a '90-es évek végéből, a '80-as évek attitűdjével.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 216. rész

STEELHOUSE LANE - 'Find What We're Lookin' For'

A Steelhouse Lane együttest a City Boy és a legendás Streets együttes gitárosa, Mike Slamer alapította (ez utóbbi zenekart annak idején a Kansas frontemberével, Steve Walsh-sal közösen vezette). Slamer egy rendkívül tehetséges brit szólista, aki karrierje során számos kultikussá vált hard rock-kiadvány felvételeihez hozzájárult - közreműködött többek közt a Wall Of Silence, a House Of Lords, Paul Gilbert, Michael Sweet (Stryper), a Big Bang Babies, James Christian, Paul Shortino, a Hardline és a Tower City egyes albumain.

Slamer a '90-es évek végén döntött úgy, hogy előáll a "tökéletes melodic hard rock albummal", amihez persze egy "tökéletes banda" is szükségeltetik. Ebből született meg a Steelhouse Lane projekt, aminek ötletét rögtön fel is vázolta az MTM Music kiadó elnökének, Magnus Soderkvist-nek. Lévén Soderkvist régi nagy rajongója volt Slamer munkásságának, tetszett neki az ötlet.

Slamer-t később egy régi barátai - James Christian (Eyes, House Of Lords) és Mark Baker dalszerző mutatta be egy texasi énekesnek, Keith Slack-nek. A huszonéves Slack egyfajta "fiatal Coverdale / Walsh kombóra" emlékeztette Slamer-t, mind megjelenésében, mind előadásmódjában. Az énekes 1990-ben költözött Los Angeles-be, hogy szerencsét próbáljon - abban az évtizedben több neves előadó oldalán is feltűnt; ilyen volt például a Dave Marshall Band (Vince Neil, Brunette).

Meglett tehát a Steelhouse Lane frontembere; Slamer pedig elkezdte kiválogatni elmúlt évtizedekben szerzett legjobb dalait - ezek közt szerepelt néhány olyan régi dal, mint a banda debütáló albumának címadója, a 'Metallic Blue' (amit korábban a House Of Lords is feldolgozott), a 'Dr. Love' (amit a Hardline tett híressé) és az 'Addicted' (amit annak idején a Wall Of Silence részére szerzett). Ezeken felül több új dalt is megírt Slamer; méghozzá olyan társ-szerzők közreműködésében, mint Tom DeLuca, Harry Parress és Mark Baker.

Slamer és Slack mellett a Rumble Tribe egykori tagjai - DeWayne Barron dobos és Chris Lane gitáros tették teljessé a Steelhouse Lane felállását (a Rumble Tribe egy James Christian által producelt albummal vált híressé Japánban, néhány évvel ezelőtt). A zenekar basszusgitárosa Alan Hearn, Slack régi jóbarátja lett.

A debütáló Steelhouse Lane albumot - ami 1998-ben jelent meg, a japán Avex Trax kiadó jóvoltából - maga Slamer producelte (de a frontember másod-gitárokon és billentyűkön is hozzájárult a munkálatokhoz). Vendég-előadóként szerepel az album egyes dalaiban Chris Thompson és Tom Field énekes, lévén általuk még hangsúlyosabbak az egyébként is könnyen megjegyezhető refrének. Ugyanez a helyzet a második Steelhouse Lane albumon is, ami egy évvel később jelent meg, 'Slaves of the New World' címmel, már az Escape Music Ltd. gondozásában.

Annak ellenére, hogy Slamer eleinte egy hosszabb távú projektnek szánta a Steelhouse Lane-t, a virtuóz később mégis úgy döntött, inkább szólóban, session-zenészként és más előadók (Steve Walsh, Terry Brock, stb.) producereként folytatja karrierjét.

2010-ben felelevenítvén a Steelhouse Lane örökségét, újra megjelent a csapat mindkét, azóta kultikussá vált albuma, remaszterizált formában, egyetlen pakkba csomagolva, dupla lemezen.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [216. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás