Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

ORPHANED LAND - itt a Steve Hackett-tel közös dal, a 'Chains Fall To Gravity'!


2018-01-25

A Közel-Kelet zászlóvivő metalbandája nemrég bejelentette, hogy 2018. január 26-án boltokba kerül az új stúdióalbum. Immáron az első európai lemezbemutató turné részletei is nyilvánosak.

A Century Media Records által megjelenő album - ami az 'Unsung Prophets & Dead Messiahs' címet viseli - Jens Bogren hangmérnök közreműködésében került rögzítésre. Az előzetes közlemény szerint az album lesz az Orphaned Land "legjobb és leggrandiózusabb produkciója". A lemezen vendégként jutott szerephez Steve Hackett (ex-Genesis) gitárvirtuóz, valamint a Blind Guardian frontembere, Hansi Kürsch és Tomas Lindberg (At The Gates, The Lurking Fear). A lent látható lemezborítót egy Valnoir nevezetű művész készítette.

Kobi Farhi, a banda énekes frontembere elmondta: “Üdv mindenkinek, innen a stúdióból! Nagyon izgatottak vagyunk, és tűkön ülünk, hogy végre Ti is hallhassátok az 'Unsung Prophets & Dead Messiahs' albumot. Szeretném közölni az old-school rajongókkal: visszatértek zenénkbe a hörgős témák és a gyilkos dallamok, amik annak idején megdobogtatták szíveteket! Részemről még annyit mondanék, hogy nagyszerű érzés 25 év után is annak tudatában zenélni, hogy a lehető legjobbat adjuk magunkból, minden tekintetben. Készüljetek fel, mert nagyon erős albumra számíthattok! Számoljátok visszafelé a napokat 2018. január 26.-ig!”.

Zenénk mindig is a düh, a tragédia, a bánat és az öröm kombinációja volt. Alig várjuk már, hogy Ti is átélhessétek ezt a 13 vadonatúj dalt! Mint mindig, most is meglehetősen eklektikus albumra kell számítani; tehát egyik dal sem szól úgy, mint a másik - leginkább egy óriási zenei kalandnak lehetne nevezni ezt az anyagot. Érzésünk szerint ez az album újabb szintre juttatja az érzelmeket, melyek a fentebb említett tényezők keveréke. A lemezborító egyébként önmagáért beszél - azt szerettük volna leképezni, ahogyan a kormányok megtervezik a pénzosztást és -szórást...!.

A tracklista:
01. The Cave
02. We Do Not Resist
03. In Propaganda
04. All Knowing Eye
05. Yedidi
06. Chains Fall To Gravity
07. Like Orpheus
08. Poets Of Prophetic Messianism
09. Left Behind
10. My Brother's Keeper
11. Take My Hand
12. Only The Dead Have Seen The End Of War
13. The Manifest - Epilogue

A lemez első két hivatalos előzetese alább tekinthető meg; fentebb pedig elérhető az első hivatalos videoklip, a 'Like Orpheus', amiben a Blind Guardian frontembere, Hansi Kürsch vendégeskedik.

Kürsch elmondta: “Micsoda nagyszerű nóta! Meghallottam, és azonnal beleszerettem. Azért vagyok ilyen izgatott, mert ez a dal különböző zenei kultúrákat foglal magában, és ezek a srácok egy konstans érzelmi hullámot kreáltak mindebből, zseni módjára. Mind a dal, mind az Orphaned Land teljes munkássága egy erős kinyilatkoztatás az emberiség felé. Nagyon büszke vagyok, hogy részese lehetek egy ilyen fantasztikus családnak. All is One!”.

Újabban elérhetővé vált a 'We Do Not Resist' szám szöveges videója is. Ez a dal "az album keményebb oldalát" hivatott bemutatni.

Frissen megjelent a Steve Hackett-tel közös 'Chains Fall To Gravity' dal hivatalos "statikus videója" is. Erről Farhi így nyilatkozott: "A 'Chains Fall To Gravity' egy nagyon fontos szám az új album koncepciója tekintetében. Főhőünket ezen a ponton szabadítják fel a láncok közül; ekkor indul kifelé a barlangból, és ekkor kell felfedeznie az igazságot. Emlékszem, amikor elmeséltem Steve Hackett-nek a dal történetét és a lemez koncepcióját - ő pedig később átültette mindezt egy érzelmes gitárszólóba, ami véleményem szerint az egyik legjobb gitár-játék, amit valaha is hallottam egy Orphaned Land dalban. Hihetetlenül szerencsésnek és megtisztelve érezzük magunkat, hogy egy vérbeli rock-legenda zenél velünk!".

Hackett hozzátette: "Izgatott voltam, hogy végre egy olyan dalban gitározhatok, amiben Kobi Farhi énekel. Az ő hangja egyszerűen csodálatos és meglehetősen misztikus. Ez az egész Orphaned Land album nagyon izgalmas, és fantasztikus vibrálással bír!".

Az 'Unsung Prophets & Dead Messiahs' megjelenését egy nagyszabású 2018-as európai turnéval ünnepli a banda. Az első felvonást február 24. és március 18. között rendezik meg, az In Vain, a Subterranean Masquerade és az Aevum társaságában. A négy banda március 11-én a budapesti Dürer Kertben is fellép.

Az izraeli Orphaned Land 2013 nyarán adta ki legutóbbi, hatodik, 'All Is One' című nagylemezét, amiről bővebben itt írtunk. Azóta a bandából (2014 januárjában) kilépett az egyik alapító, a gitáros, Yossi Sassi; helyét pedig átvette Chen Balbus. Erről bővebb infók itt...

A bandával kapcsolatos hírekről utóbb itt számoltunk be.


ORPHANED LAND - itt a Steve Hackett-tel közös dal, a 'Chains Fall To Gravity'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás