Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Nyáron adja ki új, 'Bury the Pain' című albumát a XENTRIX zenekar - itt az új dal, a 'Bleeding Out'!


2019-05-01

A néhány éve újjáalakult brit thrash metal banda a Listenable Records-szal kötött friss leemzszerződést. Egyúttal bejelentették az új albumot is.

A Xentrix 2013. április 14-én adta első koncertjét közel hét év szünet után, mégpedig a boltoni Moses Gate-ben. Ekkor a banda a Kreator és az Evile turnéjának speciális vendégeként tért vissza a színtérre.

A bandához az elmúlt évek során számtalan kérés érkezett az ismételt összeállásra, Chris Astley énekes viszont mindig visszautasította ezeket, Kristian Harvard gitáros szerint pedig "nélküle a Xentrix nem Xentrix". Astley azóta többször is átgondolta a dolgot, és végül úgy döntött, részt vesz Nagy-Britannia egyik legkedveltebb thrash metal bandájának felélesztésében.

A Xentrix összesen négy albumot készített a Roadrunner Records szárnyai alatt (1989 - 'Shattered Existence', 1990 - 'For Whose Advantage?', 1991 - 'Dilute to Taste', 1992 - 'Kin'), a '96-os feloszlás előtt pedig kiadtak egy 'Scourge' című anyagot is, amit egy énekes- és gitár-váltáson átesett Xentrix rögzített. Rövid de sikeres karrierjük során olyan együttesekkel álltak színpadra, mint a Slayer, a Testament, a Sepultura, az Annihilator, a Sabbat, a Tankard és a Skyclad.

A Xentrix tehát kétségkívül a brit thrash metal-mozgalom egyik legnevesebb bandája. Annak idején megfimlesítették a Ray Parker Jr.-féle 'Ghostbusters' feldolgozását, valamint népszerű, 'Crimes', 'For Whose Advantage?' és 'The Order Of Chaos' dalaikat, melyeket rendszeresen játszott az MTV Headbangers Ball műsora. Többek közt ennek köszönhetően is: az évtizedek során több mint 500 ezer lemezt adott el a banda világszerte.

A banda legutóbb 2017-ben adott hírt magáról. Ekkor mutatták be az új frontembert, Jay Walsh-t (Bull-Riff Stampede).

"Ismét visszatértünk! Hosszú idő telt el azóta, hogy híreket hallhattatok a Xentrix háza tájáról, és hogy őszinték legyünk, ez amiatt volt, mert még mi magunk sem voltunk biztosak abban, hogy szolgálhatunk-e hírekkel, egyáltalán magával a Xentrix-szel...".

"2015 végén énekes-gitárosunk, Chris Astley elhatározta, hogy a jövőben nem kíván részt venni a Xentrix felállásában - és semmilyen más bandában -, ezért ismét kilépett a felállásból. Ennek következtében pedig mi hárman komoly döntés elé álltunk: vagy feloszlatjuk a bandát, vagy megkeressük Chris utódját".

"Tisztában vagyunk azzal, hogy vokalistát a legnehezebb találni bármilyen bandába, de mivel nem szerettünk volna leállni a turnézással és a stúdió-munkákkal, magunkra vállaltuk ezt a komoly feladatot, és elkezdtünk új énekes után nézni. Az elmúlt 18 hónapban megállás nélkül azon voltunk, hogy megtaláljuk a megfelelő embert, és el kell, hogy mondjuk, rendkívül frusztráló volt, hogy sokszor azt hittük, megvan a tökéletes frontember, de aztán - ilyen-olyan okokból kifolyólag - rá kellett jönnünk, arra, hogy mégsem. Ettől függetlenül szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki eljött a meghallgatásokra, és próbált egyet velünk - találkoztunk néhány igazán remek énekessel és jó haverral".

"Miután azonban a 2016-os Bloodstock Fesztiválon megismertük Mr. Jay Walsh-t (Bull-Riff Stampede), egyből tudtuk, hogy megvan a megfelelő emberi erre a pozícióra; így a Xentrix-nek ezentúl hivatalosan is az új énekes-gitárosa. Nagyon örülünk, hogy Jay itt van köreinkben - közösen már neki is láttunk az új dalok megírásának, feldemózásának. És ami a legfontosabb: alig várjuk már, hogy ismét visszatérhessünk ahhoz, amit a legjobban szeretünk: a színpadokhoz!".

A Xentrix aktuális felállása - ami azóta számos európai fesztiválon fellépett, nagy sikereket aratva - így néz ki:

Kristian Havard - gitár
Chris Shires - basszusgitár
Jay Walsh - ének, gitár
Dennis Gasser - dobok

2018 végére a csapat elvégezte a végső simításokat visszatér, 'Bury the Pain' című albumán. A stúdiós munkálatokba ezúttal olyan legendák segítettek be, mint Andy Sneap és Russ Russell

A 'Bury the Pain' az "eddigi legsúlyosabb hangzású" Xentrix albumnak ígérkezik. Az új lemezt Európában június 7-én, Észak-Amerikában pedig június 21-én adja ki a banda új partnere, a Listenable Records. Az album megjelenik CD-n, limitált bakeliten és kazettán is - az előrendelésről itt lehet bővebb infókat találni.

A lemezborító Dan Goldsworthy alkotása.

A tracklista:
01. Bury The Pain
02. There Will Be Consequences
03. Bleeding Out
04. The Truth Lies Buried
05. Let The World Burn
06. The Red Mist Descends
07. World Of Mouth
08. Deathless And Divine
09. The One You Fear
10. Evil By Design

Az első ízelítő, a 'Bleeding Out' című single lentebb elérhető!

A banda jövőbeni aktivitásairól a Facebookon lehet bővebben olvasni.


Nyáron adja ki új, 'Bury the Pain' című albumát a XENTRIX zenekar - itt az új dal, a 'Bleeding Out'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás