Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Frontember-váltás a XENTRIX zenekarban


2017-07-16

A néhány éve újjáalakult brit thrash metal banda friss hírekkel szolgált:

"Ismét visszatértünk! Hosszú idő telt el azóta, hogy híreket hallhattatok a Xentrix háza tájáról, és hogy őszinték legyünk, ez amiatt volt, mert még mi magunk sem voltunk biztosak abban, hogy szolgálhatunk-e hírekkel, egyáltalán magával a Xentrix-szel...".

"2015 végén énekes-gitárosunk, Chris Astley elhatározta, hogy a jövőben nem kíván részt venni a Xentrix felállásában - és semmilyen más bandában -, ezért ismét kilépett a felállásból. Ennek következtében pedig mi hárman komoly döntés elé álltunk: vagy feloszlatjuk a bandát, vagy megkeressük Chris utódját".

"Tisztában vagyunk azzal, hogy vokalistát a legnehezebb találni bármilyen bandába, de mivel nem szerettünk volna leállni a turnézással és a stúdió-munkákkal, magunkra vállaltuk ezt a komoly feladatot, és elkezdtünk új énekes után nézni. Az elmúlt 18 hónapban megállás nélkül azon voltunk, hogy megtaláljuk a megfelelő embert, és el kell, hogy mondjuk, rendkívül frusztráló volt, hogy sokszor azt hittük, megvan a tökéletes frontember, de aztán - ilyen-olyan okokból kifolyólag - rá kellett jönnünk, arra, hogy mégsem. Ettől függetlenül szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki eljött a meghallgatásokra, és próbált egyet velünk - találkoztunk néhány igazán remek énekessel és jó haverral".

"Miután azonban a tavalyi évi Bloodstock Fesztiválon megismertük Mr. Jay Walsh-t (Bull Riff Stampede), egyből tudtuk, hogy megvan a megfelelő emberi erre a pozícióra; így a Xentrix-nek ezentúl hivatalosan is az új énekes-gitárosa. Nagyon örülünk, hogy Jay itt van köreinkben - közösen már neki is láttunk az új dalok megírásának, feldemózásának. És ami a legfontosabb: alig várjuk már, hogy ismét visszatérhessünk ahhoz, amit a legjobban szeretünk: a színpadokhoz!".

A Xentrix aktuális felállása így néz ki:

Kristian Havard - gitár
Chris Shires - basszusgitár
Jay Walsh - ének, gitár
Dennis Gasser - dobok

A banda jövőbeni aktivitásairól a Facebook-on lehet bővebben olvasni.

A Xentrix 2013. április 14-én adta első koncertjét közel hét év szünet után, mégpedig a boltoni Moses Gate-ben. Ekkor a banda a Kreator és az Evile turnéjának speciális vendégeként tért vissza a színtérre.

A bandához az elmúlt évek során számtalan kérés érkezett az ismételt összeállásra, Chris Astley énekes viszont mindig visszautasította ezeket, Kristian Harvard gitáros szerint pedig "nélküle a Xentrix nem Xentrix". Astley azóta többször is átgondolta a dolgot, és végül úgy döntött, részt vesz Nagy-Britannia egyik legkedveltebb thrash metal bandájának felélesztésében.

A Xentrix összesen négy albumot készített a Roadrunner Records szárnyai alatt (1989 - 'Shattered Existence', 1990 - 'For Whose Advantage?', 1991 - 'Dilute to Taste', 1992 - 'Kin'), a '96-os feloszlás előtt pedig kiadtak egy 'Scourge' című anyagot is, amit egy énekes- és gitár-váltáson átesett Xentrix rögzített. Rövid de sikeres karrierjük során olyan együttesekkel álltak színpadra, mint a Slayer, a Testament, a Sepultura, az Annihilator, a Sabbat, a Tankard és a Skyclad.


Frontember-váltás a XENTRIX zenekarban
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás