Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

'Carry On' címmel mutatott be új dalt és videoklipet a HÄLLAS - 'Conundrum' címmel jelenik meg a második album


2020-03-23

A svédországi Jönköping-ből származó retro hard rock banda, a Hällas világraszóló lemezszerződést kötött a Napalm Records-szal.

Miután a Hällas lebonyolította 2019-es európai turnéját (a Kadavar társaságában), a banda nekilátott soron következő, második nagylemeze munkálatainak. Az új album a 2017-es debüt-album, az 'Excerpts from a Future Past' folytatása lesz - 'Conundrum' címmel jelenik meg, Skandináviában 2020. január 31-én, a világ többi táján pedig március 20-án; méghozzá a banda új partnere, a Napalm Records által.

A 'Conundrum' az utolsó fejezete a banda "kísérteties trilógiájának". Ezen a lemezen egy "párhuzamos világbéli, kozmikus kaland tanúi lehetnek a hallgatók". Zenei tekintetben "masszív hangzásra" kell számítani, melyet a "hetvenes évek space-rock riffjei" határoznak meg.

A tracklista:
01. Ascension
02. Beyond Night And Day
03. Strider
04. Tear Of A Traitor
05. Carry On
06. Labyrinth Of Distant Echoes
07. Blinded By The Emerald Mist
08. Fading Hero

A 'Conundrum' albumon szerepel a korábban már nagy sikereket aratott single-dal, a 'Tear Of A Traitor', aminek hivatalos, Kristian Bengtsson által rendezett videoklipje lentebb megtekinthető. Újonnan megjelent a 'Carry On' dal szöveges videója is, melynek révén az album borítóját ismerhetjük meg részletekbe menően.

Az eredeti tervek szerint a hivatalos nemzetközi album-megjelenés környékén a banda - 2020. március 12-én - európai turnéra indult volna, de ez a körút - ahogy az összes többi is - elhalasztásra került. '70-es évekbeli hangzású, pszichedelikus art / progresszív rock zenéjük várhatóan ősszel, egy újraszervezett kaland során fog a közönség elé tárulkozni. A teljes turné-beosztást itt lehet megtalálni.

A banda The Making of Conundrum - A Sonic Adventure Rock Odyssey címen bemutatott egy rövid dokumentumfilmet is, ami a 'Conundrum' album dalszerző, stúdiós és egyéb kreatív folyamatait mutatja be, "különös hangsúlyt fordítván a bandán belüli barátságok szoros kötelékére".

A Hällas nevezetű kvintett sajátos progresszív hangzást prezentál, erőteljes, fogós és komplex módon. Egy szinttel az ismert műfajok felé lépnek; ugyanis zenéjüket ún. “adventure rock”-ként definiálják. A svéd zenekar korábban már nagy sikereket aratott 2015-ben megjelent EP-jével; legutóbbi koncept-albumukkal pedig újabb kihívások elé állították magukat. A Hällas 'Excerpts from a Future Past' címmel dobta piacra bemutatkozó albumát, 2017. október 13-án, a The Sign Records által.

A debütáló lemezen a csapat hét mesén keresztül mutatja be a főszereplő lovag kalandozásait, útkeresését; valamint egy egykoron hatalmas város bukását. Mindehhez a korai heavy metal / prog-rock bandák tipikus történet-mesélési módszereit választották: orgonák, szintetizátorok, középkori megszólalású ikergitárok, dinamikus dob- és basszus-szólók, progresszív átkötők, és alapvetően heavy-rock típusú hangzás révén adják elő kompozícióikat. Mindennek tetejében meg kell említeni Tommy Alexandersson kivételesen kifejező énekhangját és -stílusát is. Ezen hozzávalók teszi időtállóvá ezt a különleges albumot, melynek alap-története a középkorban játszódik, egy alternatív univerzumban.

Az albumot a banda orgonisátja, Nicklas Malmqvist producelte és maszterizálta, a Treasure Sound Stúdió falai között. Zenéjük esszenciáját a Nightjar Illustrations munkatársai képezték le az alább látható borítóra:

A debütáló albumot itt lehet megrendelni CD-n, bakeliten és speciális pakkban. Ízelítőképpen lentebb megtekinthető a 'Star Rider' című szám videoklipje (valamint elérhető a teljes album-stream).

A Hällas felállása így néz ki:

Tommy Alexandersson - ének, basszusgitár
Alexander Moraitis - gitár
Marcus Petersson - gitár
Kasper Eriksson - dobok
Nicklas Malmqvist - orgona, szintetizátorok

Bővebb infók a zenekarról a Facebookon olvashatók.


'Carry On' címmel mutatott be új dalt és videoklipet a HÄLLAS - 'Conundrum' címmel jelenik meg a második album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás