Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Nyár végén jelenik meg az utolsó PAGAN ALTAR album


2017-07-19

A veterán brit doom metal / NWOBHM banda, a Pagan Altar 'The Room of Shadows' címmel jelenteti meg végős nagylemezét, augusztus 24-én, a Temple Of Mystery Records jóvoltából.

A Pagan Altar az egyik legmisztikusabb, legkiforrottabb hangzással operáló együttes, ami az NWOBHM-mozgalomból kinőtt. A '70-es évek proto-doom zenéjének elemeit az angol English folk muzsikával, hard rockkal és heavy metallal ötvöző banda az elmúlt negyven évben grandiózusnál grandiózusabb ópuszokat alkotott meg; köztük debütáló, 'Volume 1' című ópuszukat (amit eredetileg '82-ben rögzítettek, de csak '98-ban adtak ki), vagy a legutóbbi, 'Mythical & Magical' (2006) című lemez, melyek mindegyikével óriási hatást gyakoroltak két egész generációnyi doom-fanatikusra.

Utolsó stúdióalbumuk, a 'The Room of Shadows' már 13 évvel ezelőtt megíródott, de ezidő alatt számos alakváltáson átesett. Végleges formát 2017-ben, két évvel Terry Jones frontember tragikus halála után öltött (Jones 2015. május 15-én hunyt el, egy hosszas rák elleni küzdelmet követően). Ez az album tehát nem csak a Pagan Altar utolsó kiadványa, de egyben a végső album, amin Terry vokál-performansza hallható; ugyanakkor a 'Mythical & Magical' egyenes folytatása.

A banda munkásságának tisztelői, kedvelői garantáltan a szívükbe zárják ezt a lemezt, lévén a 'The Room of Shadows' is épp olyan időtálló, epikus, költői és riff-gazdag, mint a teljes Pagan Altar diszkográfia. Tökéletes módja ez a Pagan Altar örökségének lezárásának; az örök időkbe való révedésnek...

01. Rising of the Dead
02. Portrait of Dorian Gray
03. Danse Macabre
04. Dance of the Vampires
05. The Room of Shadows
06. The Ripper
07. After Forever

Alan Jones gitáros (aki nem mellesleg Terry fia) és a két "Pagan Altar-tanítvány", Diccon Harper és Andy Green egy végső koncert erejéig összeáll Brendan Radigan és Andres Arango session-zenészekkel: 2017. szeptember 9-én ad koncertet a zenekar - Time Lord néven -, a 'The Room of Shadows' megjelenése, és a legendás banda leköszönése alkalmából, a montréali Wings Of Metal fesztiválon.


Nyár végén jelenik meg az utolsó PAGAN ALTAR album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás