Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [220. rész]


2017-07-19

The evening primrose blooms...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 220. rész

AUTUMN - 'Paradise Nox'

Az Autumn egy holland heavy rock / gothic metal banda, ami 1995-ben alakult Groningenben. Dalaikat erősen meghatározzák a progresszív, atmoszférikus és alternatív hangzású elemek is; összességében tehát igencsak sajátos, változatos; borongós, egyben felemelő hangulatú muzsikát játszanak.

A zenekart az Internal Putrefaction nevezetű, néhai death metal banda három tagja, Meindert Sterk basszusgitáros / hörgős, Hildebrand van de Woude dobos és Bert Ferwerda gitáros alapította, közösen a Sephyros billentyűsével (Menno Terpstra). Első énekesnőjük Welmoed Veersma volt, aki mindössze két demó-lemezen szerepel, mielőtt átadta helyét a Her Enchantment / Crucified Corpse front-asszonyának, Nienke de Jong-nak. A dobost 1996-ban váltotta le Jan Grijpstra, aki azóta is oszlopos tagja a felállásnak. Rajtuk kívül Jeroen Bakker (Sephyros) gitáros és Jeroen Vrielink (Herder, Verwoed) basszer is megfordult a bandában. Nienke - egészségügyi problémáira hivatkozva - 2008-ban távozott a csapatból; így 2009-es, 'Altitude' című albumuk már az aktuális énekesnővel, Marjan Welman-nal (Vetrar Draugurinn, ex-Demiurg) készült el. Az Autumn legutóbbi, ötödik nagylemeze 2011 novemberében jelent meg, 'Cold Comfort' címmel, a Metal Blade Records jóvoltából. A jelenlegi felállást - Welman és Grijpstra mellett - egy gitáros-vokalista testvérpár, Jens és Mats van der Valk (ez előbbi 1996 és 2004 között a God Dethroned gitárosa volt), valamint Jan Munnik billentyűs-zongorista, és a legújabb "szerzemény, Kevin Storm (Cardamon, Heidevolk, Silence Before, The Comeback) basszusgitáros alkotja.

Az Autumn diszkográfiája így néz ki:

2001 - 'Spring Starts with Autumn' EP (Samhain Records)
2002 - 'When Lust Evokes the Curse' (Epic / Samhain Records)
2005 - 'Summer's End' (The Electric Co. / Universal Music)
2007 - 'My New Time' (Metal Blade Records)
2009 - 'Altitude' (Metal Blade Records)
2011 - 'Cold Comfort' (Metal Blade Records)

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [220. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás