Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Klip-premier: THE AGONIST - 'The Raven Eyes'


2017-07-19

A kanadai dallamos death metal banda megfilmesítette aktuális albuma, a 'Five' 'The Raven Eyes' című dalát.

Danny Marino gitáros így nyilatkozott a dal és a videó kapcsán: "Ezesetben a dalszerzés tőlünk szokatlan módszerrel zajlott, de talán mégis ez volt eddigi karrierünk legeredményesebb munkája. Ezálta sikerült felfedeznünk újabb hangzásvilágot és újabb érzéseket a bandán belül, de mindeddig ezt nem tudtuk elérni hagyományos metal-beálíítottsággal. Arról nem is beszélve, hogy ezúttal Igor Khoroshevvel (Yes) dolgozhattunk, aki tökéletesen kihozni Vicky zongora- és vonós-hangszerelésének mélységeit. A dalszöveget főként a reneszánsz pestis-doktorok ihlették; az FTB Visuals stábja pedig remekül átültette ezt a témát egy modernkori történetbe, egyben kiemelte a dal fájdalmas érzelmeit".

A banda Mike Plotnikoff producer (Halestorm, Buckcherry, Drowning Pool, Fear Factory, stb.) társaságában rögzítette új albumát, aminek megjelenése 2016. szeptember 30-án volt esedékes. Lentebb elérhető a 'Five' című lemez első két előzetese, valamint az első single-dal, a 'The Chain' szöveges videója. (A rendelési infókat itt lehet megtalálni.)

Danny Marino gitáros korábban elmondta: "Izgatottan állunk elébe a The Agonist új fejezetének, amit immáron a Napalm Records nyit ki számunkra! Előző lemezünk, az 'Eye Of Providence' esetében egyszerűen kirobbanó formát hoztunk - nem véletlenül lett ez az eddigi legjobb munkánk. Non-stop, megállás nélkül dolgoztunk a dalokon - mind a turné alatt, mind azon kívül -, annak érdekében, hogy megtaláljuk végleges hangzásunkat, és nem utolsó sorban, önmagunkat. Vicky [Psarakis, énekesnő] és én, dalszerzés tekintetében eléggé egy szinten mozgunk - mindketten tudjuk, mi lesz a másik következő lépése. Ez néha ijesztő, de ugyanakkor igencsak gyümölcsöző... Most végre örömmel jelenthetjük be, hogy nekiláttunk következő lemezünk munkálatainak; méghozzá egy őstehetség, Mike Plotnikoff közreműködésében. Általa ismét újabb szintet léptünk...".

"Tűkön ülünk, hogy végre bemutathassuk ezt a lemezt rajongóinknak és az egész világnak! A 'Five' album a The Agonist evolúciójának újabb szintje! Vicky és én ezúttal még mélyebbre ástunk a dal-struktúrák tekintetében. Nagyon büszke vagyok az egész zenekar kemény munkájára - ez lett az eddigi legváltozatosabb, legérdekesebb lemezünk! Rengeteget tanultunk a Mike Plotnikoff-fal közös munka során, miután éjt nappallá téve ezzel voltunk elfoglalva. Épp annyira várjuk már, hogy kiadhassuk a lemezt, mint azt, hogy végre útnak indulhassuk az új dalok bemutatásával, és ismét összefuthassuk veletek, csodálatos rajongókkal! Európa lesz az első célpontunk, utána pedig rászabadítjuk az őrületet Észak-Amerikára is, a novemberi, Epicával közös körúton" - olvasható Marino későbbi nyilatkozatában.

Vicky Psarkis énekesnő hozzátette: "Miután immáron 2 éve tagja vagyok a The Agonist-nak, és miután számtalan turnét lebonyolítottunk debütálásom óta, örömmel jelenthetem ki, hogy a 'Five' az az album, mellyel végre megtaláltuk az igazi hangzásunkat! Tapasztalataink magabiztosságot eredményeztek, miután dalszerzői munkáink totálisan gördülékenyen zajlottak. Kétségkívül új szintre jutott zenénk, nem csak a zene és a hangzás, de a dalszövegek tekintetében is. Nagyjából a munkálatok felénél jöttünk rá, hogy új dalaink egyfajta koncepciót prezentálnak; egy komplett történetet mesélnek el - így azt mondhatom, hogy aki egészében meghallgatja a lemezt, az kívülről-belülről megismerhet minket".

A 'Five' borítója és tracklistája így néz ki:

01. The Moment
02. The Chain
03. The Anchor And The Sail
04. The Game
05. The Ocean
06. The Hunt
07. The Raven Eyes
08. The Wake
09. The Resurrection
10. The Villain
11. The Pursuit Of Emptiness
12. The Man Who Fell To Earth
13. The Trial
14. Take Me To Church (Hozier feldolgozás) (bónusz track)

A lemezről elsőként a 'The Moment' című számhoz forgattak videoklipet, a basszusgitáros Chris rendezésében (aki az FTB Visuals filmkészítő stáb tagja).

Később megjelent a 'The Hunt' című szám hivatalos videoklipje is:

A The Agonist jelenleg első headliner kanadai turnéjára készül. A körút augusztus 4. és 29. között fog lezajlani.


Klip-premier: THE AGONIST - 'The Raven Eyes'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás