Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt a DREADNOUGHT új dala - októberre várható a harmadik album, az 'A Wake in Sacred Waves'!


2017-08-21

A denveri Dreadnought zenekar a Sailor Records jóvoltából jelenteti meg harmadik stúdióalbumát, október 6-án.

A nagysikerű, 2015-ös 'Bridging Realms' album folytatása egy 4 számos, 51 perces ópusz, ami 'A Wake In Sacred Waves' címmel kerül forgalomba. A Dreadnought ezúttal is egy "perfektül kivitelezett, lebilincselő szónikus agytornával készült. Dalaik stílusa a 'Bergtatt'-érás Ulver-től, a Wolves in the Throne Room-on át, egészen Kate Bush-ig és a June Of '44-ig terjed; de felfedezhető némi korai, pszichedelikus Sabbath-hatás is. Mindezt mélyről jövő hörgések, pusztító blastbeat-ek, ízes riffek és post-punkos groove-ok, valamint egyedi mandolni-, furulya- és szaxofon-játék kíséri".

Minden albumunk függ egy bizonyos elemtől” - magyarázza Kelly Schilling gitáros / vokalista / furulyás. “A 'Lifewoven' a földről, a 'Bridging Realms' az éterről, ez a lemez pedig a vízről szól. Olyanok tehát a kiadványaink, mint a Zelda-templomok. Új albumunkat némileg sötétebbre és súlyosabbra szántuk, mivel mi magunk is nehéz időszakon megyünk keresztül. Ezek a dalok összességében egyébként egy történetet mesélnek el, az élet és a halál folyamatáról. Egy tengeri lényből lesz gyilkos ragadozó, aki mindent elpusztít, majd ő maga is elhullik. Ez pedig az emberiség saját egzisztenciális küzdelmeit tükrözi...”.

A Dreadnought - aminek további tagja Jordan Clancy dobos-szaxofonos, Kevin Handlon basszusgitáros és Lauren Vieira énekes-billentyűs - a The Boar’s Nest Stúdióban (Salt Lake City) vette fel az új albumot, a SubRosából ismert Andy Patterson társaságában.

Íme az album első ízelítői, a 'Within Chanting Waters' és a 'To Luminous Scale' című szám:


Itt a DREADNOUGHT új dala - októberre várható a harmadik album, az 'A Wake in Sacred Waves'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás