Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

PHANTOM 5 - dal-premier a német hard rock-szenzáció második albumáról: 'Read Your Mind'


2017-09-27

'Play II Win' címmel jelenik meg október 13-án az all-star német hard rock csapat második nagylemeze, a Frontiers jóvoltából.

2016-os debütáló albumuk sikerein felbuzdulva, Michael Voss producer / gitáros és Claus Lessmann énekes megalkotott egy újabb bombasztikus, rock-himnuszokkal teli produkciót, a hamisítatlan germán hard rock jegyében. A duót ezúttal is Robert Boebel kíséri gitáron és billentyűn, Axel Kruse pedig dobokon.

Michael Voss így nyilatkozott: "Minden rockerhez szólnék most! Nagyon boldgok vagyunk, hogy folytathatjuk mindazt, amit a szívünk diktál, és visszatérhetünk egy újabb hard rock-bombával! Gitár-hősünk, Robby Boebel ismét erőteljes riffekkel, Claus pedig mágikus dallamokkal szeretle fel minket. A szívritmusra, tűpontosan zakatoló dob-témák ezúttal is a fantasztikus Axel Kruse nevéhez fűződnek; míg a hangmérnöki munkákat Rolf Munkes látta el, az Empire Stúdió falai között. 11 kiegyensúlyozott nóta, tele érzelmekkel és energiával, valamint első albumunk töretlen lendületével... erre kell számítanotok. Ha tehát tetszett az első album, akkor az új lemezt is imádni fogjátok! Mi győzni jöttünk... Ti pedig a zenéért!!!".

A tracklista:
01. The Change In You
02. Crossfire
03. Baptised
04. Read Your Mind
05. Play To Win
06. Child Soldiers
07. Do You Believe In Love
08. Phantom Child
09. Had Enuff
10. Shadows Dance
11. Reach Out

Íme a 'Crossfire' videoklipje, valamint a nyitó-dal és a 'Baptised' premiere:

Újabban bemutatták a 'Read You Mind' dal szöveges klipjét is:

Emlékszel még, amikor a német hard rock bandák sorozatban gyártották a klasszikusabbnál klasszikusabb albumokat? Ha visszasírod azt az időt, akkor a Phantom 5 majd megvigasztal! Említhetnénk akár a Scorpions összes korai lemezét, a Bonfire 'Point Blank' / 'Fireworks'-éráját, vagy a Frontline 'Heroes' albumát, a Casanova és a Jaded Heart debütáló albumait, stb. Ezek voltak a klasszikus értelemben vett germán melodic-rock muzsika alapkövei.

Ezt a tradíciót viszi tovább az all-star német együttes, (a Supremacy néven alakult) Phantom 5, amit olyan nevek alkotnak, mint Claus Lessmann (ex-Bonfire) és Michael Voss (Casanova, Mad Max, Wolfpakk), valamint Robby Boebel (ex-Frontline, Evidence One - gitáros), Axel Kruse (ex-Jaded Heart - dobos) és az egykori Scorpions basszer, Francis Buchholz.

A zenészek már 2015 tavaszán nekiláttak néhány rendkívül ígéretes demó-anyag felvételének; a Frontiers Music Srl pedig azon nyomban le is szerződtette őket, a 2016. május 13-án megjelent debütáló album költségeinek fedezése és a promóció végett. A bemutatkozó album hangtechnikai véglegesítését a gitáros producer, Michael Voss végezte.

A két frontember az alábbiképpen vezette fel a Phantom 5-ot:
Voss: "Nagy megtiszteltetés számomra ilyen bombasztikus zenészekkel dolgozni egy közös albumon! 25 év után végre egyesülhettem a fantasztikus Claus Lessmann-nal; ezáltal visszarepülhettem a 80-as évek fénykorába; amikor még a Bonfire tagja voltam. Életben tartjuk ezt a lelket; sőtmitöbb fel is támasztjuk! Köszönet Serafino-nak és a Frontiers teljes stábjának, amiért hisznek bennünk!".
Claus Lessmann: "Nagyon sokat jelent nekem, hogy ilyen tehetséges muzsikosokkal zenélhetek, mert közösen visszahozzuk a rajongóknak a rock 'n' roll dicső napjait- Régi barátom, Michael Voss állandóan ott volt mellettem a 'Point Blank'-érában; így akadálymentesen tudjuk majd biztosítani a hangulatot. Nagy köszönet Serafino-nak, Mario-nak és a Frontiers, hogy adtak nekünk egy esélyt! Dalaink minden egyes darabja szívből szól!".

A banda eredetileg Supremacy néven alakult, de 2015 novemberében Phantom 5-ra változtatta nevét, mivel manapság több ilyen nevű együttes is létezik. Voss ennek kapcsán így nyilatkozott: "Meglehetősen nagy a forgalom, amikor a névválasztás útján járunk. Először a Supremacy-t használtuk, de számtalan rajongó keresett fel minket azzal, hogy ezt a brandet már elég sokan levédették. Így nekünk ki kellett találnunk valami újat, és szerintem a Phantom 5 sokkal jobban is hangzik!”.

A banda bemutatkozó albuma, a 'Phantom 5' első videoklipje, a 'Someday' alább elérhető:


PHANTOM 5 - dal-premier a német hard rock-szenzáció második albumáról: 'Read Your Mind'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás