Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'White Trash Blues' címmel adja ki új blues-lemezét a THE QUIREBOYS


2017-07-20

A veterán angol rockerek szeptember 5-én adják ki új nagylemezüket. Az Off Yer Rocka Recordings által megjelenő 'White Trash Blues' albumot egy 'Leaving Trunk' című EP előzi meg.

Egészen kis gyerekkorom óta imádom a bluest. Annak idején megvettem az összes Blues Collection magazint - megvan tehát az összes melléklet-CD. Ez egy olyan műfaj, ami végigkísérte az életem; így ezzel az új albummal egy régi álmom válik valóra” - nyilatkozta Keith Weir.

A Quireboys-tábor tehát felkészülhet a veterán rock & rollerek eddigi legizgalmasabb, legkülönlegesebb kiadványára!

Aki ismer minket, az tudja, hogy a The Quireboys történetében soha semmi nem volt fekete vagy fehér” - tette hozzá a frontember, Spike. “Zenénknek mindig is volt egy bizonyos mértékű blues-hatása. Most azonban lehetősgünk adódott, hogy ilyen módon újradolgozzunk néhány régi klasszikust”.

Az új blues-album ötlete azt követően született meg, hogy a banda 2016-ban kiadott egy másik kísérletezős albumot, a 'Twisted Love'-ot, amivel az Americana műfaj világába kalandozták el a hallgatókat. Ezt a vonalat folytatják tehát néhány ikonikus blues-klasszikus egyedi átdolgozásával.

Amikor Spike és én megismertük Chris Ingham-et a Ramblin’ Man Fair fesztiválon, közösen felvetettük az ötletet, mi lenne, ha az idei rendezvényen egy komplett blues-szettel lepnénk meg a rajongókat” - nyilatkozta a gitáros, Guy Griffin. “Miután ez egy remek ötletnek bizonyult, tovább gondolkodtunk, és felvetettük: miért ne csinálhatnánk egy teljes blues-albumot?! Köreinkben mindenki fantasztikus zenész - mindannyian otthonosan mozgunk mindenféle műfajban. Innen tehát már csak egy lépés volt, hogy előőszedjünk régi blues-klasszikusokat, amibe belevihetjük saját fordulatainkat, csavarjainkat”.

A 'White Trash Blues' albumon a banda olyan legendás előadók klasszikus dalait dolgozta fel, mint Muddy Waters, John Lee Hooker, Chuck Berry és Billy Boy Arnold - természetesen mindet a Quireboys egyedülálló, sajátos, autentikus, magabiztos stílusában előadva.

Az album roppantul organikus módon született meg, de meg kell jegyezni, hogy ezek mind olyan nóták, amiket az évek során mindannyian többször is eljátszottunk már, ilyen-olyan formában - egyszóval minden nóta a történelmünk része” - tette hozzá Paul Guerin gitáros. “Voltak persze exkluzív megoldások, de alapvetően csak a régi tapasztalainkat kellett előszednünk. Természetünkből adódóan imádjuk a bluest, de legyünk őszinték: ahogy Spike elkezd énekelni, még ezek a nóták is úgy szólnak, mintha alapvetően Quireboys-dalok lennének!”.

Az egyes feldolgozásokban vendégként jutott szerephez Lee Vernon (Pearl Handled Revolver) harmónikás, aki nem mellesleg fellép a bandával az idei Ramblin’ Man Fair fesztiválon, július 30-án, bemutatván az új blues-lemezt.

A 'White Trash Blues' világszerte az Off Yer Rocka Recordings kiadó jóvoltából jelenik meg, szeptember 5-én. A lemez digitális változatára három bónusz dal is felkerül.

A tracklista:
01. Cross Eyed Cat
02. Boom Boom
03. I Wish You Would
04. Take Out Some Insurance
05. Going Down
06. Help Me
07. Shame Shame Shame
08. I'm Your Hoochie Coochie Man
09. Leaving Trunk
10. I'm A King Bee
11. Walking The Dog
12. Little Queenie

Felvezetvén a nagylemezt, a Quireboys augusztus elsején kiad egy 'Leaving Trunk' című EP-t is.

A tracklista:
01. Leaving Trunk
02. Champagne And Reefer
03. Rollin and Tumblin

Hamarosan bemutatják az új albumok első ízelítőit...

A banda idei turné-beosztása itt érhető el.


'White Trash Blues' címmel adja ki új blues-lemezét a THE QUIREBOYS
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás