Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Nyilvános levelet írt néhai énekeséhez a LINKIN PARK


2017-07-24

Chester Benningtonjúlius 20-án, csütörtökön, 41 éves korában vetett véget saját életének. A Linkin Park most kiadta hivatalos közleményét.

A rendőrség információi szerint Bennington a Los Angeles megyei Palos Verdes területén, saját otthonában követett el öngyilkosságot. Holttestét helyi idő szerint július 20-án, csütörtökön, reggel 9 órakor találta meg a rezidencia gondnoka, az épület emeletén, a hálószobában - olvasható a TMZ bulvármagazin riportjában.

A zenész halálát és annak módját a Los Angeles Megyei Halottkém Hivatal is megerősítette; a nyomozást lezárták. A halál időpontjában az énekes egyedül tartózkodott otthon; lévén felesége és gyerekei Arizonában voltak (Chester onnan repült haza, szerda este). A helyszínelők egy alkoholt tartalmazó üveget is találtak a holttest közelében; viszont az énekes búcsúlevelet nem hagyott...

A Linkin Park most kiadott egy hivatalos közleményt, ami tulajdonképpen egy nyílt levél néhai bandatársukhoz:

"Kedves Chester,

A szívünk összetört. A gyász és a képtelenség sokk-hullámai továbbra sem nyugszanak, miközben próbálunk napirendre térni a történtek felett.

Nagyon sok emberi életet megérintettél; talán többet is, mint gondolnád. Az utóbbi napokban felfoghatatlan mértékű szeretet és támogatást kaptunk, mind nyilvánosságtól, mind a közeli ismerősöktől, a világ minden tájáról. Talinda és a család nagyra méltatja mindezt, és mindent megtesz azért, hogy a világ soha ne feledje: te voltál a legnagyszerűbb férj, gyermek és apa - a család sosem lesz teljes nélküled.

Amikor az elkövetkezendő évekről beszélgettünk, látszott rajtad az izgatottság; és ez ránk is átragadt. Hiányod tehát olyan űrt hagyott, amit soha többé nem lehet már betölteni - egy lármás, mókás, ambíciózus, kreatív, kedves, nagylelű hang az, ami innen elveszett. Igyekszünk folyamatosan emlékeztetni magunkat arra, hogy azok a démok, melyek elvettek tőlünk téged, részesei voltak az eredeti megegyezésnek. Végülis, ahogy ezekről a démonokról énekeltél, mindenki rögtön beléd szeretett... Félelem nélkül hoztad őket a felszínre; és ezáltal mi is összekovácsolódtunk, és megtanultuk, miképpen kell embernek lenni. Neked volt a legnagyobb szíved, és ezt nem féltél kimutatni mindenki előtt.

Zeneszerzés és zenélés iránti vágyunk kiolthatatlan. Habár nem tudjuk, milyen utakat tartogat számunkra a jövő, abban biztosak vagyunk, hogy mindannyiónk élete jobb lett neked köszönhetően. Ezért pedig nagyon hálásak vagyunk. Szeretünk téged; nagyon hiányzol.

Valahol és valamikor még találkozunk, LP".

A pályatársak, zenészek nyilatkozatait, búcsúztató közleményeit a Blabbermouth magazin gyűjti össze. Fotók és videó-riport a tragédia helyszínéről a Daily Mail oldalán érhetők el.

A Linkin Park július 27.-i kezdettel épp egy észak-amerikai turnét bonyolított volna le, a Blink-182 társaságában - ezt a körutat a maradék tagok természetesen lemondták. Chester utolsó koncertje július 7-én volt esedékes: a Linkin Park ekkor az angliai Birmingham-ben lépett fel (erről itt látható egy fotó-galéria). A zenekar június végén a soproni Volt Fesztiválon is színpadra állt.

A Linkin Park két órával azelőtt tette közzé új videoklipjét, hogy rátaláltak Chester holttestére (a 'Talking To Myself' premierje lentebb elérhető). Bandatársai elmondása szerint a csütörtöki napon épp egy promóciós fotózáson vett volna részt a banda, Hollywood-ban.

Chester 2006-ban házasodott össze Talinda Bentley ex-Playboy-modellel. Közösen három gyerekük született, de az énekesnek korábbi házasságaiból további három gyermeke is van. (Előző házassága 2005-ben ért véget, Samantha Marie Olittal.)

Mint kiderült, Chester és családja mindössze hét héttel a tragédiát megelőzően vette új házát, 2,4 millió dolláros áron. Az öt hálószobás, négy fürdőszobás villla Los Angeles Palos Verdes Peninsula területén található - ez a megye egyik leggazdagabb környéke; egyben itt a legalacsonyabb a bűnügyi ráta. A szomszédság és a környéken lakók "kedves, udvarias, kommunikatív, családszerető" embernek ismerték meg Chestert...

Bennington évek óta komoly drog- és alkohol problémákkal küzdött. Elmondása szerint már korábban is megfontolta, hogy öngyilkosságot követ el, mondván hatalmas traumát okozott számára, hogy hét éves korában egy idősebb gyerek megerőszakolta őt.

Miután a Soundgarden frontembere, Chris Cornell idén májusban elhunyt, Bennington egy hosszas levelet írt néhai barátjának, kifejtvén, hogy "nem tudja elképzelni a világot nélküle". Chester - aki Cornell temetésén előadta a 'Hallelujah' című dalt - épp azon a napon végzett magával, amikor Cornell 53 éves lett volna. Barátai elmondása alapján, Cornell halála után "Chester sem volt már az, aki azelőtt volt".

A Linkin Park utolsó, 'One More Light' című albuma nemrégiben jelent meg. A banda az utóbbi időben sszinte minden rockzenei elemet mellőzve rögzített dalokat; új lemezük - ami egyébként a Billboard toplista aranyérmes helyén végzett - teljes mértékig electropop zenét tartalmaz.

Chester Arizona legnagyobb városában, Phoenix-ben született, 1976. március 20-án. A srác - akinek szülei az 1980-as évek végén elváltak - kamaszkorában eleinte a Burger Kingben dolgozott; és csak ezt követően kezdte meg zenei pályáját.

Mielőtt csatlakozott a Linkin Park-hoz, a phoenixi Grey Daze énekese volt. 1998-ban otthagyta a Grey Daze-t, ám utána nem talált magának bandát. Miután majdnem abbahagyta a zenei karrierjét, Jeff Blue, a Zomba Music akkori elnöke felajánlott Chesternek egy meghallgatást a Linkin Park tagjaival. Chester felmondott a munkahelyén és elvitte a családját Kaliforniába, a meghallgatás pedig sikeres volt a Linkin Parkkal, illetve ahogy akkor hívták őket a „Xero”-val. Az együttesnek nem sikerült kiadót találnia, ekkor azonban Jeff Blue - aki már a Warner Bros. Records elnöke volt - újra segített a bandának, és a Warner neve alatt adták ki első albumukat, a 'Hybrid Theory'-t, ami a modernkori metalzene-történelem egyik legkelendőbb lemeze lett (mindmáig több mint 18 millió példányt adtak el belőle).

Chester karrierje során (2013-tól 2015-ig) megfordult a Stone Temple Pilots zenekarban is, ahol azt a Scott Weiland-et helyettesítette, aki 2015 decemberében hunyt el gyógyszer-túladagolásban.


Nyilvános levelet írt néhai énekeséhez a LINKIN PARK
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás