Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [222. rész]


2017-07-26

This is Hell!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 222. rész

DIMENSION ZERO - 'Hell Is Within'

A Dimension Zero egy svéd melodic death metal banda, ami 1995-ben alakult (eredetileg Agent Orange néven). A bandát az In Flames akkori gitárosai, Jesper Strömblad és Glenn Ljungström hozták létre, egyfajta mellék-projektként. Később az egykori Marduk dobos Jocke Göthberg is csatlakozott hozzájuk (mint énekes), majd pedig Hans Nilsson-t (ex-Liers in Wait, Diabolique, Crystal Age) vették be, dobosnak.

A Dimension Zero 1997-ben adta ki bemutatkozó, 'Penetrations from the Lost World' című albumát, de a következő évben fel is oszlottak. Végül 2000-ben alakultak újjá - ezt követően pedig kiadták a 'Silent Night Fever' (2002) és a 'This Is Hell' (2003) albumokat. Koncerteket meglehetősen ritkán adtak, lévén minden tag elfoglalt volt eredeti bandájával (főként az In Flames volt rendkívül aktív akkoriban).

Zenei tekintetben a banda az old-school svéd death metalt (At The Gates, Unleashed, Defleshed) tekinti alapvető hatásának, de köszönhetően Strömblad dalszerzői stílusának, az In Flames korai munkássága - az ún. "Gothenburg metal" - is erősen érezhető dalaikon. Legutóbbi albumuk, a 'He Who Shall Not Bleed' 2007-ben jelent meg.

2008-ban ismét feloszlottak, de 2014 májusában bejelentette a banda, hogy újjáegyesülnek; méghozzá a Gothenburg Sound Fesztiválon, amit 2015 januárjában rendeztek meg. Ezt a bulit azonban végül az énekes, Jocke "család ügyekre" hivatkozva lemondta; így a fesztiválon Jesper Strömblad újabb bandája, a The Resistance állt helyettük színpadra. A 2016-os Gothenburg Sound rendezvényre azonban végül sikerült összehozni a reunion-t.

2016. március 31-én Jesper Strömblad bejelentette, hogy Jocke Göthberg és Daniel Antonsson (ex-Dark Tranquillity, ex-Soilwork) gitáros kilépett a Dimension Zero-ból. Egyelőre csak Göthberg utódját találták meg; mégpedig Andy Solveström (ex-Amaranthe, Within Y, Oro) személyében.

Bővebb infók a Dimension Zero zenekarról itt találhatók.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [222. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás