Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

A 'Walk The Earth' albummal turnézik először Ausztráliában a EUROPE


2017-11-03

A veterán svéd hard rockerek saját kiadójuk, a Hell & Back és a Silver Lining Music jóvoltából dobták piacra új nagylemezüket, 2017. október 20-án. Alakul a világkörüli turné beosztása is!

A 'Walk The Earth' borítóját egy neves los angelesi művész, Mike Sportes (Filth Mart) készítette.

Joey Tempest énekes így nyilatkozott: “Néhány napja már a stúdióban voltunk, amikor egyszer csak bejött Dave [Cobb, producer] egy fasza pólóban, amin Mike illusztrációja volt. Ezután rögtön felkutattuk Mike munkásságát, majd fel is kerestük őt, hogy álljon elő részünkre egy exkluzív dizájnnal, ami passzol az új album vibrálásához. Nagyon büszkék vagyunk, hogy az ő mintáját viselheti a 'Walk The Earth' album borítója!”.

A tracklista:
01. Walk The Earth
02. The Siege
03. Kingdom United
04. Pictures
05. Election Day
06. Wolves
07. GTO
08. Haze
09. Whenever You’re Ready
10. Turn To Dust

Az albumot a híres londoni Abbey Road Stúdióba rögzítette, a Grammy-díjas Dave Cobb (Rival Sons, Shooter Jennings, Jason Isbell, Chris Stapleton) producerrel, aki a Europe előző, 'War Of Kings' című lemezén is bizonyított.

Ma már egy másik bandát láthattok viszont személyükben, a korábbihoz képest” - nyilatkozta Joey Tempest. “Azóta, hogy 2004-ben újrakezdtük a dolgot, folyamatosan átlépjük saját korlátainkat, és a zenei univerzum újabb részeit fedezzük fel. Nagyjából ezer koncertet magunk mögött tudva úgy érezzük, kényelmesen improvizálhatunk, jammelhetünk és kísérletezhetünk egy kicsit a dalszerzéssel, a dalszövegekkel. Ez a felállás régebb óta van együtt és régebb óta rögzít albumokat, mint a korai felállás. Öt albumot adtunk ki a ‘80-as / ‘90-es években. Most - a 'Walk the Earth'-tel - már a hatodiknál járunk. A 2004-es újrakezdéskor ugyanis megegyeztünk: ‘hosszútávon’ folytatjuk utunkat, és új kapcsolatot építünk a rajongókkal és a médiával. Abban is megyeztünk, hogy saját magunk írjuk és birtokoljuk a dalainkat, és csakis olyan kiadóknak továbbítjuk azokat, amelyek valóban gondoskodnak rólunk és a zenénkről... Továbbá sosem nézünk hátra, és mindörökké keresni fogjuk a lehető legmélyebb zenei kifejezésmódokat. Tulajdonképpen nem sok közös van a Europe és a régi kortárs bandák között; lévén mi más út felé vettük az irányt, megbizonyosodván arról, hogy mindig az előre- és nem a hátralépés a legfontosabb. Ahhoz pedig, hogy élvezetes és kreatív legyen ez az utazás, saját magunkra kell hallgatnunk, senki másra....

Kezdve a nyitó, 'Walk The Earth' című himnusszal, át az erősen vibráló 'Haze'-en, valamint az 'Election Day' véget nem erő dallamain, egészen a 'mély dalszövegi tartalommal rendelkező 'Kingdom United'-ig, a 'Walk The Earth' egy olyan album, ami bebizonyítja, hogy a Europe jogosan érdemelte ki a műfaj trónját, és nem véletlenül vált napjaink egyik legmagasabban elismert hard rock bandájává. Joey Tempest énekes hangjának dallamai és mélysége ezúttal is kiváló összhangban van napjaink egyik legalulértékeltebb zenésze, John Norum ritmus-szekciójával és jellegzetes gitár-játékával. Mindezen által egy grandiózus, végtelenül kiforrott hangzású album született meg, ami hasonlóan elődjéhez, a 'War Of Kings'-hez, kiállja mindenidők próbáját.

A 'Walk The Earth' lemezt megrendelni itt lehet normál CD-n, itt special edition (CD+DVD) formában, itt fehér színű bakeliten, itt pedig digitálisan. Ízelítőképpen lentebb elérhető a címadó dal hivatalos videoklipje, amit a neves Patric Ullaeus rendezett.

A Europe idén visszatér az Egyesült Királyságba; méghozzá a veterán Deep Purple társaságában. November végén és december elején egy széleskörűbb európai turnét is lebonyolít a banda (fellépnek többek közt Münchenben és Bécsben is). Ezen kívül, 2018 márciusában Ausztráliába is eljut a banda - karrierje során most először turnéznak majd a távoli kontinensen; így ez kétségkívül történelmi eseménynek számít. Íme az aktuális turné-plakátok:

A Europe az idei év első felét a klasszikus 'Final Countdown' album 30. évfordulós ünnepével töltötte. Ennek alkalmából kiadtak egy speciális koncertlemezt is. Minderről bővebben itt írtunk.

Újabban megjelent az 'Election Day' és a 'The Siege' című szám is:

Íme az új lemez hivatalos előzetese:


A 'Walk The Earth' albummal turnézik először Ausztráliában a EUROPE
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás