Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

15 év után készül az OVERLORDE új albuma


2019-11-25

A kultikus New Jersey-beli heavy metal banda egyúttal bejelentette John "Kong" Bunucci basszusgitáros-vokalista visszatérését.

Az Overlorde az alábbi friss híreket közölte: "A 2019-es évben az Overlorde új albumának munkálatai rengeteget haladtak. A dolgok azonban váratlan fordulatot vettek idén júniusban. Most pedig: visszatért a bandába Kong! Lévén Bobby Devlin basszusgitáros - aki 2018 májusában érkezett a csapatba John "Kong" Bunucci váratlan, januári kiválása után - révén elindulhattak az új album munkálatai. Azonban idén júniusban Bobby Devlin úgy döntött, inkább távozik köreinkből. Végül úgy alakult, hogy Kong ismét átvette pozícióját egy "felsőbb utasításra". Néhány telefonhívást követően, július végén John visszatért közénk. Azonnal munkába is álltunk: Kong fel is vette saját basszus-témáit az új dalokhoz. Régi barátunk nagy mértékben hozzájárult az Overlorde sajátos hangzásához 1985 óta; és az új dalok is általa váltak igazán ütőssé! Bobby Devlin-nek pedig a legjobbakat kívánjuk!".

"És hogy az új nótákról is beszéljünk egy kicsit: örömmel jelenthetjük, hogy minden új dalt megírtunk és felvettük. 10 gyilkos nóta kerül majd fel az új albumra - ezek témájukat tekintve történelemmel, fantasy-vel és különféle emberi dolgokkal foglalkoznak. Amikor Kong 2018 januárjában kilépett köreinkből, a banda átmenetileg leállította a lemezkiadókkal folytatott tárgyalásokat. Az új fejlemények okán azonban az Overlorde most készen áll ezen ügyek zavartalan lebonyolítására, és igazottan várja, hogy 2020-ban megjelenhessen az új album!".

Az első körben 1985 és 1988 között működött Overlorde zenekar 1987-ben adta ki azóta legendássá vált bemutatkozó EP-jét. Az újjáalakulás a feloszlás után 12 évvel volt esedékes. Első nagylemezük, a szintén kultikussá lett 'Return of the Snow Giant' 2004-ben került kiadásra, a Sonic Age Records jóvoltából.

Bobby "Leather Lungs" Lucas (Attacker, Morbid Sin, ex-Seven Witches) énekes 2014-ben lépett ki a csapatból - utódját három évvel később, 2017 tavaszán találták meg, George Tsalikis (Zandelle) személyében. Vele vettek fel 2017-ben három vadonatúj demó-dalt - 'Awaken The Fury', 'The Madness Within' és 'Destroy Us All' címen -; ezeket pedig rögtön meg is osztották újonnan indult honlapjukon, az overlorde.com oldalon (az előbbi lentebb elérhető szöveges klipen is).

A banda közleménye így szól: “Ez csak az első határozott lépés abba az irányba, hogy egy még szélesebb tömegre szabadítsuk rá az Overlorde zenéjét. Arra bíztatjuk az érdekelt kiadókat, zenei fesztivál-promótereket, hogy keressenek fel minket, amennyiben szeretnének együtt dolgozni velünk. Jelenleg egy új nagylemez kiadására készülünk, és fellépés gyanánt kiszemeltünk metal-fesztivált is”.


15 év után készül az OVERLORDE új albuma
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás