Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

SONS OF APOLLO - februárban indul az egykori Dream Theater / Guns N' Roses / Journey / Mr. Big tagok alkotta banda első világkörüli turnéja


2017-11-29

Néhány hónapja egy új szupergroup jött létre, öt élő legenda részvételével. Nem vételenül a név: Apollo az ókori görög / római kor zenéjének és művészetének istene volt.

2017 elején már lehetett sejteni, hogy alakulóban van egy titkos projekt, amiben részt vesz két egykori Dream Theater tag, Mike Portnoy és Derek Sherinian; az idő azonban csak a nyár végén jött el a bejelentésre: új all-star metalbanda jött létre, Sons Of Apollo néven!

A Sons Of Apollo felállását - Portnoy és Sherinian mellett - Ron "Bumblefoot" Thal (ex-Guns N’ Roses) gitáros, Billy Sheehan (The Winery Dogs, Mr. Big, David Lee Roth) basszer és Jeff Scott Soto (Talisman, ex-Journey, ex-Yngwie Malmsteen's Rising Force) énekes alkotja. A banda debütáló albuma 'Psychotic Symphony' címmel látott napvilágot, 2017. október 20-án, az InsideOutMusic / Sony Music jóvoltából, az alább látható borítóval és tracklistával:

01. God Of The Sun
02. Coming Home
03. Signs Of The Time
04. Labyrinth
05. Alive
06. Lost In Oblivion
07. Figaro's Whore
08. Divine Addiction
09. Opus Maximus

A 'Psychotic Symphony' produceri feladatait a jól bevált Portnoy-Sherinian duó, azaz a "Del Fuvio-fivérek” látták el - ezt a becenevet nagyjából 20 évvel ezelőtt kapta a két zenész, amikor még a Dream Theater színeiben alkottak.

A Sons Of Apollo meglehetősen organikus módon állt össze; vagy ahogy Portnoy magyarázza: “Derek és én nem sokkal azután álltunk ismét össze, hogy 2010-ben kiléptem a Dream Theater-ből. Eleinte egy közös instrumentális turné-bandát alkottunk, Billy Sheehan-nel és Tony MacAlpine-nal együtt. Részemről ez volt az első alkalom a ‘90-es évek óta, hogy együtt dolgoztam Derek-kel, és mondanom sem kell, fantasztikus érzés a közös zenélés! A szóban forgó turné óta - ami egyébként mindössze egy egy-alkalmas dolog volt - Derek folyamatosan azzal noszogatott, hogy alapítsunk egy valódi, eredeti, teljes értékű bandát. Az időzítés azonban sosem volt valami jó, mert nekem állandóan rengeteg dolgom volt. Na de hogy rövidre fogjam a szót: az idő végre eljött: sikerült összehozni ezt a remek bandát!”.

Mike és én rendkívül szép ütemben tartjuk a tempót egymással a stúdióban” - folytatta Sherinian. “A zene modern, de a lélek old-school. Hogy mitől lesz igazán egyedi a Sons Of Apollo? Hát attól, hogy itt valódi rock 'n’ roll-lélek van, valódi virtuozitással megfejelve - ez pedig egy igencsak halálos kombináció!”.

Ezt követően jött a szupergroup nevének kérdése...
A banda nevét valójában Derek találta ki” - nyilatkozta Portnoy. “Van egy lista a telefonomon, nagyjából ezer lehetséges bandanévvel, amit rendszeresen átnézek minden évben, amikor egy-egy új bandát alapítok [haha]. Így hát megint elővettem ezt a listát, amelyen az egyik első szó az Apollo volt. Ez pedig mindkettőnknek bejött. Aztán elkezdtünk különféle variációkban komnibálgatni ezt a szót. Először az Apollo Creed jutott eszünkbe - a Rocky-filmek egyik karaktere -, de aztán tovább vitáztunk a dolgon; míg végül Derek be nem dobta a Sons Of Apollo ötletét, ami nagyszerű volt! Apollo a zene istene; tehát hozzánk kiválóan passzol ez a név”.

Mike Portnoy, Derek Sherinian és Billy Sheehan 2012 és 2013 folyamán együtt turnézott, a PSMS színeiben (Tony MacAlpine gitáros társaságában), előadván saját korábbi bandáit legnagyobb klasszikusait, instrumentális változatban. A Sons Of Apollo ezen projekt logikus progressziója; miután ez esetben már énekes is van, és a dalok is eredetiek. A csapat alapvetően progresszív zenei stílust kombinál egyéni technikai virtuozitással, amit Portnoy és Sherinian már annak idején, a Dream Theater-be tökélyre fejlesztettek. Ezen felül olyan régi legendák feelingje érezteti hatását a Sons Of Apollo dalain, mint a Van Halen, a Deep Purple és a Led Zeppelin.

Régóta ismerem Mike-ot és Derek-et; így amikor felkerestek engem a Sons Of Apollo ötletével, rögtön igent mondtam a dologra” - ezt már Thomas Waber, az InsideOutMusic nemzetközi elnöke mondta. “Ez az album, amit közösen felvett ez az öt hatalmas tehetség, nagyon messze felülmúlt minden előzetes várakozásomat! Nem is lehetnék ennél boldogabb!”.

A Sons Of Apollo 2018 folyamán lebonyolítja első világkörüli turnéját, ami Észak-Amerikában indul, február 3-án. A globális körút első koncertjét a Belize és Costa Maya között cirkáló Cruise To The Edge hajós fesztiválon bonyolítják le; február 9-én pedig Miami-ban lép fel a banda, a Monsters Of Rock Cruise bemelegító partyján. Íme az eddig bejelentett turné-dátumok és -állomások listája:

Ez egy valódi, egységes banda” - zárja sorait Portnoy. “Billy és én tulajdonképpen ott folytatjuk, ahol a The Winery Dogs abbamaradt, lévén részünkről ez a következő logikus lépés. Persze nem azt mondom, hogy a The Winery Dogs feloszlik; csak megejtünk egy kis szünetet. A Sons Of Apollo viszont egy teljes értékű, full-time banda lesz, amivel bejárjuk az egész világot 2018 folyamán; és őszintén megmondhatom: mind az öten ezt a zenekart választottuk elsőszámú tevékenységünknek”.

Sherinian így helyesel: “2018-ban valóban azon leszünk, hogy a világ minden tájára elvigyük a Sons Of Apollo-t, a lehető legtöbb ember elé. Apollo a zene istene volt; mi pedig az ő dicső leszármazottjai vagyunk!”.

Íme a 'Psychotic Symphony' album első dal-premiere, a 'Signs Of The Time', valamint hivatalos előzetese:

Később megjelent a 'Coming Home' című szám hivatalos klipje. Portnoy elmondta: "A ’Coming Home’ tökéletes bevezető a Sons Of Apollo munkásságához - ezt pedig már rögtön akkor tudtuk, amikor megírtuk a számot. Olyasmi ez, mint amikor egy harcos fellép a ringbe. Már eleve tisztában voltam tehát azzal, hogy ennek kell lennie az első videoklipes dalunknak; az első olyan alkalomnak, amikor az emberek együtt látnak minket zenélni. A videót a kaliforniai Burbank-ben, az Ocean Stúdióban forgattuk, ahol az egész albumot írtuk és rögzítettük. Így tehát közvetlenül azt a környezetet ismerhetitek meg, ahol a Sons Of Apollo megszületett". 

"Szerintem a SOA kapcsán az embereknek olyan elvárásai vannak a felállás alapján, hogy ez egy önfejű "wank-fest" (és tény, hogy van is a lemezen három 10 perces epikus prog-tétel), de a 'Coming Home' kiváló bizonyítéka annak, hogy mi is épp olyan klasszikus rockbanda vagyunk, mint például a Van Halen".

A megjelenést követően bemutatták a 'Lost In Oblivion' videoklipjét is:

Az albumra itt lehet leadni a rendelést.

Az alább látható videókban bemutatkozik a banda:

A Sons Of Apollo a megalakulás bejelentésének napján, augusztus elsején adta első koncertjét; méghozzá a világhírű hollywoodi Whisky A Go Go klub színpadán, a keddenként megrendezésre kerülő Ultimate Jam Night keretében (a koncertet ezúttal a közúti balesetben nemrég elhunyt Adrenaline Mob basszer, David "Z" Zablidowsky emlékére bonyolították le).

A Sons Of Apollo a bemutatkozó koncert során többek közt előadott egy Van Halen ('And The Cradle Will Rock...') és egy Deep Purple ('Burn') feldolgozást is - ezekről alább látható egy-egy felvétel:


SONS OF APOLLO - februárban indul az egykori Dream Theater / Guns N' Roses / Journey / Mr. Big tagok alkotta banda első világkörüli turnéja
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás