Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [224. rész]


2017-08-02

Ma egy ikonikus műfaj, a '80-as évekbeli horrorfilm-zene van terítéken.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 224. rész

JOE LAMONT - 'Flesh To Flesh'

Joe Lamont egy ausztrál származású rock-énekes / dalszerző / zenész, aki a '70-es / '80-as években több kultikussá vált hard rock zenekar frontembere volt, később pedig szóló- és filmzenei karrierbe vágott.

Lamont a '70-es évek végén vált a Steeplechase együttes frontemberévé, leváltván az eredeti énekest, Eli Holland-ot. Miután a Steeplechase 1981-ben kiadta debütáló albumát (Big City Records), Lamont-nak felajánlotta a frontemberi szerepet egy nevesebb rockbanda, a Shelter; így az énekes rögtön át is igazolt oda. Néhány év múlva Lamont kiadta első szólólemezét, a 'Secrets You Keep'-et (1985), ami rövid időn belül klasszikussá vált, köszönhetően többek közt annak, hogy olyan világhírű session-és vendégzenészek működtek közre rajta, mint Dann Huff (Giant, Whitesnake, Doro, Michael Jackson, stb.), Vinnie Colaiuta (Frank Zappa, Sting, Billy Joel, stb.), Alan Pasqua (Santana, Bob Dylan, Joe Walsh, stb.), Paulinho da Costa (Rod Stewart, Eric Clapton, Ray Charles, stb.), Richard Gibbs (Tom Waits, Robert Palmer, stb.) és Larry Williams (Seawind, Michael Jackson, stb.). A 'Secrets You Keep' a 2000-es évekre igazi rock-kinccsé vált; lévén eredetileg csak bakeliten jelent meg. A német Yesterrock kiadó végül 2010-ben adta ki újra a kultikus lemezt, limitált CD-n.

Ettől függetlenül Lamont azonban mégis filmzene-szerzői / -előadói munkájáról vált világszerte ismertté. '84-ben ő komponálta a Heavenly Bodies főcím-dalát, a 'Love Always Wins'-t; egy évvel később pedig ő írta a Frászkarika (Fright Night) címadó dalát, amit a J. Geils Band tett nemzetközileg ismertté. '86-ban a Hidegvér (Quite Cool) c. filmről elnevezett dalt szerezte és adta elő - egy év múlva ugyanez a szám szerepelt a Rémálom az Elm utcában 3. soundtrack-jén. 1988-ban Joe írta és adta elő a 'Pride And Joy'-t, ami a Freddy-film folytatásában tűnt fel. Szintén '88-ban adta ki a 'Flesh To Flesh' című számot, ami Az élőhalottak visszatérnek 2. c. horrorfilm egyik betétdala lett (olyan előadók egyes klasszikusai mellett, mint a Zodiac Mindwarp, az Anthrax és a Leatherwolf).

Külön érdekesség, hogy Lamont legnagyobb sikereit a Fülöp-szigeteken érte el (elsősorban a 'Victims Of Love' című slágerével); ennek köszönhetően pedig több televíziós- és turné-lehetőséget kapott a távol-keleti országban.

Lamont manapság a zeneipartól többnyire visszavonultan él Amerikában. Fellépéseket, produceri és dalszerzői munkákat már csak ritkán vállal.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [224. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás