Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

AUTOGRAPH - itt a 'Get Off Your Ass' album címadó dalának hivatalos klipje!


2017-09-02

A '80-as évekből nemrégiben újjáélesztett hard rock banda lemezszerződést kötött a David Ellefson (Megadeth) által irányított EMP Label Group kiadóval.

Mint most kiderült, az Autograph következő nagylemeze 'Get Off Your Ass' címmel jelenik meg, október 6-án, CD-n és digitálisan, valamint limitált LP-n (ez utóbbi novemberben kerül forgalomba).

A 'Get Off Your Ass' az Autograph első hivatalos nagylemeze az újjáalakulás óta. A lemezen a banda két eredeti tagja - Steve Lynch gitáros és Randy Rand basszer -, valamint az új énekes-ritmusgitáros, Simon Daniels, és Marc Wieland dobos zenél.

Az ikonikus gitáros hírében álló Lynch (akit sokan a 8-ujjas hammer-on technikájáért méltatnak) 2013-ban élesztette újjá a csapatot, Randy Rand közreműködésében, az éves NAMM show alkalmával. A zenészpáros ezet követően felkereste az eredeti énekest, Steve Plunkett-et, de ő üzleti ügyek miatt nem volt hajlandó részt venni a reunion-ban; így - az ő áldásával - végül az egykori Jailhouse énekes Simon Daniels lett a banda frontembere. A többi pedig - ahogy mondani szokás - már történelem...

A 'Get Off Your Ass' című albumon egy üde, modern hangzású, súlyos megszólalású (billentyűktől mentes) bandával találkozhatunk. Az új dalok jellemezői a mélyen hangolt gitárok, az alapvetően nyers zenei témák, illetve Daniels blues-os hangja, ami főként az 'Every Generation', az 'I Lost My Mind In America', és az első single-ként funkcionáló címadó dal performanszában fedezhető fel. Az albumra ezeken felkül felkerült a banda (és a '80-as évekbeli classic-rock műfaj) valahavolt legnagyobb slágere, a 'Turn Up The Radio' koncert-változata, amit már az új felállás ad elő.

Lynch a következőképpen nyilatkozott: "A 'Get Off Your Ass' kétségkívül egy új irányzatot jelent a banda számára. Hangzásunk jóval frissebb, keményebb, mint a korábbi lemezeken; de persze a védjegyünkként szolgáló dallamok is felfedezhetők a dalokban. Ez a lemez tehát felkelti majd az érdeklődését a régi és az új Autograph-fanoknak is, egyaránt. Nyissátok ki tehát a szemeteket és a füleiteket - hamarosan támadunk!".

Simon Daniels énekes hozzátette: "Nagyon izgatottak vagyunk az új lemez okán! Ez a zúj felállás egy konkrté vízióval, és tökéletes kémiával rendelkezik. Célunk tehát az volt, hogy az új dalok zeneileg időtállóak, hangzásilag pedig súlyosak, egyben dallamosak és harmonikusak legyenek. A dalszövegek szívből jöttek - egy bizonyos érában élő embereket céloznak meg; de az üzenet alapvetően pozitív energiát sugároz. Ez az Autograph szteroidokon".

Az EMP kiadó elnöke, a Megadeth basszerosa, David Ellefson a következőket nyilatkozta: "Amikor először költöztem LA-ba, hogy az MI-ra (későbbi nevén GIT) járhassak, Steve Lynch volt az a srác, akihez mindenki járt, ha zenét akart tanulni. A régi LA-beli gitárosok mindegyike megmondja: Steve volt Az A Fickó. Végül aztán nem sikerült befejeznem a GIT-t, mert megalapítottuk a Megadeth-et, és teljesen más irányt vett a pályafutásom, de ahhoz kétség nem fér, hogy számomra Steve mindig is egy valódi ikon volt; méghozzá a lehető legmagasabb kaliberű. Ezért is vagyok nagyon büszke, hogy az EMP összeállhatott az Autograph-fel, és közösen kiadhatunk egy újabb gyilkos albumot".

A 'Get Off Your Ass' előrendelhető a kiadó honlapjáról.

 

A lemez címadó dala alább elérhető hivatalos videoklipen:

A platinalemez-státuszú dél-kaliforniai hard rock banda 30 évvel ezelőtt olyan klasszikus lemezeket adott ki, mint az 1984-es 'Sign in Please', a '85-ös 'That's the Stuff' és a '87-es 'Loud and Clear'. Legnagyobb sikerüket a 'Turn Up The Radio' című slágerrel érték el - ennek köszönhetően olyan legendákkal léphettek egy színpadra, mint az Aerosmith, a Mötley  Crüe, a Dio-banda és a Van Halen. Habár 1989-ben feloszlott a csapat, a rajongók ezt követően is kitartottak kedvenceik mellett; így közel 25 év után mondhatni elkerülhetetlen volt a reunion. Visszatérő, 'Louder' című albumuk 2016-ban jelent meg.

Az Autograph reunion-turnéja 2017-ben és 2018-ban is folytatódik. A jövőbeni koncertekről az autographband.com oldalon lehet értesülni.


AUTOGRAPH - itt a 'Get Off Your Ass' album címadó dalának hivatalos klipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás