Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Itt a negyedik MORK album első dal-premiere: 'På Tvers Av Tidene'!


2019-02-28

A Peaceville Records 2019. április 19-én adja ki a norvég black metalista Mork zenekar negyedik nagylemezét, 'Det Svarte Juv' címmel.

A 'Det Svarte Juv' albumot Thomas Eriksen frontember így kommentálta: "Ez az album életem legsötétebb és legkülönösebb időszakának eredménye. 2017 eleje óta tragédiák sokasága tarkítja gyötrelmes életem... Ez egyértelműen érezhető az új dalokon is. A 'Det Svarte Juv' tele van bánattal, gyűlölettel, haraggal, fájdalommal, és némi erővel, hittel is. Vendégeket nem hívtam meg erre az albumra; így tehát jómagam teljes lényét és lelkét tükrözik ezek a dalok, mindenféle külső ráhatástól mentesen. Véleményen szerint így szól a Mork valójában!".

A 'Det Svarte Juv' album végleges keverését Jack Control (Enormous Door / Darkthrone) hangmérnök végezte el. A lemezborító a francia David Thiérrée (Behemoth) műve.

A tracklista:
01. Mørkeleggelse
02. Da Himmelen Falt
03. På Tvers Av Tidene
04. Den Utstøtte
05. I Flammens Favn
06. Skarpretterens Øks
07. Den Kalde Blodsvei
08. Siste Reis
09. Karantene
10. Det Svarte Juv

Alább ízelítőképpen elérhető a 'På Tvers Av Tidene' dal szöveges videója:

A Peaceville Records 2017. október 13-án jelentette meg a norvég black metalista Mork zenekar előző, harmadik nagylemezét, az 'Eremittens Dal'-t. A Mork-ot Thomas Eriksen (Befouled, Pale Kids) multi-instrumentalista alapította 2004-ben. A formáció egyfajta mellék-projektként működött, egészen a 2013-as debütáló album megjelenéséig; ekkor ugyanis hivatalos banda-státuszba lépett a csapat, köszönhetően a lemez hatalmas underground-sikereinek.

Emlékszem, amikor az első Mork albumot rögzítettem, akkor ért a legnagyobb inspiráció, amikor ellátogattam a Darkthrone stúdiójába. Egy évvel később pedig arra lettem figyelmes, hogy Fenriz minket választott "a hét bandájának", Nocturno Culto pedig már vendégként segített be a második album munkálataiba. A Darkthrone tehát nyilvánvalóan az egyik legjelentősebb hatásunk, és a tény, hogy a Peaceville Records úgy döntött, elvállalja a harmadik Mork album kiadását, hatalmas megtiszteltetés számomra - ezt is kihúzhatom a bakancslistám tetejéről. A kezdetben még csak szórakozásból rögzítettem dalokat, de aztán felfigyelt a bandára egy jelentős underground kiadó; most pedig a Peaceville igazolt le... ez egyszerűen egy valóra vált álom számomra” - nyilatkozta korábban Eriksen.

Az 'Eremittens Dal' [magyarul: "A remete völgye"] album egyfajta tribute-ként szolgál az old-school norvég black metal műfaj irányába. Az új lemez dalait kétségkívül a korai Darkthrone / Burzum-kiadványok ihlették; azaz teljes egészében nyers produkció, jéghideg riffek, dinamika és atmoszférikus hangzás, valamint a gyűlölet, a halál és a mizantrópia témái jellemzik ezeket a dalokat, mind szövegileg, mind zeneileg. Ehhez mérten az alább látható lemezborítót az a Jannicke Wiese-Hansen készítette, aki annak idején a kultikus Burzum / Satyricon albumokat is illusztrálta.

Az 'Eremittens Dal'-t a norvégiai Halden városában, a Rottehullet Stúdióban vették fel, Freddy Holm (Kleiva Studio) hangmérnök társaságában. A maszter az amerikai Enormous Door stúdió (Darkthrone / 'The Underground Resistance' & 'Arctic Thunder') nevéhez fűződik. Két dalban vendégként tűnik fel a Dimmu Borgir-ból ismert Silenoz, mint vokalista; basszusgitáron pedig az 1349-es Seidemann segédkezik.

A tracklista:
01. Hedningens Spisse Brodder
02. Holdere Av Fortet
03. Forsteinet I Hat
04. Eremittens Dal
05. I Hornenes Bilde
06. Likfølget
07. Et Rike I Nord
08. I Enden Av Tauet
09. Mørkets Alter
10. Gravøl

A rendeléseket itt lehet leadni. Ízelítőképpen pedig alább meghallgatható az 'I Hornenes Bilde' című tétel, valamint megtekinthető a 'Mørkets Alter' szöveges klipje:


Itt a negyedik MORK album első dal-premiere: 'På Tvers Av Tidene'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás