Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [227. rész]


2017-08-12

A '90-es évek európai extrém metal-színterének egyik kultikus kiadványát elevenítjük ma fel.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 227. rész

INQUISITOR - 'Consuming Christ'

Az Inquisitor egy holland death / thrash metal banda, ami első körben 1992 és 1997 között volt aktív. A korai években két demó-lemezt (1992 - 'Blasphemous Accusations', 1993 - 'Your Pain Will Be Exquisite'), valamint egy split-albumot (1993 - 'Crush the Holy Church') adtak ki - ez utóbbit hasonló stílusú honfitársaikkal, a Desultory együttessel közösen. Első és eddigi egyetlen nagylemezük, a 'Walpurgis - Sabbath of Lust' 1996-ban jelent meg, a holland Shiver Records jóvoltából.

A kultikussá vált 'Walpurgis - Sabbath of Lust' tulajdonképpen a fentebb említett stúdió-demók egyes dalainak válogatása, kiegészítve három újonnan rögzített dallal. Később a banda feloszlott, de egyes tagok (Wim van der Valk dobos és Rob Oorthuis gitáros) ugyanezt a stílust vitték tovább az 1997-ben megalakult Centurian zenekarral - habár onnan már hiányzott Alex Wesdijk énekes nyers, fals, hisztérikus, speed metalos károgása. A lemez rövidebb számai közétartoznak a 'Consuming Christ' és a 'Cry Of the Christians' című keresztény-ellenes tételek; míg a 'Chaos In Eden', az 'Unholy Seeds' és az 'Inquisitor' kompozícionális tekintetben jóval sokszínűbb, mint az album többi, szóló-központú szerzeményei. Az Inquisitor alapvetően gyorsabb, energikusabb módon játssza az átlagos thrash / speed metal zenét, köszönhetően például Erik Sprooten (Ancient Rites) könyörtelen hangzású, gonosz riffjeinek.

A rajongók nagy örömére, az album 2014 októberében került újrakiadásra, a szintén holland Hammerheart Records jóvoltából, dupla lemezen, 12-hüvelykes bakeliten, később pedig kazettán, remaszterizált, újrakevert formában. Habár az Inquisitor kulcsfontosságú tagjai az évek során olyan bandák színeiben szereztek hírnevet maguknak, mint az Ancient Rites, a Sammath és a Centurian, a legendás csapat 2014-ben mégis összeállt az eredeti basszusgitárosnak (Alex Bakker) köszönhetően, és még abban az évben kiadott egy 'The Demos' című válogatás-albumot, rajta az első két demó-lemez teljes anyagával.

Egyelőre nem tudni, mit hoz a jövő, de az Inquisitor jelenleg is aktív státuszban van - a Facebook-on lehet figyelemmel követni az aktuális eseményeket.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [227. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás