Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Elkészült második albumával a Nile egykori frontembere vezette NARCOTIC WASTELAND - itt a friss dal-premier!


2017-10-13

Dallas Toler-Wade, a death metalista Nile egykori énekes-gitárosa 'Delirium Tremens' címmel vette fel a második Narcotic Wasteland albumot, amit október 13-án ad ki a Megaforce Records és az MRI.

A 'Delirium Tremens' célja, hogy "rávilágítson a negatív emberi viselkedésre, Amerika addikciós járványára". Az új lemez dalszövegeit többnyire "a jelenlegi instabil drog-kultúra" ihlette, ami egyébként komoly problémákat okoz a banda székhelyén, az észak-karolinai Fayetteville-ben. A 'Delirium Tremens' albumon a Narcotic Wasteland egy "extrém metal zenei kihívás" elé állítja a hallgatókat, de emellett a csapat arra is különösképpen ügyel, hogy "megmaradjon a vitális érzelmi kötődés a rajongókkal".

"A drog-használat és a halál témája nagy mértékben jelen van ezen az albumon, de ezúttal bátorkodtunk egy kicsit a durva emberi viselkedés és az önreflekció formáinak zenei leképezésével. Másik téma pedig a nagy gyógyszer-gyártók gyilkos haszonszerzési módszerei..." - nyilatkozta Dallas. "Nagyon izgatott vagyok, hogy rajongóink - és alalpvetően a metalzene rajongói - végre hallhatják ezt az anyagot. Érzésem szerint ez az eddigi egyik legjobb munkám - legalábbis kétségkívül lehúztunk minden bőrt erről a bandáról".

A 'Delirium Tremens' produceri és keverési munkáit maguk a Narcotic Wasteland tagjai látták el, a Vegas View Recording stúdióban és Dallas "házi bunkerében". A maszterizálási munkálatokban besegített egy Grammy-díjas producer, Neil Kernon (Auslander), valamint egy másik elit metal-hangmérnök, Alan Douches (West West Side Music).

Dallas hozzátette: "Korábban is rengeteg albumon dolgoztam együtt Neil Kernon-nal. Ő mindig is komoly inspiráció volt számomra - mindig kihozta belőlem a lehető legjobbat. Egy nagyszerű producerről és egy fantasztikus barátról van szó. És egy brutálisan őszinte emberről... Ezeket szeretem a legjobban benne".

A tracklista:
01. Introspective Nightmares
02. Faces Of Meth
03. Return To The Underground
04. We Agnostics
05. In Memoriam (intro)
06. Bleed And Swell
07. Delirium Tremens
08. Self Immolation
09. Life Revolted
10. You Will Die Alone
11. Husk
12. Pharma Culture

Elsőként a 'Faces Of Meth' című számot osztotta meg a banda, ízelítőképpen az album előrendeléséhez. Toler-Wade a dal kapcsán így nyilatkozott: "A 'Faces Of Meth' volt a második dal, amit megírtam erre az albumra. Ezt a számot is javarészt azok az emberek ihlették, akik a kristály-meth függőivé váltak. A zenei alapok egyébként néhány olyan riff-ötleteken alapszanak, amiket még a '90-es évek elején írtam - ezeket kevertem újabb, frissebb megoldásokkal. Ezen olyan ötletek, amelyeknek több év kell, mire megtalálják a helyüket egy adott dalon belül, néha viszont egy ilyen dal akár egy éjszaka alatt is megíródik. A lényeg az, hogy folyamatosan jammelj, és gondolkozz azon, mit szeretnél zenei és dalszövegi tekintetben letenni az asztalra".

Újabban megjelent a 'Faces Of Meth' hivatalos gitáros playthrough-videója és a 'Return To The Underground' "statikus klipje" is:

A Narcotic Wasteland nagyszabású észak-amerikai turnéra indul az új album promóciójával, október 21.-i kezdettel, december 9.-i befejezéssel. A koncerteken a Dreaming Dead és az Extinction Level Event lesz az előzenekar. Íme a körút hivatalos plakátja:

A Narcotic Wasteland - aminek további tagja Edwin Rhone gitáros-vokalista és Chris Dupre basszusgitáros, valamint Phil Cancilla dobos - 2014 januárjában adta ki első albumát, független gondozásban.


Elkészült második albumával a Nile egykori frontembere vezette NARCOTIC WASTELAND - itt a friss dal-premier!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás