Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

'Live in Tokyo' című koncertlemezzel jelentkezett a LOUDNESS - itt az új előzetes!


2019-05-18

A veterán japán metalbanda 2018. január 26-án jelentette meg utóbbi stúdiólemezét, a 'Rise to Glory'-t. Most egy dupla koncertalbummal készült a legendás csapat.

A Loudness új 2CD+DVD kiadványa, a 'Live in Tokyo', május 17-én jelent meg. A koncertlemez hang- és képanyagát 2018 szeptemberében rögzítették, egy Metal Weekend nevezetű rendezvényen, amit a világhírű tokiói Zepp DiverCity csarnokban tartottak meg. A Loudness négy estén keresztül headlinerként lépett fel az eseményen, olyan - szintén legendás - bandák társaságában, mint a Riot V és az Anthem.

A szett első lemeze a Loudness legendás, 1985-ös észak-amerikai turnéjának szettlistáját, míg a kettes CD többnyire a csapat harmadik és negyedik albuma, a kultikus 'The Law of Devil's Land' és a 'Disillusion' tracklistáját tartalmazza. A DVD-n továbbá a zenekar aktuális nagylemeze, a 'Rise to Glory' egyes dalai, valamint olyan klasszikus hallhatók, mint a 'Crazy Doctor', az 'In The Mirror' és a 'Crazy Nights'.

Íme a 2018-as, 'Soul On Fire' című szám hivatalos koncertvideója (ízelítőképpen a kiadvány rendeléséhez):

A koncertlemez hivatalos előzetese - aminek révén belehallgathatunk az egyes felvételekbe - itt érhető el:

A 2018-as 'Rise to Glory' albumot Japánban a Ward Records, Amerikában és Európában pedig az earMUSIC gondozza. Az új lemez négy évvel a 'The Sun Will Rise Again' megjelenése után került a boltokba.

A 'Rise to Glory' "tele van agresszióval, dallamokkal és pozitív kisugárzással". Minoru Niihara énekes elmondása alapján ezek a dalok "lélekben felemelik és frissé teszik a hallgatót".

Többek közt olyan dalcímek szerepelnek az új lemezen, mint a "hurrikánként söprő 'Massive Tornado', vagy a fiatalos szenvedéllyel teli 'Soul On Fire' és az élet-igenlő feelingű 'I'm Still Alive'. Ezek mellett ott van a címadó dal is, ami alapvetően a metalzenét dicsőíti, és kitartást biztosít eme nehéz időkben. A 'Rain' ezzel ellentétben melankólikus hangulatot áraszt; míg az 'Until I See the Light' a banda dallamos oldalát hangsúlyozza ki, a 'Let's All Rock' pedig elsősorban a koncert-közönséget igyekszik fellvillanyozni.

Természetesen nem szabad megfeledkezni Akira Takasaki gitárvirtuóz kivételes játékáról sem. A világszerte "metal-istenként ismert és tisztelt" zenész ezen az albumon is sziporkázik. Akira a következőket nyilatkozta: "Ezen a lemezen rengeteget gitározok; többet mint bármelyik lemezen ebben az évszázadban. Többnyire ennek köszönhetően is van tele lélekkel ez az album" - mindez egy új instrumentális szerzeményben mutatkozik meg leginkább, kiemelvén a Loudness progresszív oldalát.

A tracklista:
01. 8118
02. Soul On Fire
03. I'm Still Alive
04. Go For Broke
05. Until I See the Light
06. The Voice
07. Massive Tornado
08. Kama Sutra
09. Rise To Glory
10. Why And For Whom
11. No Limits
12. Rain
13. Let's All Rock (bónusz track)

Íme az 'I'm Still Alive' című szám premiere, és a 'Soul On Fire' hivatalos videoklipje:

A Loudness illusztris karrierje során összesen több mint 25 nagylemezt adott ki - ezek közül azonban csak öt jelent meg az Egyesült Államokban. A hatodik az új lemez, a 'Rise to Glory', melyen a három eredeti tag (Minoru Niihara énekes, Akira Takasaki gitáros és Masayoshi Yamashita basszer) mellett Masayuki Suzuki dobos zenél (ez utóbbi a 2008-ban elhunyt Munetaka Higuchi utódja).

A Loudness 2015-ben ünnepelte kultikus 'Thunder in the East' albuma megjelenésének 30. évfordulóját (erről itt írtunk). Ezt követően a tokiói Loud Park fesztiválon egyesült újjá a banda egykori énekesével, Mike Vescerával.


'Live in Tokyo' című koncertlemezzel jelentkezett a LOUDNESS - itt az új előzetes!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás