Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Hallgasd végig a női black metalista ASAGRAUM zenekar új albumát - itt az új videoklip is!


2019-10-02

Az Asagraum nevezetű sátáni black metal-trió 'Dawn of Infinite Fire' címmel adta ki második nagylemezét, szeptember 13-án, az Edged Cirle Productions kiadó révén.

Az Asagraum egy nemzetközi felállású, női black metal banda, amit 2015-ben alapított az énekes-gitáros Obscura, akihez később csatlakozott T. Kolsvart dobos, abból a célból, hogy "színtiszta sátáni black metal zenét kreáljanak, a '90-es évek old-school feelingjével, valamint némi sötét pszichedelikával megspékelve". Bemutatkozó, három-számos promó-lemezük 2017 elején jelent meg. Ezzel alapozták meg az Asagraum-hangzást, amit végül a 'Potestas Magicum Diaboli' című debütáló nagylemezen forrott ki (ezt a finn KVLT Records adta ki 2017 szeptemberében). A banda első nagylemeze nagy sikereket aratott a nemzetközi black metal-színtéren - nem csak a tagok női mivoltából kifolyólag, hanem elsősorban erőteljes és egyedi hangzásának köszönhetően.

2017 végén T. Kolsvart dobost leváltotta egy A. nevezetű zenész. Az új felállás több koncertet is lebonyolított Európa-szerte; "az Asagraum fekete lángja fényesebben égett, mint valaha". Felléptek továbbá Kanadában és Dél-Amerikában is; méghozzá egy másod-gitárossal (V-Kaos) kiegészülve. Ekkoriban figyelt fel a bandára az Edged Circle Productions kiadó, akinek tulaja az az Iscariah, aki a '90-es évek végén és a 2000-es évek elején a legendás Immortal tagja volt. Miután megköttetett a szerződés, a csapat nekilátott második nagylemeze megalkotásának.

Az új album mostanra született meg, 'Dawn of Infinite Fire' címmel. Ezen az albumon az Asagraum épp olyan intenzitással, hasonló atmoszférákkal és magas színvonalú dalszerzői kivitelezéssel prezentálja klasszicista hangzását, mint ahogy az történt az első lemez esetében is. A különbség mindössze annyi, hogy ezúttal a banda még inkább elhajlik a tradícionális black metal-hangzás irányába. Az Asagraum hangzása tehát a korábbiaknál jóval autentikusabb és dicsőségesebb - nyoma sincs semmiféle olcsó stúdió-trükknek; csakis vérbeli klasszikus black metal zene hallható ezen a kiadványon.

Az Asagraum új albuma egy "9-számos, 47-perces, lebilincselő kaland". A hanganyag keverését és maszterizálását ezúttal is Tore Stjerna végezte el, a Necromorbus Stúdió falai között; a lemezborító pedig a tehetséges Bahrull Marta műve.

01. They Crawl From The Broken Circle
02. The Lightless Inferno
03. Abomination's Altar
04. Guahaihoque
05. Dawn Of Infinite Fire
06. Dochters Van De Zwarte Vlam
07. Beyond The Black Vortex
08. Hate Of Satan's Hammer
09. Waar Ik Ben Komt De Dood

Az előrendelési infókat itt lehet megtalálni. Íme a 'They Crawl From The Broken Circle' című szám hivatalos videoklipje:

Lentebb elérhető a teljes album-stream:

 

Bővebb infók, hírek a bandáról a Facebookon találhatók.


Hallgasd végig a női black metalista ASAGRAUM zenekar új albumát - itt az új videoklip is!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás