Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [233. rész]


2017-09-03

Ma egy hazai, de nemzetközi hírnévre érdemes zenekar van a terítéken.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 233. rész

BLOODRAINBOW - 'Stalingrad'

A budapesti Bloodrainbow zenekar 2002 májusában kezdett el szerveződni, egy közel egy évig létező death metal-projekt romjain. Juhász Flórián szólógitáros és Szalai Ádám énekes fáradtságot nem ismerve kezdték el keresni a tagokat. 2002 szeptemberében találták meg dobosukat, Vigh Endrét; így hárman az év végén csináltak egy felvételt belső használatra. Ezután 2003 tavaszán megtalálták a másik gitárost, Náray Gergőt, és a bőgőst Krizsai Péter személyében.

Első koncertjük 2003. július 4-én volt a budapesti Rocktogonban. Az év második felében volt pár koncert és egy turné a Testimony és a Casketgarden társaságában, amivel külföldre is eljutott a Bloodrainbow. 2003-ban két kiadványa jelent meg a zenekarnak, az első nyáron egy maxi: 'Gateway to the Ancient Grounds', a második decemberben egy EP: 'In the Depths of Pangea Ancient Caves' címmel.

2004 tavaszán jött ki az első teljes értékű anyag 'Lethal Message' címmel, ami az első két kiadvány dalait, plusz egy feldolgozást tartalmaz újrakeverve, egy albumon. Nyáron a koncertek között volt két kiemelkedő fontosságú, az egyik Budapesten a Vader előtt, a másik Pécsen a Summerground-on. Az év második felében elkezdődött az új anyag megírása, amiből három szám már koncerteken is be lett mutatva. 2005 második felében tovább készült az új anyag, június közepén a zenekar másodszor is fellépett az Undead Festival-on. Az év végén napvilágot látott a második nagylemez 'Smelteries Of Damnation' címmel.

Ezután egy tíz éves szünet következett, végül váratlanul 2016-ban tért vissza a banda, új felállással és egy vadonatúj nagylemezzel. A death metalt neoklasszikus szólókkal, de trombitával, szaxofonnal és itt-ott folkos témákkal is kísérő anyag az 'Upheaval' címet kapta. Az album mondhatni titokban jelent meg, szerzői kiadásban, 2016 novemberében, digitális formában. Több mint egy fél évvel később, 2017. július 28-án, egy érdi székhelyű underground lemezkiadó, a Neverheard Distro limitált digipak CD-n is megjelentette ezt az albumot.

A zenekarról bővebb infók a Facebook-on találhatók.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [233. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás