Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

PINK CREAM 69 - így készült a 'Headstrong' album (videó)


2017-12-15

A német / brit hard rockerek négy év elteltével rögzítettek új nagylemezt, ami 'Headstrong' címmel jelent meg, november 10-én, a Frontiers jóvoltából.

A 'Headstrong' album a Pink Cream 69 fennállásának 30. évfordulóját fémjelzi. Miképp is lehetne méltóbban megünnepelni ezt a kerek évszámot, mint egy újabb bombasztikus stúdiólemezzel! A basszusgitáros (az európai melodic-metal színtér egy legnevesebb hangmérnöke) Dennis Ward által producelt 'Headstrong' dalaiban ugyanaz a felállás zenél, mint a 2013-as 'Ceremonial' album esetében; így a rajongók számára garantált az élmény és a minőség. A banda 12. stúdióalbumához nem mellesleg egy bónusz koncertlemez is jár, ami a csapat három évtizedes karrierjének legnépszerűbb dalai hallhatók.

Dennis Ward így nyilatkozott: "Amikor 1989-ben kiadtuk első albumunkat, rettentően büszkék voltunk arra, hogy egy erőteljes riffekkel és fantasztikus vokál-dallamokkal operáló “gitár-banda” lehetünk. A 'Ceremonial' album után pedig evidenssé vált számunkra, hogy egy lépést hátrálnunk kell annak érdekében, hogy 2 lépéssel közelebb kerüljünk a “mesteri tervhez”; vagyis korai dalszerzői stílusunk - a jellegzetes riffek és dallamok - felélesztéséhez. Ehhez többek közt az is kellett, hogy lecsökkentsük a billentyű-témákat, és minimális szinten tartsuk a tipikus zenei szólamokat; lévén így maradhatunk a leginkább hűek eredeti hangzásunkhoz, a vaskos és nyers gitár-témákhoz. Érzésem szerint a 'Headstrong' album egy roppantul energikus lemez, ami egyfajta megváltás eme energikus rock 'n' roll banda történetében. Néhány héttel a produkció lebonyolítása után meghallgattam a kész lemezt a kocsimban, és büszkén jelenthettem ki, hogy “a cél teljesítve”. Alig várjuk már, hogy nektek is bemutathassuk új “gyermekünket””.

Íme a 'Headstrong' borítója és dallistája:

01. We Bow To None
02. Walls Come Down
03. Unite And Divide
04. No More Fear
05. Man Of Sorrow
06. Path Of Destiny
07. Vagrant Of The Night
08. Bloodsucker
09. Whistleblower
10. The Other Man

A bónusz lemez dalait egy 2013-as, ludwigsburgi koncert alkalmával rögzítették. Ennek tracklistája így néz ki:

01. Special
02. Talk To The Moon
03. Break The Silence
04. Do You Like It Like That
05. The Spirit
06. Livin’ My Life For You
07. Wasted Years
08. Welcome The Night
09. Shame

Első előzetesképpen lentebb meghallgatható a vadonatúj, 'Bow To No One' című szám; újabban pedig megjelent a 'Path Of Destiny', majd a 'Man Of Sorrow' hivatalos szöveges klipje és a 'Walls Come Down' kisfilmje is.

A Pink Cream 69-t 1987-ben alapította Andi Deris énekes, Alfred Koffler gitáros és Kosta Zafiriou dobos. Dennis Ward csak később csatlakozott hozzájuk; de ez a felállás három stúdiólemezt is kiadott, mielőtt Deris 1994-ben át nem igazolt a Helloween-be. Onnantól kezdve egy másik nagyágyú, a brit David Readman énekel a bandában. A jelenlegi felállás így néz ki:

David Readman - ének
Alfred Koffler - gitár
Uwe Reitenauer - gitár
Dennis Ward - basszusgitár
Chris Schmidt - dobok

Alább megtekinthető az album hivatalos 'így-készült' videója:


PINK CREAM 69 - így készült a 'Headstrong' album (videó)
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás