Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [235. rész]


2017-09-10

Itt a világ legfrissebb, egyben talán legjobb aktuális metal-himnusza!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 235. rész

BEAST IN BLACK - 'Blind And Frozen'

A Beast In Black egy újonnan alakult, nemzetközi felállású heavy metal banda, amit az egykori Battle Beast gitáros Anton Kabanen vezet.

Debütáló lemezük 2017. november 3-án, pénteken jelenik meg. A 'Berserker' album felvételei Kabanen producelésében zajlottak, többnyire a Sound Quest Stúdióban. A lemezborítót maga Anton tervezte, és az a Roman Ismailov valósította meg, aki nem mellesleg a Battle Beast eredeti illusztrátora volt.

A banda egyúttal szerződést kötött a Nuclear Blast kiadóval. Ezt a frontember így kommentálta: "Legvadabb álmaink váltak valóra azzal, hogy leigazolt minket a Nuclear Blast, a világ legnagyobb és legjobb heavy metal-kiadója! Nagyon izgatottak vagyunk debütáló albumunk novemberi kiadása végett; lévén ez az anyag tele van masszív, himnusz-szerű heavy metal nótákkal. A jövőben felejthetetlen bulikat fogunk nyomni a világ minden táján, amint megjelent a 'Berserker'!".

Az öttagú, Helsinki-beli heavy metal banda, a Beast In Black - aminek tagja a hazai Wisdom zenekarból ismert Molnár Máté basszusgitáros is - azután jött létre, hogy Anton Kabanen dalszerző / gitáros kilépett eredeti bandájából, a Battle Beast-ből, 2015-ben. Az év végére már össze is áll a csapat, és lebonyolította első koncertjét; méghozzá a Nightwish előzenekaraként. A 'Berserker' album munkálatai már ekkor elindultak - az albumot végül 2017 nyarára sikerült felvenni. Rögtön ezután kapott szerződést a csapat a Nuclear Blast kiadótól.

A 'Berserker' természetesen Anton jellegzetes stílusában fogant - gondoljunk csak az első három Battle Beast albumra. Koncepcióját tekintve a lemez elsősorban a japán manga és anime műfajok köré épül.

A 'Berserker' albumot itt lehet előrendelni különféle formában. Ehhez kedvcsinálóképpen jelent meg a napokban a banda első hivatalos videoklipje, a 'Blind And Frozen'.

A Beast In Black felállása így néz ki:

Yannis Papadopoulos (Wardrum) - ének
Molnár Máté (Wisdom) - basszusgitár
Sami Hänninen (Brymir) - dobok
Kasperi Heikkinen (U.D.O.) - gitár
Anton Kabanen (ex-Battle Beast) - gitár, vokál

A zenekar Facebook-oldala itt érhető el.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [235. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás