Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

AT THE GATES - itt a második klip a 'To Drink from the Night Itself' albumról:' A Stare Bound In Stone'!


2018-03-31

Az At The Gates elvégezte a munkálatokat új nagylemezén, ami a 2014-es 'At War with Reality' folytatása lesz.

Az új At The Gates album Russ Russell (Napalm Death, The Haunted, Dimmu Borgir, stb.) producerrel készült el, a Parlour Stúdió falai között. A lemez a 'To Drink from the Night Itself' címet kapta. A 2014-es 'At War with Reality' folytatása május 18-án jelenik meg, a Century Media Records jóvoltából. Az alább látható lemezborítót a híres román művész, Costin Chioreanu (Twilight 13 Media) készítette, aki az 'At War with Reality' albumot is illusztrálta.

A tracklista:
01. Der Widerstand
02. To Drink From The Night Itself
03. A Stare Bound In Stone
04. Palace Of Lepers
05. Daggers Of Black Haze
06. The Chasm
07. In Nameless Sleep
08. The Colours Of The Beast
09. A Labyrinth Of Tombs
10. Seas Of Starvation
11. In Death They Shall Burn
12. The Mirror Black

A friss zenekari közlemény így szól: “Elvégeztük a munkálatokat az új lemezen, ami okán roppantul izgatottak vagyunk! A folyamatok meglehetősen gördülékeny mederben zajlottak; kreatív tekintetben nagy a beteljesülés. Mindenki, akivel együtt dolgoztunk ezen a projekten, jóval az elvárások felett teljesített; így a végeredmény nagyon izgalmas lett. Mint azt tudjátok, Russ Russell producerrel közreműködött ezen az albumon; és ismét bebizonyította, hogy mestere a szakmájának - képes kihozni belőlünk a lehető legtöbet, és remek fülei vannak ahhoz a hangzáshoz, amit ezúttal igyekeztünk megvalósítani. A vokál-témákat Per Stålberg-gel vettük fel Göteborgban - ő szintén 100% felett teljesített. A lemez a 'To Drink From The Night Itself' címet kapta; és ezúttal is egy koncept-albumról van szó. Annyit még elárulnánk, hogy sok tekintetben visszatértünk bandánk mély gyökereihez, és a téma tekintetében felfedezhető némi kapcsolat a 'The Red In The Sky Is Ours' albummal. 2018, mi készen állunk!”.

Az album borítója kapcsán Tomas Lindberg énekes-dalszövegíró így nyilatkozott: "Nagy örömünkre szolgált, hogy ezúttal is a mérhetetlenül tehetséges Costin-nal dolgozhattunk. Rengeteg ötletünk volt a borítóra nézve - ezek (nem meglepően) mindegyike alapvetően kötődött a lemez koncepciójához. Costin-ban az a jó, hogy ő tökéletes mértékig érti ezt a bandát - tudja, kik vagyunk; tujda, honnan jöttünk. Costin és jómagam között egyébként is erős művészi kapcsolat van. Sosem találkoztam még olyan emberrel, aki ennyire mélyen bele tud merülni a dalszövegeim világába. Amikor először felvázoltam neki az ötleteimet, kicsit azért aggódtam, hogy a magyarázataim túl hosszúak, vagy túl zavarosak; de aztán ő erre egy még csavarosabb, még inspirálóbb ötlettel vágott vissza... A konkrét lemezborítót egyébként a Pergamon-oltár egy részlete ihlette - ez a berlini Pergamon múzeumban található. Természetesen ez a történelmi hely alapozza meg az egész album koncepcióját. Akit érdekel, azoknak egy nevet is elárulok: Peter Weiss... Egyszóval, alig várom már, hogy a kezemben foghassam ezt a lemezt, mint minden albumot, aminek Costin illusztrálta a borítóját...".

Lentebb megtekinthető néhány videó a stúdióból, összefoglalván a munkálatokat. Az első új single-dal - maga a címadó - videoklipjét (amit Patric Ullaeus-szal [In Flames, Arch Enemy, Dimmu Borgir, stb.] forgatott a banda) március első péntekén mutatták be. Lindberg a következőket közölte: "Első nyilvános ízelítőnek magát az album címadó dalát választottuk. Egyben ez a lemez nyitó-dala is; egyben remek prezentációja az album attitődjének: nyers, éhes és irtózatos. Ugyanakkor ezzel a számmal vezetjük fel a lemez teljes koncepcióját. Mi a művészet révén létezünk; így az egész album egy művészi koncepcióra épül. A művészet lehet a forradalom, vagy éppen az elnyomás eszköze is. A 'To Drink from the Night Itself' pontosan egy ilyen metafora; a művészeten keresztüli élet, lélegzés metaforája. Természetesen az össz-koncepció ennél mélyebbre nyúlik; de ez a szám a koncepció szíve - egy szenvedélyes csataszó, ha így tetszik. Ugynis továbbra is háborúban állunk - most viszont a végtelen mélység, a végtelen apátia és zsarnokság ellen kell harcolnunk. Ez egy igencsak agresszív nóta, de hallhatók benne egyéb elemek is, bandánk teljes munkásságából merítve. Melankólia, kétsébeesés és küzdelem. A klip rendezőjének ismét Patric Ullaeus-t választottuk, mivel ő képes igazán filmre vinni a banda élő koncertjeinek nyers energiáját. A videóban egyébként láthattok némi ízelítőt is abból a művészi képből, amit a lemezborítóhoz használtunk fel. Szóval minden a helyén van. Élvezzétek!.

Alább megtekinthető az új videoklip munkálatait összefoglaló videó:

Újabban megjelent az 'A Stare Bound In Stone' című szám hivatalos videója is:

Az új lemezt új gitárossal rögzítette a banda, miután az eredeti pengetős, Anders Björler tavaly márciusban kilépett.

Az At The Gates nemrég az alábbi hírekkel szolgált: “Végre megtaláltuk új gitárosunkat; így ismét készen állunk a pusztításra! Tulajdonképpen ő volt az elsőszámú döntésünk; így nagyon örülünk, hogy elvállalta a felkérést. Jonas Stålhammar-ról van szó, aki régi jóbarátunk, immáron közel 30 éve - ezidő alatt pedig több alkalommal is keresztezték egymást útjaink. Olyasvalakit kerestünk, aki a miénkhez hasonló referencia-ponttal rendelkezik; aki a miénkhez hasonló körökből származik - mondjuk úgy, hogy egy olyan embert, aki egyszerre értékeli az Autopsy és a King Crimson nagyságát. Természetesen emellett az is fontos volt, hogy az új tag performansz-készség tekintetében azonos szinten legyen Anders-szel; ez viszon sosem okozott gondot Jonas-nak, aki teljes mértékig tisztában ban az At The Gates lényegével, és kreatív szempontból is rengeteget tesz majd hozzá a bandához. Jonas Stålhammar tehát innentől fogva teljes értékű tagja a zenekarnak - ő játszik soron következő nagylemezünkön, amit 2017 novembere és 2018 januárja között veszünk fel”.

Jonas Stålhammar valóban igazi veteránnak számít a színtéren - jelenleg a The Lurking Fear, a Crippled Black Phoenix, a Bombs Of Hades és a God Macabre felállását erősíti; korábban pedig megfordult a The Crown, az Abhoth, az Utumno és a Macabre End zenekarokban is.

Az At The Gates 2017-es felállása lentebb látható (balról jobbra így néz ki):

Adrian Erlandsson - dobok
Jonas Björler - basszusgitár
Tomas Lindberg - ének
Jonas Stålhammar - gitár
Martin Larsson - gitár

Másik hír, hogy a banda bejelentette első 2018-as koncertjeit, fesztivál-fellépéseit - ezek listája itt érhető el.

Az At The Gates legutóbbi, visszatérő albuma az 'At War With Reality' - melyet a göteborgi Studio Fredman-ban rögzítettek, majd az Örebro-beli Fascination Street Stúdióban kevertek a neves Jens Bogren (Opeth, Katatonia, Paradise Lost, Soilwork) producerrel - 2014.  október 27-én jelent meg, a Century Media Records jóvoltából.


AT THE GATES - itt a második klip a 'To Drink from the Night Itself' albumról:' A Stare Bound In Stone'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás