Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

XANDRIA - véglegesen kilépett Dianne Van Giersbergen énekesnő a bandából


2017-09-13

A német szimfónikus metalisták eredeti énekesnője, Dianne Van Giersbergen bejelentette távozását.

Eleinte csak azt lehetett tudni, hogy Dianne magánügyi okok miatt nem tud részt venni a banda november-decemberi európai turnéján. Ennek kapcsán a banda néhány napja a következőket közölte “Vannak rossz és vannak jó híreink is, srácok. Kezdenénk a rosszal: sajnálattal kell közölnünk, hogy énekesnőnk, Dianne idén már nem tud színpadra állni velünk. Ez olyasmi, ami túlmutat rajtunk - nem tudunk mit tenni; van élet a színpad világán kívül is: ez pedig a család, ami jóval nagyobb figyelmet érdemel, mint egy banda; úgyhogy kérünk titeket, nézzétek ezt el nekünk”.

Ez sajnos ugyanakkor azt jelenti, hogy le kell mondanunk soron következő, oroszországi koncertjeinket (Moszkváról és Szentpétervárról van szó), valamint a szeptember-októberi USA-turnét... Egyébként azon vagyunk, hogy a lehető leghamarabb bepótoljuk ezeket a koncerteket, és amint tudjuk, bejelentjük a pontos dátumokat, közzétesszük a jegy-infókat. A megvásárolt jegyeket egyébként ugyanott visszaveszik”.

A rövid távú megoldásunk pedig a következő: kedves barátunk, Aeva Maurelle, az alternatív metalista Aeverium zenekar front-asszonya fog beugrani a november-decemberi európai körút erejéig. Köszöntsétek tehát nagy tapssal Aevát. Ígérjük, felejthetetlenné tesszük ezeket a bulikat mindannyiótok számára!”.

Egy nappal később maga Dianne is kiadott egy közleményt, ami így szól: "A pillanat, amit megígértem, hogy soha nem fog eljönni, most mégis eljött... kilépek a Xandria zenekarból. Ennek pedig egyszerű oka van: ha maradnék, további egészésgügyi problémákat szenvednék el... Immáron közel két éve próbálom helyes útra téríteni a bandát és a menedzsmentet, annak érdekében, hogy a jövőben is egészésges, jól működő egység legyünk. Most sajnálattal kell jelentenem, hogy erre vonatkozó kísérleteim elbuktak; segélykiáltásaimra pénzügyi fenyegetés és érzelmi terror volt a válasz - mindez a frusztráció pedig irányíthatatlan, stresszből faadó betegségekhez vezetett (ezt orovosaim is megerősítették). Általában minden esetben kitartóa küzdök, de rá kellett jönnöm, hogy ebben az esetben nem nyerhetek. Tulajdonképpen nem akarlak itt hagyni benneteket, mert imádom azokat a dalokat, amiket nektek írtam - lévén ezek a számok 100%-ban engem tükröznek -, de egyszerűen nem tudok élni, nem tudok zenélni, nem tudok létezni egy olyan környezetben, ami fájdalmat okoz nekem. Ez a környezet ugyanis nem foglalkozik sem velem, sem a rajongókkal (még a playback-et is be kellett vállalnom annak érdekében, hogy még több koncertet adhassunk), és valamilyen különös oknál fogva nem is generál semmiféle bevételt... ezáltal nincs meg a stabilitás a bandatagok számára"

"A tegnapi napon az utolsó remény is elveszett, amikor a fiúk kiadták a közleményt, miszert "én" nem tudok részt venni a turnén, elfelejtvén azt, hogy a saját egészségem is a Xandria és a menedzsment miatt romlott le. Nem is meglepő, hogy rögtön találtak a helyemre valaki mást, és le is töröltek engem a Xandria közösségi oldalairól. Ezzel a közleménnyel egy nekem irányuló kinyilatkoztatást is tettek: ők nem érdekeltek abban, hogy helyre hozzák ezt a szituációt, és támogatni sem fognak engem, még akkor sem, ha ez azzal jár, hogy fel kell adni minden üzleti perspektívát (idézet: ‘we are not friends’). Ezáltal azt a következtetést vonom le, hogy eljött az idő számomra lezárni ezt a fejezetet, és sok szerencsét kívánni annak a bandának, amit egyébként nagyon szerettem".

"Nem tudom, hogy a jövőben hol és milyen formában fogunk találkozni, de az biztos, hogy eddig nem azért éltem a szenvedélyemnek, nem azért tanultam hosszú órákon keresztül, és nem azért tettem meg ezt a hosszú utat, egyszerűen feladjam a dolgot... Szomoró vagyok, hogy le kell zárnom ezt a fejezetet, de biztos vagyok benne, hogy lesz egy következő, amit elkezdhetek írni. Továbbá igyekszem majdd arra koncentrálni, ami boldoggá tesz engem - folyamatosan hírt is adok majd üzleti ügyeimről, a Precious Metal Jewelry-t és az Ex Libris-t illetően. Rémelem, online még tarthatom veletek a kapcsolatot, és ki tudja, talán még a színpadon is viszont láthattok! Addig is köszönöm mindenkinek a megértést, a szeretetet, a támogatást. Örökké hálás leszek nektek".

A Xandria év végi európai turnéjának beosztása, jegy-infói itt érhetők el.

A Xandria aktuális, 'Theater of Dimensions' című albuma januárban jelent meg, a Napalm Records jóvoltából. Erről bővebben itt írtunk.


XANDRIA - véglegesen kilépett Dianne Van Giersbergen énekesnő a bandából
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás