Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

CORPSE GARDEN - 'IAO 269' címmel jelenik meg a latin-amerikai death metalisták harmadik albuma, amiről itt az első dal!


2017-09-19

A costa ricai death metal csapat novemberben jelenteti meg új albumát, a Godz ov War Productions jóvoltából (CD-n, LP-n, kazettán és digitálisan).

Az 'IAO 269' koncepcióját tekintve a 2015-ös 'Entheogen' folytatása. A Corpse Garden ezúttal újabb, durvább irányba ment el zenei tekintetben, és nem maradt el a kísérletezés, a "transz-szerű hangzás" kipróbálása sem.

Federico Gutiérrez gitáros így nyilatkozott: “Zenénk mindig azt az álláspontot fejezi, ahol a kreáció adott pillanatában épp tartunk. Dalaink valójában tehát aktuális érzelmeink kifejezése”.

Az 'IAO 269' albumot főként a bandatagok által hallgatott zene inspirálta a munkálatok során - ennek megfelelően a krautrock, a '70-es / '80-as évek poszt-punk és ambient muzsikája is felfedezhető a Corpse Garden új dalaiban.

"Miközben alkottuk az új albumot, a folyamat során egyre nyilvánvalóbbá vált a koncepció; egyben az is, hogy az 'IAO 269' az 'Entheogen' egyenes ágú folytatása lesz: egyszóval a tudás okkultista hasznosításáról, erejének felfedezéséről, a benne rejlő energiákról van itt szó” - tette hozzá Gutiérrez.

Az 'IAO 269' producere Colin Marston (Krallice, Behold the Arctopus, Dysrhythmia, stb.) és a Corpse Garden tagjai voltak. A felvételek 2017 januárjában zajlottak, Marston The Thousand Caves nevezetű stúdiójában, a new yorki Queens-ben.

Hamarosan közzéteszik az új album további részleteit, de addig is alább meghallgatható a vadonatúj, 'Selenomantic Ecstasies' című szám:

A Corpse Garden 2009-ben alakult, a costa ricai Heredia városában. Diszkográfiájuk mindeddig három nagylemezzel büszkélkedik: a 'Burnt by the Light' 2012-ben, az 'Entheogen' pedig 2015-ben jelent meg, megelőzvén a 2017-es 'IAO 269' albumot. A latin-amerikai banda rendszeresen turnézik a környező országokban; sőt, több alkalommal Nyugat-Európát is megjárja (2012-ben felléptek például a német Wacken Open Air fesztiválon is). A közép-amerikai térségben tehát a Corpse Garden számít az egyik vezető extrém metal bandának a színtéren - helyileg olyan legendák előtt állhattak színpadra, mint a Morbid Angel, a Behemoth, a Malevolent Creation, a Disgorge, a Gorguts és a Cattle Decapitation.

Bővebb infók a zenekarról a Facebook-on olvashatók.


CORPSE GARDEN - 'IAO 269' címmel jelenik meg a latin-amerikai death metalisták harmadik albuma, amiről itt az első dal!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás