Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

MACHINE HEAD - toplistákon a 'Catharsis' album


2018-02-07

A Machine Head néhány hete kiadta nagylemezét ('Catharsis'), és bejelentette annak első promóciós, észak-amerikai és európai turnéját...

A Machine Head kilencedik, 'Catharsis' című nagylemezét Zack Ohren (Fallujah, All Shall Perish) hangmérnökkel rögzítette, az Oakland-beli Sharkbite Stúdióban. A Nuclear Blast 2018. január 26-án, pénteken adta ki az új albumot, rajta 15 vadonatúj dallal, aminek producere maga a frontember, Robb Flynn volt.

A megjelenés első hete után - az eladási mutatók alapján - közzétették az album toplistás helyezéseit (ezek a lenti képen láthatók). Emellett kiderült az is, hogy az észak-amerikai 'Hard Music' listán az első, a 'Rock Album' chart-on az 5., a digitális stream-listán pedig a 65. helyen végzett az album. Továbbá, a kanadai 'Hardcharts'-on szintén első helyen végzett az új lemez; ugyanott 10. lett a 'Top Current Canadian Chart'-on; ami azt jelenti, hogy ebben az országban sosem ért még el ilyen mértékű sikereket a banda.

Flynn korábban így nyilatkozott az új album kapcsán: "Azt érzem, hogy a metalzene ezzel az albummal végre beszivároghat a mainstream-be. Márpedig annak szüksége van ránk... jobban, mint valaha. Rengeteg munkánk van abban, hogy egy szélesebb körű közönségnek tegyük befogadhatóbbá ezeket a dalokat. Ötleteinket és témáinkat leegyszerűsítettük; egy csak a szimpla "story-tellingre" koncentráltunk, a 'brutál-költészet' ellenében. Annak ellenére, hogy szeretném azt mondani, ez az album, egy hatalmas terv része, nem volt semmilyen konkrét tervünk. Előre ugyanis nem tudhatod, mi lesz a dolog vége, amikor nekilátsz egy lemez megírásának... egyszerűen csak komponálsz... Annyi azonban biztos: ez az album egy hatalmas mérföldkő! Persze mindig büszke az ember arra, amit elkészített... de ez most valami igazán különleges. Ezt érezzük és tudjuk. A 'Catharsis' tutira feldobja majd ezt a műfajt!".

A tracklista:
01. Volatile
02. Catharsis
03. Beyond The Pale
04. California Bleeding
05. Triple Beam
06. Kaleidoscope
07. Bastards
08. Hope Begets Hope
09. Screaming At The Sun
10. Behind A Mask
11. Heavy Lies The Crown
12. Psychotic
13. Grind You Down
14. Razorblade Smile
15. Eulogy

A lemez megjelent többek közt speciális, DVD-vel kibővített változatban is. A 21-számos DVD egy 2015-ös koncertfelvételt tartalmaz, amit a San Francisco-i Regency Ballroom-ban rögzítettek. Bővebb infók a rendelésről itt olvashatók.

Íme az első három friss single-dal, a 'Beyond The Pale', a 'Kaleidoscope' és az újonnan megjelent 'Volatile', valamint a bónusz DVD-n szereplő 'Now We Die' és 'Ten Ton Hammer' hivatalos koncert-klipje:

Alább meghallgatható a 'Bastards' című szám is:

Nemrég bemutatták a lemez címadó dalának hivatalos videóját is; most pedig megjelentek az album hivatalos előzetesei, melyben Robb Flynn és bandatársai nyilatkoznak a munkálatokról:

A 'Catharsis' promóciós világkörüli turnéja január 25-én vette kezdetét. A globális körút első, észak-amerikai felvonása egészen március 7.-ig tart majd; ezt követően indul az európai turné (teljes beosztás és jegyinfók itt).

Robb Flynn frontember elmondta: "Rengeteg idő eltelt azóta, hogy ledózeroltuk az európai és brit koncerttermeket! Rendkívül produktív ütemben zajlottak új albumunk, a 'Catharsis' munkálatai, de most itt az idő, hogy a Machine Head ismét nekilásson az arcok leolvasztásának!! Legutóbbi európai és brit 'Evening With...' turnénk egyszerűen fantasztikusra sikeredett; ezértm most is ugyanezt a sorozatot folytatjuk. Esténként két éf fél - három órát fogunk játszani, és előzenekarok sem lesznek!".

2018. április 20-án a budapesti Barba Negrában is fellép a Machine Head!

A Machine Head legutóbbi, 'Bloodstone & Diamonds' című albuma a megjelenés első hetében több mint 18,200 példányban kelt el az USA-ban; ezzel a Billboard-lista 21. helyén végzett. A 'Bloodstone &  Diamonds' 2015. november 10-én látott napvilágot, a Nuclear Blast Entertainment jóvoltából. A korong anyagát maga a zenekar frontembere, Robb Flynn, illetve Juan Urteaga producelte; a keverésért (hasonlóan az utolsó hét Machine Head albumhoz) Colin Richardson felelt. A lemez - amiről bővebben itt írtunk -  a lenti lejátszón teljes egészében meghallgatható.


MACHINE HEAD - toplistákon a 'Catharsis' album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás