Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

OBLIVION - új klip a 'The Path Towards...' című albumról: 'It Has Become'


2018-03-14

Az Oblivion "zenei műfajokon és korokon átívelő" albumot alkotott meg, egy magas képességű, nemzetközi felállás révén.

Az Oblivion frontembere a széles körökben elismert zeneszerző, az Antagony alapítója, Dr. Nick Vasallo (ének, basszusgitár). Őt kíéri gitáros a másik Antagony-alapító / az All Shall Perish pengetőse, Ben Orum, valamint egy vérbeli thrash metal-veterán, Ted O'Neill, illetve Luis Martinez (ex-The Zenith Passage) dob-virtuóz, akit egy világhírű jazz-funk zenész, Ndugu Chancler oktatott. Az Oblivion dalait Vasallo mesterien megkomponálta, felhasználván a banda minden tagjának önálló kompozícióját.

A 'The Path Towards...' jóval sötétebb, keményebb és eklektikusabb, amit Vasallo valaha is megalkotott - ez pedig nem véletlen; ugyanis egy valódi all-star vendégfelállás kíséri őt ezen a lemezen. A dalokban közreműködik Karl Sanders (Nile / mint dalszerző), Eddie Hermida (Suicide Silence / All Shall Perish / mint vokalista), Enrico H. Di Lorenzo (Hideous Divinity / mint vokalista) és Carlos Saldana (Connoisseur / mint vokalista). Az album egyben Ben Orum és Nick Vasallo első zenei kollaborációja az Antagony 2001-es debütáló albuma óta. O'Neill pontos és precíz gitár-munkája, valamint Martinez legendás performanszai egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy Oblivion minden korábbi alkotást és műfajt megelőzve söpörhesse le a színteret.

A 'The Path Towards...' felvételei Zack Ohren (Animosity, Suffocation, All Shall Perish, Cattle Decapitation, Fallujah, stb.) hangmérnök társaságában zajlottak, a Castle Ultimate Productions stúdióban. A borítót Daniel McBride (Black Label Society, The Dillinger Escape Plan, Chimera, stb.) tervezte. A megjelenés 2017. november 17-én volt esedékes.

A tracklista:
01. Intro
02. Dominion
03. Mechanistic Hollow
04. Concrete Thrones
05. Awaiting Autochthon
06. Holders Of The Sword
07. Harsh Awakening
08. It Has Become
09. Zenith
10. Under A Dead Sun
11. Outro

Lentebb ízelítőképpen meghallgatható az 'Awaiting Autochthon' című dal, amit Karl Sanders társ-szerzett. Ennek háttere a következő: miután megjelent a banda előző, 'Called to Rise' című albuma, a gitáros Ted O'Neill Dél-Karolinába utazott, hogy eltanuljon néhány technikát Karl Sanders death metal-ikontól.

"Egy kis idő után totálisan leolvadt az arcom Karl tudásától; ezért rákérdeztem, érdeklné-e egy vendégszerep a következő Oblivion albumon" - emlékszik vissza O'Neill. "Valami különlegeset, egyedit akartam rögzíteni; valami olyasmit, ami eltér az alapjainktól, és nem csak egy szimpla vendég-szóló... Szerettem volna, ha Karl társ-szerez nekünk egy dalt. Tudtam ugyanis, hogy az ő felbecsülhetetlen tehetsége remekül passzol Vasallo mesteri munkájához...".

Sanders - miután besegített az 'Awaiting Autochthon' megírásába - a következőket nyilatkozta: "Nick olyan, mint az avant-gárd metal Bruce Lee-je. Őrületes, mikre képes ez a fickó! Olyan, mintha egy másik bolygóról érkezett volna - mérhetetlenül innovatív és kreatív".

Később megjelent a 'Concrete Thrones' című szám is, amiben a Suicide Silence frontembere, Eddie Hermida vendégszerepel. Ennek kapcsán Ben Orum gitáros elmondta: “Eddie Hermida a családunk tagja. Megadatott számomra a lehetőség, hogy több alkalommal is együtt dolgozzak vele és eredeti bandájával, az All Shall Perish-sel az évek során. Kétségkívül ő az egyik legjobb barátom. Amikor Nick és én bemutattuk Eddie-nek az új Oblivion-anyagot, rögtön sikerült felkeltenünk az érdeklődését, és azonnal elvállalta a vendégszereplést. Már ekkor tudtuk, hogy valami igazán tüzes anyagot fogunk előállítani. Eddie az egyik legdinamikusabb énekes ebben az iparban; én pedig nagyon izgatott vagoyk, hogy végre minden hallhatja az ő performanszait ezekben a dalokban!”.

Alább megtekinthető a 'Mechanistic Hollow' és az 'It Has Become' videoklipje is, amit Matti Way (Disgorge, Pathology) rendezett. Emellett pedig elérhető a teljes album-stream is.


OBLIVION - új klip a 'The Path Towards...' című albumról: 'It Has Become'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás