Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt az új AXEMASTER dal, a '10,000 Pound Hammer'!


2017-10-18

A legendás US-power metal banda november 24-én adja ki új nagylemezét, 'Crawling Chaos' címen, a Pure Steel Records jóvoltából.

Az eredeti formájában 1985-ben alakult Axemaster '87-ben ('Blessing In The Skies') és '90-ben ('Death Before Dishonor') adott ki két klasszikus power metal lemezt. A Joe Sims gitáros vezette banda 1991 és 1995 között The Awakening néven működött. Ennek feloszlását követően, 13 év után tért vissza a zenekar (Inner Terror néven), majd 2010-ben egy vadonatúj felállással alakult újjá a legendás Axemaster.

2015-ben megjelent visszatérő albumuk, az 'Overture To Madness', aminek sikerein felbuzdulva néhány hónapja egy újabb album felvételeinek látott neki a banda. A következő lemez dob- és basszus-témáit az Ohio-i Studio 45 falai között rögzítették, Rick Fuller producerrel. Joe Sims ezt követően önmaga keverte le a hanganyagot, a Ravenna-beli Chamber Stúdióban.

Mint az a nemrég kiderült, a banda immáron egy másod-gitárossal kibővülve vette fel új lemezét: Damin Bennett személyében ugyanis új tag érkezett a zenekarba. Bennett rövid időn belül betanulta az Axemaster klasszikus dalait; sőtmitöbb - tapasztalt dal- és zeneszerző lévén - saját ötleteivel, riffjeivel hozzá is járult a csapat új számaihoz. (Damin 2016. július 29-én debütált élőben a banda színeiben, az Ohio-i Akron-beli Empire Concert Club-ban).

Joe Sims gitáros a következőket nyilatkozta: "Az egyik legjobb döntés, amit bandaként valaha is meghoztunk, az volt, hogy bevettük Geoff-ot [McGraw énekes], majd Denny-t [Archer dobos] a bandába. Damin taggá avatása szintén kitűnő ötletnek bizonyult, mivel egy rendkívül tehetséges és kreatív gitárosról van szó. Zenénk által kétségkívül új perspektívákat kap. Miután innentől kezdve megosztjuk a szólógitár-témákat - arról nem is beszélve, hogy az ő stílusa teljesen eltér az enyémtől -, dalaink még az eddigieknél is változatosabbak lesznek. Ja, és ami a legfontosabb: Damin egy nagyszerű fickó; egy igazi profi, aki mondhatni akár bele is születhetett volna az Axemaster-be!".

Az új Axemaster album 2017. november 24-én jelenik meg, 'Crawling Chaos' címen. A banda jelenleg erősebb, mint valaha - ezt bizonyítja a 'Crawling Chaos' 10 energikus metal-himnusza, melyeket alapvetően tradícionális US-metal és modern gitár-munka jellemez. Ez a formula eredményezte többek közt az új albumon szereplő (eredetileg 1988-as 'Death Before Dishonor' dal újrarögzített változatát.

A tracklista:
01. 10,000 Pound Hammer
02. Crawling Chaos
03. Axes of Evil
04. Flowers for the Dead
05. Mystify the Dream Hypnotic
06. Aldar Rof
07. Shallow Grave
08. Death Before Dishonor (újrarögzített változat)
09. Bravado
10. Knight of Pain

Az első ízelítő, a '10,000 Pound Hammer' című szám alább meghallgatható.

Másik hír, hogy október 6-án bakeliten újra megjelent az Axemaster 1987-es kislemeze, a 'Blessing in the Skies'; méghozzá kibővített, exkluzív, limitált formában. Erről bővebben a Pure Steel Records honlapján lehet informálódni.

Az Axemaster korábban bemutatta legutóbbi albuma 'Sanity's Requiem' hivatalos videoklipjét (a dalt ingyenesen le lehet tölteni a Pure Steel Records webshop-jában):


Itt az új AXEMASTER dal, a '10,000 Pound Hammer'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás