Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

MITHRIDATIC - előzetes a francia blackened death banda első koncertlemezéhez


2017-10-09

'He Who Lies Underneath' címmel 2018 januárjában jelenik meg a live-album.

A 2007-ben alakult Mithridatic eleinte csak demókat rögzített, de a 2010-es évek elején már számos európai klub-koncertet lebonyolítottak. Nemrég egy tagcsere is történt: a Svart Crown dobosa, Kevin Paradis (Melechesh, Benighted, Agressor, Seth, stb.) érkezett a csapatba - vele készült a 2015 elején megjelent, két-számos 'The Hunt is On' EP. Egy évvel később felvették első nagylemezüket, amit "abszolút keménység, pszichotikus őrület és kegyetlen dózisú brutalitás" jellemez (a 'Miserable Miracle' albumról bővebben itt írtunk). A bemutatkozó album megjelenése után pedig a Nile és a Melechesh előzenekaraként turnézta körbe Európát a banda.

Ezen koncert-sorozat Saint-Etienne-beli állomásán (ami nem mellesleg a banda szülővárosa) került rögzítésre professzionális műszerekkel a 'He Who Lies Underneath' című koncertlemez, ami kiváló prezentációja a Mithridatic "myomasztó és beteges black-death zenéjének". A kilenc előadott dal felöleli a Mithridatic teljes, évtizedes munkásságát; ugyanis nem csak a 'Miserable Miracle' albumról, hanem a 'The Hunt is On' EP-ről és a korábbi demókról is elhangzott néhány szerzemény.

Abban az időben, amikor a zenészi tehetség hihetetlenül technikás szintekre fejlődött, és a technológia is nagy segítségére van minden színpadra lépő bandának, azzal lehet igazán kitűnni más előadók közül, hogy egyedi élményt nyújtasz a közönségnek; egy olyan élményt, ami gyakran csak és kizárólag vizuális megoldásokon és "ortodox metal-imázson" alapul... Ezek közül is különlegesnek számítanak azonban azok a produkciók, aminek nem csak látványos színpadi jelenléte, hanem kiváló zenei performansza, kifejező készsége is van. A szóban forgó bandák igyekeznek a rjaongók elé tárni egy exkluzív pszichológiai élméynt, és élőben is megtestesíteni egy majdhogynem ritualisztikus atmoszférát, ami mély nyomot hagy a hallgató elméjében.

A Mithridatic kétségkívül egyike ezen egyedülálló tehetségű előadóknak - ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint a 'He Who Lies Underneath' című koncert-anyag, ami elérhető lesz VOD-n, valamint audió / videó-stream formájában és digitálisan. A megjelenés 2018. január 19-én lesz esedékes.

A tracklista:
01. The Supply...
02. ...For Terror and the Crowd
03. Miserable Miracle
04. Hunting Fever
05. Dispense the Adulterated
06. Abraxas
07. Hell Compasses Points
08. Oxydized Trigger Sabotage
09. I Will Harm

Alább megtekinthető az album első előzetese; a 'Miserable Miracle' hivatalos koncert-videója.

A Mithridatic egyben szerződést kötött a XENOKORP céggel, ami újra kiadta digitális formában a 'The Hunt is On' EP-t (ami ingyenesen letölthető a kiadó Bandcamp-oldalán).

A Mithridatic október közepén lebonyolít egy kisebb francia turnét, az Infekted, a Les Discrets és a Walking Dead Orchestra előzenekaraként. Erről bővebb infók a banda Facebook-oldalán találhatók.


MITHRIDATIC - előzetes a francia blackened death banda első koncertlemezéhez
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás