Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Megjelent Tarja Turunen "sötét hangulatú" ünnepi albuma - itt az új videoklip: 'O Tannenbaum'!


2017-11-17

Az ex-Nightwish énekesnő már novemberben kiadta karácsonyi albumát.

Tarja egy 'From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas)' című ünnepi albummal készül az ünnepekre. Az énekesnő új szólólemeze 11 klasszikus karácsonyi éneket prezentál, eddig soha nem hallott formában, némi sötét, gótikus beütéssel. A dalokat nagyzenekar kíéretében adja elő Tarja - ennek, valamint az énekesnő jellegzetes, epikus hangjának köszönhetően az olyan nóták, mint az 'O Tannenbaum',  a 'We Wish You A Merry Christmas' és a 'Feliz Navidad' egyfajta dark-fantasy hangulatú filmzenét idéznek.

Az egyedülálló karácsonyi énekek mellett egy exkluzív tétel is felkerült a 'From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas)' albumra: a 12. szám Tarja vadonatúj, önálló dala, a 'Together', aminek sötét, borongós hangzása remekül passszol a teljes album atmoszférájához, és testesíti meg annak miszitkáját.

"Előállítani egy sötét hangulatú karácsonyi albumot a nyár közepén, nagyon izgalmas volt; különösen úgy, hogy ez a lemez a Karib-tenger partjainál született..." - nyilatkozta Tarja. "Így tehát ez a lemez jelentősen eltér attól a kaárcsonyi hangulattól, amit otthon, Finnországban szoktam tapasztalni - ez is egyfajta bizonyíték arra, hogy a sötétség a lélek mélyéről jön".

"Ezen az albumon tehát a Karácsony másik, sötét oldalát fedeztem fel: a magányos emberek és a nélkülözők Karácsonyát; azok ünnepét, akik nem lelnek örömöt a vakító fényekben és a kis csengőkben...".

A 'From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas)' november 17-én jelent meg, az earMUSIC jóvoltából, 1CD-s digipakban, 1LP-s gatefold (180 gr, fekete) változatban és digitálisan. Emellett különböző gyűjtői pakkokban és merchandise-termékek formájában is elérhető a kiadvány.

Az album producere maga Tarja volt; de a munkálatokba besegített az amerikai Emmy díj-győztes filmzene-szerző, Jim Dooley, és a legendás brit producer, Tim Palmer (Pearl Jam, U2, David Bowie, Lang Lang, The Cure, stb.) is. Ez utóbbi végezte el a hanganyag keverését, a texasi 62’ Stúdióban. A maszterizálás a New York City-beli Sterling Sound Stúdióban zajlott.

A 'From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas)' CD borítója:

A digitális változat borítója:

A bakelit-verzió borítója:

A tracklista:
01. O Come, O Come, Emmanuel
02. Together
03. We Three Kings
04. Deck The Halls
05. Pie Jesu
06. Amazing Grace
07. O Tannenbaum
08. Have Yourself A Merry Little Christmas
09. God Rest Ye
10. Feliz Navidad
11. What Child Is This
12. We Wish You A Merry Christmas

Íme az 'O Come, O Come, Emmanuel' és a frissen megjelent 'O Tannenbaum' hivatalos videoklipje, valamint a kiadvány előzetese:


Megjelent Tarja Turunen
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás