Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Elhunyt a néhai Quorthon apja, Börje "Boss" Forsberg


2017-09-22

Börje "Boss" Forsberg, a legendás Bathory néhai mesterének (Thomas "Quorthon" Forsberg) édesapja, a Black Mark Records alapítója szeptember 14-én halt meg, 73 éves korában.

A Black Mark Records menedzsere, Klaudia a következő közleményt adta ki a kiadó honlapján: “Kedves rajongók! Sajnálattal kell közölnünk veletek, hogy a Főnök, Börje Forsberg szeptember 14-én, csütörtökön, a korai órákban elhunyt. Hosszú évekig tartó betegeskedés után a szíve végül felmondta a szolgálatot. Totálisan meg vagyunk rendülve mindannyian; jómagam és a család is”.

A "Főnök" 13 évvel élte túl fiát, a Bathory alapítóját és vezérét, Quorthon-t, aki 2004. június 7-én hunyt el; legalábbis ekkor találták meg holttestét egy stockholmi lakásban. A zenész - akit a black metal műfaj egyik atyjaként tartottak számon - mindössze 39 éves volt; halálát úgyszintén szívelégtelenség okozta.

Az idősebb Forsberg szintén zenészként dolgozott fiatalkorában: ő volta dobosa a Mike Doughan And The Ghost Riders és a Telstar együtteseknek. Továbbá a Bathory albumok elsőszámú producere és hangmérnöke is ő volt, de besegített többek közt az Edge Of Sanity, a Lake Of Tears, az Invocator, a Morgana Lefay, az Oz, a Scum, a Tad Morose, a Thundersteel, a Cemetary és az Aggressor egyes klasszikussá vált lemezeinek munkálatába is. A Black Mark Production kiadót - aminek honlapja itt érhető el - 1991-ben alapította.


Elhunyt a néhai Quorthon apja, Börje
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás