Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Új kislemezzel ünnepli fennállása 40. évfordulóját az EXODUS - megjelent a 'No Love (Live At Day In The Dirt 1984)'


2019-06-26

A legendás San Francisco-i thrash banda - ami a Bay Area-beli szcéna egyik pionírjaként tartanak számon - idén ünnepli a negyedik X-et.

Az 1984-es amerikai underground thrash-szcénának kétségkívül a Day in the Dirt nevű rendezvény volt a legnagyobb ünnepe. A szervezők a kaliforniai Berkeley-parkban állítottak fel egy színpadot, ahol a Slayer, a Suicidal Tendencies és az Exodus adott őrületes koncertet néhány mániákus headbanger színe előtt. Már ekkor nyilvánvalóvá vált, hogy az Exodus a későbbiekben a Bay Area-színtér (és nem mellesleg az egész világ) egyik legmeghatározóbb thrash metal bandája lesz. A sikereket már csak tetézte a banda első, örök klasszikussá vált nagylemeze, a 'Bonded By Blood'...

A rajongók most visszarepülhetnek a dicső időkbe; lévén a Nuclear Blast életre kelti a thrash metal-történelmet. Egy mindeddig kiadatlan koncertfelvétel látott ugyanis napvilágot, 'No Love (Live At Day In The Dirt 1984)' címen, feltámasztván a legendás 'Bonded By Blood'-felállás erős hangzását és energiáját.

Az Exodus fennállásának 40. évfordulója alkalmából jelent meg az új single, a 'No Love (Live At Day In The Dirt 1984)'; méghozzá digitális formában, amit itt lehet meghallgatni és megvásárolni.

Gary Holt gitáros így nyilatkozott: "A Day In The Dirt majdnem olyan volt, mint egy Bay Area thrash metal-Woodstock; a mi saját underground bulink. Ami aznap történt a Berkeley-beli Aquatic Parkban, az mindörökké megváltoztatta és epikussá tette a Bay Area-kultuszt, és alapvetően az underground thrash-szcénát. A fesztivál a néhai Wes Robinson agyának a szüleménye volt; mi pedig akkor nagyon szerencsésnek éreztük magunkat, hogy részesei lehettünk e fenomenális bulinak. Nem mellesleg ez volt Rick Hunolt második Exodus-bulija, ha jók emlékszem...".

A jelenleg a Testament énekese, Chuck Billy és annak Breaking Bands LLC nevű cége által menedzselt Exodus legutóbbi, 10. stúdióalbuma 'Blood In Blood Out' címmel jelent meg 2014 októberében. A lemezt - melyet a visszatérő Steve "Zetro" Souza énekessel közösen rögzítettek - a legendás Andy Sneap producelte. Minderről bővebben itt írtunk.

Az Exodus már 2016 őszén bejelentette, hogy nekilát következő albuma munkálatainak, de a dalszerzést és a stúdiós felvételeket a rendszeres turnék miatt néhány évvel el kellett halasztani. Tom Hunting dobos elmondta a Metal Wani-nak: "Ez a Battle Of The Bays körút kicsit visszavetette a dalszerzési folyamatokat, de azért valamennyire haladunk a dolgokkal... Egyébként nem sietünk el semmit; csak arra törekszünk, hogy jó legyen a lemez. Nem számít, mikor lesz kész, csak jó legyen...".

A legfrissebb hírek szerint azonban szinte biztos, hogy idén, 2019-ben, a negyvenedik évforduló alkalmából megjelenik végre az Exodus régóta várt, 11. stúdióalbuma. Erről bővebb infók hamarosan...


Új kislemezzel ünnepli fennállása 40. évfordulóját az EXODUS - megjelent a 'No Love (Live At Day In The Dirt 1984)'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás