Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

FLESHGOD APOCALYPSE - az eredeti frontemberrel rögzítették a frissen megjelent 'Veleno' albumot; itt az új videoklip!


2019-06-05

Az olasz szimfónikus death metal banda idén visszatért 5. nagylemezével: a 'Veleno' május 24-én jelent meg, a Nuclear Blast Records jóvoltából.

A 'Veleno' egy olasz szó, ami a "kígyóméregre", azaz az angol "venom"-ra utal. Ez a lemez a Fleshgod Apocalypse első kiadványa három éven belül; a nagysikerű 2016-os 'King' album folytatása. 

A 'Veleno' "metalos részeit" Rómában vették fel, a Bloom Recording és a Kick stúdiókban, a banda régi partnere, Marco Mastrobuono producer közreműködésében; míg az album nagyzenekari témáit a Perugia-beli Musica Teclas Stúdióban rögzítették. A banda ezt követően egy neves, Grammy-jelölt hangmérnök, a dán Jacob Hansen (Hansen Studios) kezei közé juttatta a hanganyagot, keverés és maszterizálás céljából. A munkálatok összesen három hónapig tartottak. Az alább látható lemezborító a híres Travis Smith műve.

A tracklista:
01. Fury
02. Carnivorous Lamb
03. Sugar
04. The Praying Mantis’ Strategy
05. Monnalisa
06. Worship and Forget
07. Absinthe
08. Pissing On The Score
09. The Day We’ll Be Gone
10. Embrace The Oblivion
11. Veleno

Az album rendelési infói itt érhetők el.

Francesco Paoli, a banda nemrégiben visszatért frontembere a következőképpen nyilatkozott az új lemez kapcsán: "Itt a nagy nap. Végre bemutathatjuk új albumunk, a 'Veleno' első ízelítőjét! Szavakkal ki sem tudjuk fejezni, mennyire izgatottak vagyunk, és milyen lázasan vártunk erre a pillanatra. Amit itt láthattok, az három évnyi verejték, forradalom, intenzív érzelem-hullám és extrém kihívás eredménye. Bebizonyítottuk önmagunknak, hogy erősebbek vagyunk, mint valaha, nem ismerünk kompromisszumokat; és minden eddiginél magasabbra emeltük azt a bizonyos lécet. Az új album végtelenül masszív - hogy finoman szóljak... Minden dal egy egyedülálló darab; szó szerint él és lélegzik. Alig várjuk már, hogy hallhassátok az egész művet!".

Íme a 'Veleno' első single-dala, a 'Sugar' videoklipje:

Április elején megjelent a 'Carnivorous Lamb' című szám hivatalos videója:

Itt érhető el a 'Worship And Forget' vizualizációs klipje:

Alább megtekinthető a 'Healing Through War' és a 'The Fool' dal hivatalos koncert-felvétele, ami az 'An Evening in Perugia' című Blu-rayen szerepel (a 'Veleno' digipak-változatán):

Az első tíz album-előzetes - amiben a 'Sugar' és a 'Carnivorous Lamb' dalok témájáról, a lemez borítójáról, a tagcserékről, az inspirációkról és a dalszerzői munkákról nyilatkoznak a tagok - itt elérhető:

A Fleshgod Apocalypse 2017 őszén vált meg előző frontemberétől, Tommaso Riccardi gitáros-énekestől. Nem sokkal ezután bejelentették, hogy frontemberi poszton ismét az egykori tag, Francesco Paoli egészíti ki a bandát, mint Riccardi utódja. Paoli korábban dobos volt, de ezentúl a mikrofon mögött áll; így a csapat felállása is átrendeződött: David Folchitto (Stormlord, Prophilax) ült be a dobok mögé, Fabio Bartoletti (Deceptionish) a szólógitárokért felel.

A banda eredeti közleménye így szól: "Nem könnyű ezt sehogysem megfogalmazni, ezért rögtön a lényegre is térünk: Néhány hónappal ezelőtt énekesünk, Tommaso személyes különbözőségek okán elhagyta a bandát. Szakításunk fájdalom-mentesen zajlott, mivel mindannyian tisztában voltunk azzal, hogy ez a lehető legjobb megoldás. Ezután összeültünk, és felvázoltuk a lehetséges jövőképeket, ahogy azt minden frontemberét elvesztett banda szokta. Az akaraterőnk és az út folytatásának szándéka pedig minden eddiginél erősebb volt.... Minekután a Fleshgod Apocalypse üzenete jóval többről szól, mint maga a zene, nem engedhetjük meg magunknak, hogy olyan szónokot válasszunk, aki nem ismeri kívülről-belülről a bandát már a kezdetek óta. Így tehát annyit tehettünk, hogy visszatekintettünk egy kicsit a gyökereink felé - ennek következtében pedig megszületett a döntés; vagyis Francesco Paoli, egykori dobosunk, dalszerzőnk, alapítónk, első frontemberünk fog visszatérni, és veszi át ezt a kihívásokkal teli pozíciót. Jelenlegi mesterünk pedig szintén visszatér eredeti, énekes-gitárosi posztjába. Továbbá - a kitűnő szopránó énekesnő, Veronica Bordacchini mellett - szintén nagy megtiszteltetés számunkra, hogy két olasz metal-legendával, David Folchitto dobossal és Fabio Bartoletti szólógitárossal oszthatjuk meg a színpadot!".

"A Fleshgod Apocalypse tehát jelenleg jóval elkötelezettebb és erősebb, mint valaha. Új, epikus koncert-élményekre, és persze a jövőben a legsötétebb és legkeményebb Fleshgod Apocalypse albumra számíthattok! Alig várjuk már, hogy megkezdhessük ezt az új, izgalmas fejezetet".

A Fleshgod Apocalypse 2019 március 15-én indult észak-amerikai turnéra, a Hypocrisy és az Aenimus társaságában. A banda teljes idei beosztása itt érhető el.

A Fleshgod Apocalypse legutóbbi, 'King' című albuma 2016. február 5-én jelent meg, a Nuclear Blast kiadásában. A lemezt a római Kick Recording és 16th Cellar Stúdiókban vette fel a banda. A keverést a híres Jens Bogren (Amon Amarth, At The Gates, Arch Enemy, stb.) végezte, a svéd Fascination Street Stúdióban. Minderről bővebben itt írtunk.


FLESHGOD APOCALYPSE - az eredeti frontemberrel rögzítették a frissen megjelent 'Veleno' albumot; itt az új videoklip!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás