Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [244. rész]


2017-10-11

"Sing to the tunes of a fallen song..."

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 244. rész

FLOWING TEARS - 'Thy Kingdom Gone'

A Flowing Tears egy német gothic metal banda volt, ami 1994-ben alakult Flowing Tears & Withered Flowers néven. Eredeti nevükön egy 'Bijou' című demót (1995), valamint két nagylemezt ('Swansongs' - 1996, 'Joy Parade' - 1998), plusz egy EP-t ('Swallow in - 1999) adtak ki. Ezt követően hagyták el a banda nevének második felét.

2000-ben megjelent a 'Jade' album, amit két évvel később a 'Serpentine' követett. Ezen a két lemezen elhagyták a Withered Flowers atmoszférikus / doomos elemeit; és egyfajta heavy / gothic metalista irányba indultak tovább. Miután megjelent a 'Serpentine', Stefanie Duchêne személyes okokra hivatkozva kilépett a bandából. A helyét Helen Vogt (ex-Sweet Infernal Noise) vette át, aki front-asszonyként állt helyt egészen a feloszlásig. A kollektív következő, ötödik közös albuma, a 'Razorbliss' 2004 márciusában jelent meg, a Century Media Records gondozásában.

A banda 2004 tavaszán az After Forever előzenekaraként turnézott Európában. Egy fél évvel később, 2004. október 20-án a Flowing Tears két alapító tagja, Björn Lorson és Cristian Zimmer tragikus autóbaleset következtében elhunyt (az előbbi ekkor tagja volt a bandának).

2008 októberében jelent meg a hatodik Flowing Tears nagylemez, a 'Thy Kingdom Gone', ami egy 12 számot tartalmazó koncept-album. A lemez címadó dalát [ami fentebb hallható] a Samael frontembere, Vorph énekli, de a dalokat teljes egészében a Flowing Tears tagjai szerezték.

A Flowing Tears 2013 januárjában tett közzé egy Facebook-posztot, Helen Vogt jóvoltából. Az énekesnő elmondta, hogy tervben van az újabb album, amit a rajongók régóta várnak; azonban egy évvel később ugyanő jelentette be azt is, hogy mégis a 'Thy Kingdom Gone' a banda utolsó albuma: a Flowing Tears ezennel megszűnt létezni.

Vogt később a Lighthouse In Darkness együttes énekesnője lett; férje, David Vogt basszusgitáros és Benjamin Buss gitáros-billentyűs pedig megalapították a nagyobb sikereket elért Powerwolf zenekart (Charles Greywolf és Matthew Greywolf néven).

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [244. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás