Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [245. rész]


2017-10-15

Ma Európa egyik vezető goth-metal bandája zenél.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 245. rész

CREMATORY - 'The Fallen'

A Crematory egy német goth-metal / melodic death metal együttes, ami 1991-ben alakult Mannheim városában.

A banda az 1990-es évek közepén vált ismertté, amikor a My Dying Bride, a Tiamat és a Atrocity együttesekkel együtt turnézott. Az utolsó két csapathoz hasonlóan, a Crematory is a hagyományos death metallal kezdett, majd később az industrial és a goth-metal stílusok is felbukkantak az albumain.

A Crematory már a kezdetekben felkerült az MTV Germany zenei tévéadó lejátszási listájára, és számos zenei fesztiválra kaptak meghívást, többek között a világhírű Wacken Open Air fesztiválra is (1996-ban, 1998-ban, 1999-ben, 2001-ben és 2008-ban).

A csapat az elmúlt 25 évben végig aktív volt, kivéve egy rövid szünetet 2001 és 2003 között; így Európában az egyik legrégebben fennálló csapatok közé tartozik a goth-metal műfajban.

A Crematory története 1991-ig nyúlik vissza, amikor Lotte gitáros és Markus dobos zenekart alapított, Felix énekessel és Marc bőgőssel kiegészítve a felállást. Egy évvel később rögzítette a csapat az első és egyetlen demóját, amelyre mind a rajongók, mind a sajtó részéről nagyszerű visszajelzések érkeztek. Nem is csak Németországban – összesen 1500 példány talált gazdára világszerte, és jelentette a banda bemutatkozását különböző lemezcégeknél is. Lezajlottak az első fellépések, és a turné során a demó felvételeinél kisegítő billentyűs, Katrin a Crematory állandó tagja lett..

1992 novemberében a zenekar szerződést írt alá a Massacre Records kiadóval, és megkezdte a debütáló album, a 'Transmigration' munkálatait. A lemez az 1993-as megjelenést követően szépen fogyott, és lehetővé tette a Crematory számára, hogy előzenekarként játszhasson a My Dying Bride 1993. novemberi turnéján.

Mégis a 'Just Dreaming' és az 'Illusions' hozta meg az áttörést. Mindkét album lenyűgözte a rajongókat, és Németország vezető gótikus metal bandájává tette a Crematory-t az olyan dalok által, mint a 'Tears Of Time’, amelyből az ország minden gótikus és metal klubjában játszott sikerszám lett.

Az 1996-os 'Crematory' albummal megvalósult az önálló turné, és az Out Of The Dark fesztivállal a banda eljutott Hollandiába és Belgiumba is. Az 'Awake' immár az új lemezcég, a Nuclear Blast kiadásában jelent meg, és az 54. helyen starolt a német listákon. A következő két korong, az 'Act Seven' (1999) és a 'Believe' (2000) még jobb eredményt ért el, nevezetesen a listák 46., illetve 34. helyéig jutottak fel, ami hihetetlen sikert jelentett a zenekar számára.

Fennállásának tizedik évében, 2001-ben a Crematory hosszú jubileumi turnéba fogott, amelyen minden régi sikernótát eljátszott. Nem sokkal ezután mégis eljött a sajnálatos feloszlás ideje. Személyes és pénzügyi problémák miatt Németország vezető gótikus bandája az utolsó koncert után a felbomlás mellett döntött, és a 'Remind'-dal búcsúzott. Ez volt a végső(nek mondott) remekmű az együttes pályáján, egy gondosan összeállított koncert CD és VHS / DVD.

2003 elején azonban futótűzként terjedt a hír: Felix, Markus és társaik visszatértek, és éppoly erősek, mint egykor a dicsőséges időkben. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy azóta 6 további nagylemezt és 2 koncertalbumot adtak ki, valamint rendre teltházas koncertekkel örvendeztetik meg az európai közönséget!

A Crematory tehát több mint 25 éve Németország vezető gothic-metal formációja - rajongótáboruk nemzetközi szinten is meglehetősen kiterjedt, széleskörű. 1991-es megalakulásuk óta 12 stúdióalbumot és számtalan koncertlemezt, EP-t, kislemezt válogatást dobtak piacra. Legutóbbi stúdió-kiadványuk a 25. évforduló alkalmából megjelent 'Monument' album.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [245. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás