Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

ARKONA - hivatalos klip készült a 'Khram' lemezbemutató koncertjén: 'V pogonie za beloj ten'yu'


2018-06-04

Az orosz "pogány-metal" banda nyolcadik stúdiólemezét január 19-én adta ki a Napalm Records. A lemezbemutató koncertet március 24-én rendezték meg Moszkvában.

A "Khram" kifejezés egy miszticizmusra épülő, mindenki számára nyitva álló templomot takar. A sötét hangulatú, de egyben őszinteséget és nyittotságot sugárzó lemezborítón is épp ez látható, és a zene is ilyen módon szólal meg, megfejelve a front-asszony, Masha dalszövegeival (melyeket nem mellesleg a saját vérével vetett papírra). Habár az Arkona korábban samplereket használt zenéjében; ezeket mostanra teljes egészében felváltották a népi, autentikus hangszerek, mint a cselló, a brácsa, és különböző fúvósok. Ettől függetlenül továbbra is jelen vannak zenéjükben a hörgés és az extrém metal műfajra jellemző, nyers, ugyanakkor jellegzetes temák is.

Oroszország vezető "pogány-metal" bandája tehát nemrég kiadta nyolcadik albumát. A 'Khram' borítója és tracklistája így néz ki:

01. Mantra (intro)
02. Shtorm
03. Tseluya zhizn'
04. Rebionok bez imeni
05. Khram
06. V pogonie za beloj ten'yu
07. V ladonyah bogov
08. Volchitsa
09. Mantra (outro)

A 'Khram' epikus dalai - az alapvető "blackened pagan metal" stílusjegyek mellett természetesen kristálytiszta melódiákat és grandiózus zongora-játékokat is tartalmaznak. Január 19-én tehát a metalzene (mint sokoldalú) műfaj újabb határokon lépett túl; újabb szelídítetlen lelket vont maga köré.

Az Arkona a 2018-as évet egy nagyszabású lemezbemutató turnéval indította. A jövőbeni turnék dátumai és állomásai itt érhetők el.

Az új album első ízelítője alább tekinthető meg; itt pedig meghallgatható a vadonatúj, 'Shtorm' című szám, illetve megtekinthető a 'V pogonie za beloj ten'yu' dal hivatalos videoklipje:

Májusban bemutatták a 'Tseluya zhizn'' és a 'Khram' című szám hivatalos koncertfelvételét; június elején pedig közzétették a 'V pogonie za beloj ten'yu' performansz-klipjét is, amit március 24-én forgattak, a moszkvai lemezbemutató bulin:

Az album előzetesében az énekesnő kommentálja az új dalokat:

A "brutális riffekkel, mennydörgő dobokkal, folkos dallamokkal és autentikus hangszerekkel felszerelt" banda legutóbb két évvel ezelőtt varázsolt "epikus kompozíciókat és álomszerű atmoszférákat" a nagyérdemű elé - ennek legutóbbi hordozója a 'Yav' című album, ami Európába 2014. április 25-én érkezett. A banda emellett (2016-ban) újrarögzítette klasszikus debütáló albumát is: 'Vozrozhdenie' friss változata 2016. november 11-én. látott napvilágot.


ARKONA - hivatalos klip készült a 'Khram' lemezbemutató koncertjén: 'V pogonie za beloj ten'yu'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás