Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

VELD - bemutatta 'S.I.N.' című albuma második dalát a fehérorosz death metal banda


2018-05-30

A "barbár death metal" zenében utazó Veld - amit 2001-ben alapított Kiryl Bobryk - a Listenable Records-szal kötött új lemezszerződést.

Négy nagylemez és két koncert-album kiadása után a Veld tökélyre fejlesztette technikás, egyben intenzív hangzását, amit könyörtelen death metalista brutalitással fejelnek meg. Az elmúlt évtizedben a Veld olyan legendák társaságában turnézott Európa-szerte, mint a Mayhem, a Vader, a Behemoth, vagy a Decapitated.

Kegyetlen élő performanszaiknak köszönhetően vezető erővé váltak a fehérorosz metal-színtéren, és kétségkívül ők a legtöbbet emlegetett death metal banda az egész keleti blokkon belül. A banda vezére, Kiryl Bobryk nem mellesleg továbbfejlesztette kreativitását, és kiadott egy önálló, instrumentális prog-metal albumot is, 'Seeds of Chaos' címen.

2015-ben jelent meg a Veld legutóbbi, egyben legerősebb műve, a 'Daemonic: ­ The Art of Dantalian', ami kétségkívül a modernkori európai death metal műfaj egyik legkiemelkedőbb alkotása. Amellett, hogy a csapat ebben az esetben bemutatta organikusabb, black metalosabb oldalát, védjegyként szolgáló tech-death zenéjüket is mérnöki pontossággal, egyben meglehetősen mocskos módon prezentálták.

A Veld mostanra elkészült soron következő, ötödik nagylemezével, amit 'S.I.N.' címmel láttak el. Az új stúdióalbumot a banda új partnere, a Listenable Records fogja kiadni, 2018. június 15-én. Annyit már most lehet tudni az új Veld-albumról, hogy olyan neves vendégek szerepelnek rajta, mint Romain Goulon (ex-Benighted, ex-Necrophagist) és Karl Sanders (Nile).

A Veld tehát megint arra készült, hogy ledöntse a death metal korlátait - ennek ékes bizonyítéka lesz a hamarosan megjelenő 'S.I.N.' album is!

Íme az első két dal-premier, a 'Grand Day Of Demise' és a 'Hatred Forever Dispersed':


VELD - bemutatta 'S.I.N.' című albuma második dalát a fehérorosz death metal banda
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás