Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

WEAPON UK - visszatért a legendás NWOBHM banda


2018-08-01

A Pure Steel Records 2017 őszén igazolta le a veterán NWOBHM-legendákat, akik hamarosan új stúdióalbummal jelentkeznek.

A Weapon UK egy hosszas karrierrel rendelkező brit banda, ami olyan neves előadókra volt nagy hatással, mint a Metallica és a Motörhead. Lemmy egyik alkalommal "a legnagyszerűbb bandának" nevezte őket, akikkel valaha is együtt turnézott.

Az új lemezszerződés értelmében a Weapon UK 2018 végén kiadhatja jelenleg is készülő, új stúdiólemezét (CD-n, bakeliten és digitálisan). A Pure Steel Records ezzel együtt újra kiadja a klasszikus, 1980-as 'Set the Stage Alight' albumot; pontosabban annak 35. évfordulós, ünnepi változatát, méghozzá exkluzív LP formában, ahogy már évtizedek óta nem érhető el hivatalos kereskedelmi forgalomban. Továbbá újra megjelenik a banda szintén nagysikerű, 2014-es 'Rising from the Ashes' nagylemeze, szintén bakeliten és CD-n.

A banda közleménye így szól: "A Weapon UK számára nagy megtiszteltetés és büszkeség, hogy jóbarátainkkal, a Pure Steel Records-szal állhattunk össze. Részünkről mindennél fontosabb, hogy olyan emberekkel dolgozzunk együtt, akik hisznek a Weapon UK örökségében, legalább annyira, mint mi magunk. Andreas Lorenz, Bob Mitchell és a Pure Steel teljes stábja élvezi a mi bizalmunkat; titeket pedig arról biztosíthatunk, hogy új "gyermekünket" a szeretet, az elkötelezettség és a tisztelet szüli világra".

Elsőként a 'Rising from the Ashes' újrakiadását jelentették be. 2018. április 27-én jelent meg újra "a Weapon 'British Steel'-je", melyre bónuszként felkerült az 1980-as 'Killer Instinct' demó is, amit az eredeti felállás (Hynes/Summers/Downes/Bisland) ad elő. Eredetileg csak CD-n jelent meg a reissue, 2018. szeptember 28-án azonban LP-n is napvilágot lát (300 példányszámra limitáltan); méghozzá egy bónusz trackkel és egy vadonatúj dallal kiegészítve.

A tracklista:
01. Prelude – The Awakening
02. Ride The Mariah!
03. Fountain Of Paradise
04. Warrior
05. Ready 4 You
06. Burning Skies
07. Alamein
08. Wonderland
09. Bloodsoaked Rock
10. Bad Reputation
11. Celebration Time
12. Killer Instinct (bónusz track)
13. The Rocker (új dal)

Az újrakiadás 'Burning Skies' című száma itt meghallgatható:

Hamarosan jönnek a friss hírek az új album és az újrakiadások kapcsán...


WEAPON UK - visszatért a legendás NWOBHM banda
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás