Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [248. rész]


2017-10-25

A modernkori skandináv prog-metal egyik kiemelkedő bandája viszi a rovat mai epizódját.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 248. rész

ILLUSION SUITE - 'Orpheus' Quest'

Az Illusion Suite egy norvég prog-metal banda, ami Oslo-ban alakult 2003-ban. A zenekart Øyvind "Lionheart" Larsen gitáros (Withem, Mystic Symphonic, ex-Where Angels Fall) és Roger Bjørge dobos alapította.

A Prog Archives a következőképpen jellemzi a bandát: "Az Illusion Suite egy dallamos, bombasztikus és szimfónikus metalbanda, mely nem fél a gazdag nagyzenekari elemeket progresszív témákkal és némi power metal-hatással ötvözni. A Symphony X, a Vanden Plas, a Pantommind és a Pagan's Mind rajongói garantáltan szeretni fogják ezt a bandát".

A banda 2004-ben és 2005-ben is kiadott saját költségén egy-egy demó-EP-t, de az első nagylemezre 2009-ig kellet várni. A Limb Music által megjelent 'Final Hour' albumon - a két alapító mellett - Dag Erik Johnsen basszusgitáros és Bill Makatowicz énekes szerepel, de vendég-vokalistaként feltűnik a Circus Maximus frontembere, Michael Eriksen és Issa (Isabell Øversveen) is. A lemez hangtechnikai munkálatait a német Basement Stúdióban rögzítették; a keverést Markus Teske (Red Circuit, Dark Sky, Firewind, Mob Rules, Vanden Plas, stb.) végezte el. A 'Final Hour' promóciója keretében az Illusion Suite fellépett az világhírű amerikai ProgPower USA fesztiválon.

Második nagylemezük, a 'The Iron Cemetery' 2013 júliusában jelent meg - ezt az albumot már a Power Prog Records gondozta. Az egyik alapító, Øyvind Larsen addigra kilépett a bandából - a helyét Kim Jacobsen vette át. A második lemezt már a legendás svéd hangmérnök, Jens Bogren (Amon Amarth, Arch Enemy, At The Gates, Katatonia, Kreator, stb.) vette "kezelésbe".

Bővebb infók, hírek a zenekarról a Facebook-on találhatók.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [248. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás