Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Január közepén jelenik meg a MAGNUM 21. stúdióalbuma, a 'The Serpent Rings' - itt az első új dal!


2020-01-10

A legendás brit hard rock banda egyben bemutatta új felállását is.

A Magnum megszokott módon keményen dolgozott 21. stúdióalbumán, aminek megjelenése 2020. január 17.-re várható.

Az új, 'The Serpent Rings' címmel ellátott album hanganyagának keverését nem más, mint a banda új basszerosa, Dennis Ward végezte el (aki egyben háttér-vokalistaként is besegít a munkálatokba). Mellette Lee Morris adja a dalok hajtóerejét és izgalmát; Rick Benton múlja felül magát billentyű-hangszerelés tekintetében; Tony Clarkin nyújta a jellegzetes gitár-témákat; Bob Catley pedig utánozhatatlan énekhangjával kényezteti a hallgatókat.

A Magnum 11 vadonatúj dalt alkotott meg, felvértezve a banda "tradícionális erejével és végtelen ambícióival". A 'The Serpent Rings' egy kemény rock-lemez, ami egyben dallamos és hangzásilag lényegretörő; egy kicsit játékos, erőteljes és ugyanakkor érzéki és társadalmi szempontból kritikus.

Hasonlóan a banda előző, 'Lost on the Road to Eternity' című albumának gyakorlatához, Wolf Kershek ezúttal is közreműködött, mint nagyzenekari komponista - mellette pedig számos további vendégzenész fordult meg a banda wolverhamptoni "bunkerében", az M2 Stúdióban, ahol a jól ismert hangtechnikus, Sheena Sear gyúrt össze eggyé mindent.

Az új lemezborítót ismét Rodney Matthews tervezte. A mű és a dallista így néz ki:

01. Where Are You Eden?
02. You Can't Run Faster Than Bullets
03. Madman Or Messiah
04. The Archway Of Tears
05. Not Forgiven
06. The Serpent Rings
07. House Of Kings
08. The Great Unknown
09. Man
10. The Last One On Earth
11. Crimson On The White Sand

Az új album 2020. január 17-én jelenik meg, a Steamhammer/SPV kiadó gondozásában, digipak CD-n, dupla gatefold LP-n, limitált box-szettben és digitális formában. Az előrendeléseket itt lehet leadni. Íme az első nyilvános dal, a 'Not Forgiven' szöveges videója:

Újonnan megjelent az 'Where Are You Eden?' dal audiója is:

Alább elérhető az első album-ízelítő:

Másik hír, hogy a Magnum bejelentette első 2020-as koncertjeit, melyet a svájci legenda, a Gotthard zenekar társaságában bonyolítanak le. A turné beosztása itt található meg.

A Magnum néhány hete adott hírt arról, hogy basszusgitárosi poszton változás történt.

"A következő hírekkel szolgálunk nektek: Al úgy döntött, kilép a bandából. Az utóbbi időben egyre bonyolultabbá vált számára az időbeosztás; lévén ő Amerikában él, és így kevés időt tud tölteni családjával... Nagyon fog hiányozni nekünk, nem csak azért, mert zeneileg és személyileg rengeteget tett ezért a csapatért... Fáradhatatlan erőfeszítései nagy mértékben hozzájárultak a Magnum albumaihoz, közösségi oldalaihoz, honlapjához és promóciós tevékenységeihez - pláne, hogy ő mindezért nem is várt fizetséget! Csakis a legjobbakat kívánjuk neki a jövőbeni megmozdulásokhoz - legyen szó zenei és személyes projektekről. Természetesen a jövőben is tartjuk vele a kapcsolatot, mivel a továbbiakban is ő irányítja majd ezeket az oldalakat - immáron Amerikából".

"Al helyét azonnali hatállyal Dennis Ward (Pink Cream 69, Unisonic) veszi át. Ő sem új tagja a stábnak, mivel az új album munkálatait már vele kezdtük meg. A lemez megjelenése egyébként 2020-ra várható - a borítót Rodney Matthews tervezi. Nagyon izgatottak vagyunk, mivel egy új fejezet, egy új kaland veszi kezdetét! Köszönjük mindenkinek a támogatást;találkozunk a jövő évben!".

Dennis Ward a legendás Pink Cream 69 és a Unisonic basszusgitárosaként vált ismertté. Az utóbbi időben Ward elsősorban dalszerzőként és producerként tevékenykedett. Saját bandája, a Khymera több albumot is kiadott; legutóbb pedig a görög gitárvirtuóz, Gus G. szólózenekarának tagjaként tűnt fel.

A Magnum 'Lost On The Road To Eternity' címmel adta ki legutóbbi nagylemezét, ami egy különleges ünnepet fémjelez. A Magnum-nak ez a 20. stúdióalbuma, amit a két alapító, Bob Catley énekes és Tony Clarkin gitáros az 1978-as 'Kingdom Of Madness' lemez óta rögzített. Clarkin, Catley és Al Barrow basszusgitáros ezen az új albumon mutatja be a banda új felállását, amit Rick Benton billentyűs (aki a 36 év után távozott Mark Stanway helyét vette át) és Lee Morris dobos (aki Harry James utódja) tesz teljessé.

A 'Lost On The Road To Eternity' 22 új számot tartalmaz; köztük a vadonatúj, 'Without Love' című single-dalt, valamint egy duettet (acímadó szám) Catley és az Avantasia / Edguy frontember Tobias Sammet előadásában (korábban Catley is több alkalommal vendégeskedett Sammet albumain).

Az új Magnum album atmoszférikus borítóját Rodney Matthews tervezte. A lemez digipakos változatára felkerült négy bónusz dal is, amit a 2017-es spanyol Leyendas Del Rock fesztiválon vettek fel.

A 'Lost On The Road To Eternity' 2018. január 19.-i kiadásáért a Steamhammer/SPV felelt. A dupla CD-s digipak-verzió mellett elérhető a lemez dupla bakeliten és digitális formában is.

CD1
01. Peaches And Cream
02. Show Me Your Hands
03. Storm Baby
04. Welcome To The Cosmic Cabaret
05. Lost On The Road To Eternity
06. Without Love
07. Tell Me What You've Got To Say
08. Ya Wanna Be Someone
09. Forbidden Masquerade
10. Glory To Ashes
11. King Of The World

CD2 (bónusz koncertlemez)
01. Sacred Blood - Divine Lies
02. Crazy Old Mothers
03. Your Dreams Won’t Die
04. Twelve Men Wise And Just

Alább elérhető a 'Without Love' szöveges videója:


Január közepén jelenik meg a MAGNUM 21. stúdióalbuma, a 'The Serpent Rings' - itt az első új dal!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás